Rusya, Türkiye ile Vize Muafiyetini Askıya Aldı - Son Dakika
Güncel

Rusya, Türkiye ile Vize Muafiyetini Askıya Aldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Toplantıdan detaylar- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açıklamaları- Genel görüntüler - Rusya, Türkiye ile vize muafiyetini askıya aldı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Rusya arasındaki vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren tek taraflı olarak askıya alındığını açıkladı.

27.11.2015 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Toplantıdan detaylar- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açıklamaları- Genel görüntüler - Rusya, Türkiye ile vize muafiyetini askıya aldı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Rusya arasındaki vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren tek taraflı olarak askıya alındığını açıkladı. Moskova'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid El-Muallim ile bir araya geldikten sonra ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Türkiye ile Rusya arasındaki vize serbestisi anlaşmasını 1 Ocak 2016'dan itibaren askıya alacağız" dedi.Rusya'nın, uygulamanın Rusya'nın ve vatandaşlarının güvenliği ile ilgili olduğunu iddia etti. Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu. Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti. Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti.

Rusya, Türkiye ile Vize Muafiyetini Askıya Aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya, Türkiye ile Vize Muafiyetini Askıya Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da kuyumcu soygunu şüphelileri tutuklandı
    22:23 Giresun'da kuyumcu soygunu şüphelileri tutuklandı

    Giresun'un Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun soyulması olayıyla ilgili olarak yakalanan 3 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler, nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından tutuklandı.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.


Advertisement