Rusya Türkiye ile Vizesiz Seyahat Uygulamasını Askıya Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Rusya Türkiye ile Vizesiz Seyahat Uygulamasını Askıya Aldı

Rusya uçak krizinde bir adım daha attı. Türkiye ile vizesiz seyahat uygulamasını 1 Ocak 2016'dan itibaren askıya alacağını duyurdu.

27.11.2015 15:49  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya yönetimi, Rus uçağının Suriye sınırında Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından attığı adımlar çerçevesinde iki ülke arasındaki vize muafiyetini kaldırma kararı aldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, 1 Ocak 2016'dan tarihinden itibaren Türkiye ile vizesiz seyahat uygulamasını askıya almaya karar verdiklerini açıkladı.

RUSYA - TÜRKİYE VİZESİZ SEYAHAT ANLAŞMASI

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında "Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Vatandaşlarının Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma 12 Mayıs 2010 tarihinde imzalanmıştı. Anlaşma 16 Nisan 2011 tarihinde yürürlüğe girdi.

ANLAŞMANIN DETAYLARI

Hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları ile hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Rus vatandaşlarının birbirlerinin ülkelerine 30 güden fazla kalmayacak şekilde vizesiz olarak seyahat edebilecekleri belirtilmektedir. Vize muafiyeti 180 gün içerisinde toplamda 90 günü aşmayacak şekilde geçerli oluyor.

Geçerli pasaporta sahip Türk vatandaşlarının pasaport dışında başka herhangi bir belge ibraz etmesine gerek olmamakla birlikte, pasaport geçerlilik süresinin asgari 30 gün olması gerekmektedir.

GÖÇ KAYDI YAPILIYORDU

Rusya Federasyonu mevzuatı gereği, Rusya'ya seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın "göç kaydının" 7 iş günü içinde yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede, ziyaretçiyi kabul eden tarafın (otel, yanında konaklanacak aile veya şahıs vb.) bildirimde bulunması gerekmektedir. Bildirim posta yoluyla ya da doğrudan Federal Göç Kurumu birimlerine yapılabilir. Rusya içinde bölge değişikliği durumunda yeniden başvuru gerekmektedir.

Türk vatandaşları çalışma, uzun süreli ikamet (30 günü aşan süreler için), aile birleşimi, öğrenim, eğitim, ilmi araştırma ve montaj-bakım-onarım gibi özel meşruhatlı seyahatlerinde Rusya Federasyonu'nun ilgili temsilciliklerinden alınacak vizeye tabi olmaya devam edilecektir.

Rusya Türkiye ile Vizesiz Seyahat Uygulamasını Askıya Aldı

Son Dakika Ekonomi Rusya Türkiye ile Vizesiz Seyahat Uygulamasını Askıya Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • best: dunyanın sevilmiyen hasta adamı olduk birtek 150 eşli suudi kralı dost şimdilik 13 7 Yanıtla
  • Diyar21: Ülkemde rus istemiyorum 8 5 Yanıtla
  • Aleviyiz: Yavas, yavas isiriyor Rus ayisi bakalim Hindimi Ayimi galip gelecek.Olan atip tutan makarnaci tayfasina olacak cunku pek yakinda makarnada olmayacaktir 5 7 Yanıtla
  • SC: İnadına Rus kadınlarına Vize uyğulamayacağız Putin ???????????? 7 4 Yanıtla
  • Kara kusak: teyyibin gazabı na uğrayan Ruslar değil , aslında Türkiye zarar görmektedir teyyibin yanlış politikalarinin cezası Türk milletine yuklenmektedir.her konustuklarinda her icraatlarinda Türkiye olarak daha da karanlığa gomulmekteyiz. 2 6 Yanıtla
  • Tırrek: Bir oraya gidiyorduk oda yalan oldu elveda rus avratlar ???? 3 4 Yanıtla
  • Vatandaş: Sanki çok umurumuzda da.. Uçağı vurmamız çok koymuş putine demek ki.. Yaaa işte böyle, evlat acısı gibi koyar adama.. Adam olacaksın putin efendi adam. 6 1 Yanıtla
  • Nisantasli: Bu hadsiz küstahlara gereken dersler verilsin. 5 2 Yanıtla
  • Allah sifa versin: Rus kadınları out , Ukraine kadınları in ! :))) Aslında Lviv kadınları daha güzel diyorlar. Asalet var... Ukraynaya zaten vize yok. Çok ta umrumuzdaydı. ?????? ?????? ! 5 1 Yanıtla
  • ali cukur: rusya karizmayi fena çizdirdide.tayip sende akilli ol milleti perişan etme 3 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Advertisement