Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in geleceğiyle ilgili kararın Suriye halkına ait olduğunu söyledi.

17.09.2015 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in geleceğiyle ilgili kararın Suriye halkına ait olduğunu söyledi.

Lavrov, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile görüşmesinin ardından Rus basınına açıklamalarda bulundu. Suriye yönetimi ya da Esed'in şahsıyla ilgili kararı ancak Suriye halkının verebileceğini savunan Lavrov, Suriye sorunuyla ilgili iki seçeneğin bulunduğunu anlattı.

Seçeneklerden ilkinin Esed'in gitmesiyle bölgenin terörizm tehlikesinden korunacağı olduğunu aktaran Lavrov, bunu ütopik gördüklerini söyledi.

Lavrov, diğer seçeneğin de bölgenin çöküşüne samimiyetle müsaade etmek istemeyenlerle işbirliğine başlamak olduğunu belirtti. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, bölgenin kurtarılması adına hiç kimsenin böyle bir işbirliğini reddetme hakkının bulunmadığını savundu.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonun yanlış temeller üzerine kurulduğunu ileri süren Lavrov, "Terörle mücadeleyi destekliyoruz ancak kötülükle kanunsuz yollardan mücadele edilmez. Koalisyonun kullandığı yöntemler, uluslararası hukukla çelişiyor" diye konuştu.

DAEŞ'e karşı mücadele veren güçlerin birleşmesi gerektiği görüşünü yineleyen Lavrov, "Bu, Irak ve Suriye ordusudur. Çünkü DAEŞ bu ülke topraklarında faaliyette bulunuyor. Irak ve Suriye'deki Kürt milis gruplar DAEŞ'le mücadelenin doğal müttefiki konumundadır" değerlendirmesinde bulundu.

Lavrov, Türkiye ile Rusya'nın, Suriye'de sonuç hedefli siyasi barış sürecinin haziran 2012'deki Birleşmiş Milletler himayesindeki anlaşmalar çerçevesinde desteklenmesi konusunda hemfikir olduğunu bildirdi.

Ankara ile Moskova'nın, bölgede istikrarın sağlanması, radikal grupların yeni topraklar ele geçirmesinin ve kontrol etmesinin önüne geçilmesi gibi ortak hedefleri bulunduğunu vurgulayan Lavrov, "Bu hedeflere ulaşma konusunda farklı görüşlerimiz var, fikirlerimiz her zaman yüz de yüz örtüşmüyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. İkamette yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının gizli bölmesi tespit edildi ve şahıs burada yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement