Rusya, Düşen Rus Uçağın Rotasını Yayınladı - Son Dakika
Güncel

Rusya, Düşen Rus Uçağın Rotasını Yayınladı

Rusya, Düşen Rus Uçağın Rotasını Yayınladı

TSK, Rus savaş uçağının vurulmasının ardından, yaşanan hava sahası ihlalini gösteren radar kayıtları açıkladı, Rus Savunma Bakanlığı "animasyonla" karşılık verdi.

25.11.2015 09:56  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı'nın Rus savaş uçağının vurulmasının ardından, yaşanan hava sahnası ihlalini gösteren radar kayıtlarını açıklamasına Rus Savunma Bakanlığı "animasyonla" karşılık verdi. Rusya Savunma Bakanlığı, düşen Rus uçağına ait olduğunu ileri sürdükleri bir rota yayınladı.

RESMİ HESAPTAN YAYINLADILAR

Rusya Genel Kurmayı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Korgeneral Sergey Ruda' nın yaptığı açıklamaları da içeren video Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinden ve resmi youtube sayfasından paylaşıldı.

"ANİMASYONLU" CEVAP

Genelkurmay'ın açıklamasında Rus savaş uçağının hava sahası ihlali bütün ayrıntılarıyla yer alıyor. Türkiye'nin gerçek radar kayıtları üzerinden yaptığı açıklamaya, Rus askeri birimleri, radar ekran görüntüsünden çok, "animasyon" izlenimi veren görüntüyle yanıt verdi.

Rus Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı görüntü

Rus kayıtlarına ve iddiasına göre; Türk savaş uçağı düz bir uçuşla, " Suriye'nin içlerinde ve Türk sınırından oldukça uzakta" olan Rus savaş uçağını neredeyse görür görmez vurup geri dönmüş.

GENELKURMAY'IN PAYLAŞTIĞI RADAR İZİ

Türk kayıtlarında Türk avcı uçağının bölgede bir ihlal ihtimali üzerine devriye gezmeye başladığı, Suriye sınırından uzakta uçuşunu sürdürdüğü ve ihlalin ardından hedefine yönelerek imha ettiği yine net olarak yer alıyor.


Analizde görülen kırmızı çizgiler Rus uçağının, mavi izler ise Türk F16larının izlediği rotayı temsil ediyor. Analizde görülen pembe noktalar ise Rus uçaklarının Türk hava sahasına girip çıktığı yerleri temsil ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rusya, Düşen Rus Uçağın Rotasını Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • börteçine : Işid ve özgür Suriye ordusu ile mücadelesini yapsın Rusya ve Suriye bizi ilgilendirmez Türkmen kardeşlerimize dokundukları an biz de onlara dokunuruz kardeşlerimiz asla yalnız değildir Bunu tüm dünya bilecek ve bilsin.. ama esadi sırf yıkmak için Özgür Suriye Ordusu için savaşa girilmez ve girilmemeli.... 2 29 Yanıtla
  • hasan: rusya nın nasıl kıvırdıgı cizdigi cizgiden belli 14 0 Yanıtla
  • VATAN: BURNUNU SOKARSAN ALIRSIN DERSİSİNİ SOKMA BURNUNU 11 2 Yanıtla
  • .: Arkadaş suriye ile sınırı olan ülke Türkiye. Rusların orada ne işi var müslümanların üzerine bomba yağdırması normalmi daişi bombalasa anlayacamda.... 12 1 Yanıtla
  • zaza12: yalvarma donemı bıttı arkadas eskı türkiye yok uyarını yap vur kralına eyvallah etmicen rabbim ordumuzun yanında olsun inş.. 12 1 Yanıtla
  • Ustam: Rotası ne olursa olsun şayet dost iseniz uyarıları dikkate alıp neden dönmediniz diye sormazlarmı adama yada neden sorulmaz? 9 2 Yanıtla
  • Ahmet: ruslar.kürtleri.ancak.w.c.bekcisi yapar. 6 4 Yanıtla
  • diyarbekirli: ya bu rusya harbi mal tavuklar bile guler o animasyona yiyorsa turkiyenin yaptigi gibi tarihi saati dakikasu rotasi ucagin model ve markasi dahi belirtilen iz haritasini yayinlasin..o animasyonu bilgisayarda bende yaparim ucuz numaralar. TSK gibi delikanlica anlik uçak iz haritasini yayinlasin yiyorsa ama yemez nerdeeee... 9 1 Yanıtla
  • Harputlu: Rotasını şaşırtırlar adamın. Akıllı ol rusya 7 2 Yanıtla
  • Esedullah timleri : kürtler her zaman birilerine el açar ancak, kendi başına iş yapamaz asil bir ırk değilsiniz ,inanciniz yok devlet düzeni olan ülkeyi kurmak asla hayalden ileri geçmez 6 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı
    10:36 Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı

    Aydın'ın Çine ilçesinde bulunan bir fıstık fabrikasını ziyaret eden jandarma ekipleri, fabrikada çalışan kadın ve erkeklerle bir araya gelerek 6284 Sayılı Kanun, KADES Uygulaması, Elektronik Kelepçe gibi konularda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Ayrıca kadınların telefonlarına KADES uygulaması indirilerek, uygulamanın tanıtımı yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı, kadınların huzuru ve güveni için sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

  • OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü öğrencileri arazi gezisinde
    10:34 OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü öğrencileri arazi gezisinde

    OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, arazi tatbikatı uygulamaları dersi kapsamında Vezirköprü ormanlarında arazi gezisi gerçekleştirdi. Gezi sırasında öğrencilere orman yangınları, zararlılarla mücadele, tohum bahçesi ve yangın emniyeti hakkında bilgi verildi. Ayrıca gözetleme kulesi ve orman depoları da ziyaret edildi.

  • Samsun'da Narkotik Operasyonunda Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı
    10:33 Samsun'da Narkotik Operasyonunda Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı

    Samsun'un Alaçam ilçesinde yapılan Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) uygulamasında gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis ekipleri, gerçekleştirdikleri asayiş ve trafik uygulamasında bir araçta ve araçta bulunanların üzerinde 250 gram sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı
    10:32 Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı

    Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği, Altınova'da faaliyet gösteren marketlerde temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatını kontrol etti ve denetimlerde bulundu.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:32 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Ayrıca, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladılar.

  • Düzce İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığından bilgilendirme aldı
    10:29 Düzce İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığından bilgilendirme aldı

    Düzce İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son bilgilendirmeleri içeren 2024 yılı Nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Düzce'deki din hizmetinin daha etkili bir şekilde sunulmasıyla ilgili görüşler ele alındı.

  • Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, vefa ziyaretlerine devam ediyor
    10:29 Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, vefa ziyaretlerine devam ediyor

    Düzce'nin Çilimli ilçesinde çalışmalarına devam eden Kaymakam Furkan Alpay, yaşlı büyüklere yönelik vefa ziyaretleri başlattı. Son olarak Topçular Mahallesi'nde ikamet eden emekli imam hatip Avni Avcı'yı evinde ziyaret etti.


Advertisement