Rusya'dan Yeni Hamle: Suriye'ye İkinci Hava Üssü - Son Dakika
Güncel

Rusya'dan Yeni Hamle: Suriye'ye İkinci Hava Üssü

İngiliz Times gazetesi, Rusya'nın Suriye'de yeni bir hava üssü inşa ettiğini, Humus kenti yakınlarındaki üsse askeri personel ve ekipman gittiğini yazdı.

01.12.2015 09:22  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Humus yakınlarındaki El Şayrat hava üssünün, Rusya'nın kullanımına açıldığını yazan Times, "El Şayrat zaten Rusya'nın atak helikopterlerinin indiği yerdi. Ancak yaklaşık bir ay önce üsse gelen yeni askeri personel, daha geniş kapsamlı bir üssün hazırlıklarına başladı" dedi.

Gazeteye konuşan bölgedeki kaynaklar, "Şu anda üste 50 ila 60 Rus askeri var. Askerler için lojmanlar yapıldı. Ama bazı askerler üsse yakın olduğu için Humus'ta kalıyor. Bildiğimiz kadarıyla üste 10 uçak ve 15 helikopter var" ifadesini kullandı.

UÇAK SAYILARI İKİYE KATLANACAK

Haberde, oluşturulan yeni üsle birlikte Rusya'nın Suriye'deki uçak kapasitesinin ikiye katlanacağı, üsse uçakların yanı sıra aralarında özel harekat personelinin de bulunduğu toplam 1000 askerin sevk edileceği belirtildi.

45 UÇAK HANGARI VAR, HEPSİ BOMBARDIMANA KARŞI KORUNAKLI

El Şayrat hava üssünde toplam 45 uçak hangarı bulunduğu ifade edilen haberde, her hangarın bombardımanlara karşı korunaklı olduğu bildirildi.

Rus mühendislerin hava üssündeki pistleri onardığını belirten Times gazetesi, El Şayratta bir ana pist bir de yedek pist olmak üzere iki iniş pisti olduğunu yazdı.

KREMLİN, SURİYE'DEKİ ASKERİ GÜCÜNÜ ARTIRIYOR

Haberde Moskova'dan yapılan son açıklamalar da hatırlatılıyor ve "Kremlin Suriye'deki askeri gücünü artırmak istediğini ifade etmişti" denildi.

Rusya'nın Mi-24 tipi atak helikopterlerinin Irak Şam İslam Devleti'nin elindeki antik kent Palmyra yakınlarında operasyonlar düzenlediği de vurgulanan haberde, Jane's Defence Weekly dergisinin güvenlik uzmanı Tim Ripley'in de görüşlerine yer verildi: "Palmyra, Lazkiye'den kalkan helikopterler için çok uzakta. O yüzden bazı helikopterleri El Şayrat üssüne gönderdiler. Humus bölgesinde ciddi anlamda artan bir Rus varlığı var ve bölgeye jetlerini de göndermeleri kendileri açısından akılcı olur.

Rusya\'dan Yeni Hamle: Suriye\'ye İkinci Hava Üssü

Son Dakika Güncel Rusya'dan Yeni Hamle: Suriye'ye İkinci Hava Üssü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • dikici: demekki neymiş mesele düdük gibi otme değil icraat. adam arkaya geçti usleri kaptı. siz ne yaptınız emevi caminde cumayi nah kıldıniz. Mesele kapasite meselesi badem abiler. , . 10 2 Yanıtla
  • efe torunu: türkiyeyi devre dışı bırakmak için kışkırtıp uçağını düşürtüp kendisi suriye petrolünü alacak bütün mevzu bundan ibaret. 11 0 Yanıtla
  • VATANDAŞ1: putin delikanlı adam delikanlı olmasa bi adamına karsılık dünyayı ayaga kaldırdı biz naptık aldık bu vatan hainlerini basımıza bela etik daha kendı ulkemızde yabancı olduk alah yardımcın olsun putibn 3 5 Yanıtla Pajausta: O adam onun emri ile sınır ihlali yapıyor. Sen çocuğunu otobana yolla, sonra da araba çarptı diye şoföre kız! Zihniyetsizler sizi! 1 0 merkez: oy verdin tayyibe dur daha yeni basladı kendi ülkemizde rahat yok bize avrupa erdoğana parayla suriyelileri göndertiyor 3 milyar euroya paranın acamadıgı kapı yok işte herşey yalan erdoğan yalan satılmış uşak 0 0
  • kuzu kuz def olacaksın: ulan kafir ne işin var suriyede defol kafir 4 3 Yanıtla ağrılı vedat: senin neişn varsa onunda aynı 0 0
  • VATANDAŞ1: türkiyeyıde vur hemsen kurtul hemde biz kurtuluruz bu suriyeli suluklerden 3 3 Yanıtla
  • harbi: ikinci rusya yani yavru rusya insa ediliyor helal putin 1 4 Yanıtla
  • hain rusya : rusların hakkından ancak kürtler gelir 2 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement