Rusya'dan Türkiye'ye Sıcak Mesaj: İlişkileri İyi Tutmak İstiyoruz - Son Dakika
Güncel

Rusya'dan Türkiye'ye Sıcak Mesaj: İlişkileri İyi Tutmak İstiyoruz

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, "Rusya Türkiye ile ilişkilerini iyi tutmak istiyor. Suriye'deki hava saldırıları Türkiye sınırını da korumak içindir." dedi.

08.10.2015 13:27  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'dan Türkiye ilişkileri ile ilgiki sıcak bir mesaj geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Rusya Türkiye ilişkilerini iyi tutmak istiyor. Suriye'deki hava saldırıları Türkiye sınırını da korumak içindir." dedi.

"TÜRKİYE'NİN DE SINIRLARINI KORUYORUZ"

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Suriye'nin korunmasına destek olmak için yaptığımız eylemler, Türkiye'nin sınırlarını da kapsayan bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunuyor. Bu eylemlerin içinde Suriye'deki hava operasyonlarımız da var" dedi.

KREMLİN: ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI PUTİN'E İLETİLDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya yönelik eleştirileri konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilgilendirildiğini söyledi.

Rus uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlali sonrası Erdoğan'ın sert açıklamaları ile ilgili soruya yanıt veren Peskov, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile ilgili Putin bilgilendirildi." dedi.

Putin ve Erdoğan'ın belirlediği şekilde Rusya ve Türkiye ilişkilerinin gelişimini umut ettiklerini söyleyen Peskov, "Bu gerçekten de her iki ülke halklarının çıkarlarını uygun karşılıklı avantajlı ortaklık…" ifadelerini kullandı.

"BÖLGENİN İSTİKRAR VE GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLIYORUZ"

Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonların Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi entegrasyonuna katkı sağladığına değinen Peskov, "Bu bölgenin istikrar ve güvenliğine de katkı sağlıyor." dedi.

Olayların yaşandığı bölgenin Türkiye'nin sınırlarına çok yakın olduğuna değinen Kremlin Sözcüsü, "Bu açıdan bakıldığına Rusya, Türkiye'nin sınırlarında istikrar ve güven ortamının garanti altına alınmasına katkı sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN, "TEKRAR ARAMAMIN ANLAMI YOK" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Japonya'ya giderken uçakta hava sahası ihlalleri ile ilgili soruya verdiği cevapta, "Putin'le arife günü uzun bir görüşme yaptık. Ardından Suriye'deki hava operasyonları üzerine telefon görüşmemiz de oldu. Ondan sonra neler yaşandığı ortada. Hava sahası ihlali oldu. Bu ihlaller ciddiyetle bağdaşmıyor. Yaşananlardan dolayı elbette kırgınlık içindeyiz. Bu şartlarda aramamın bir anlamı yok." dedi.

Rusya'nın Lazkiye'de bir askeri üs kurma çabasında olduğunu kaydeden Erdoğan, Rusya ile ekonomik ilişkilerin zarar görmesi konusunda da şu şekilde konuştu:

"RUSYA İYİ DÜŞÜNMEK ZORUNDA"

"Bu tek taraflı bir konu değil. Aynı zamanda Rusya'nın da düşünmesi gereken meseleler. Mersin Akkuyu'yu Ruslar yapmaz ise bir başkası gelir yapar. Oraya 3 milyar dolarlık bir yatırım yaptılar zaten. Dolayısıyla o konuda daha hassas olması gereken Rusya. Rusya'nın bir numaralı doğalgaz tüketicisiyiz. Türkiye'yi kaybetmek, Rusya için ciddi bir kayıp olur. Türkiye, gerektiğinde, doğalgazı çok farklı yerlerden temin yoluna da gidebilir. Rusya da iyi düşünmek durumundadır. Türkiye-Rusya arasında Üst Düzey İşbirliği Konseyi mekanizması var. Bu tür bir mekanizmayı kaybetmek herhalde Rusya açısından da yanlış olur. Biz de bunların kaybedilmesini istemeyiz elbet. Rusya'nın bunların kaybedilmesine yol açacak adımlar atması bizleri üzüyor. Bu hadiselerde duygusal davranamayız."

Rusya\'dan Türkiye\'ye Sıcak Mesaj: İlişkileri İyi Tutmak İstiyoruz

Son Dakika Güncel Rusya'dan Türkiye'ye Sıcak Mesaj: İlişkileri İyi Tutmak İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • VaTaN: biz kendi sinirimizi koruruz rusya ya ihtiyacimiz yok. 26 6 Yanıtla
  • gulsum: Pkk ya bagli kurtler size sesleniyorum diyelimki dogua kurt devleti kurdunuz ki kuramassiniz asla buna izin vermeyiz. israil size o topraklari yedirirmi hemen size bir oyun yapar kokunuzu kazir unutmayinki kurtlerin tek guvencesi var oda yikilmayan Turkiye 27 4 Yanıtla
  • murat: Tek gerçek akparti gerisi ihanet şebekesi ağrı 0404 16 14 Yanıtla
  • Yandaş değil vatandaş: O zaman hemen kovaniyi ve pkk ve uzantılarını vurun samimiyetinizi görelim 15 12 Yanıtla
  • MOLLA: Rusya Pyd bölgesini bombalamaya başladığı zaman biji putin diyenleri görmek istiyorum :)) 15 11 Yanıtla
  • laz: Rusya ıle ıyı ılışkıler yapmak bıze yarar sağlar 18 2 Yanıtla
  • Önce vatan: Biz koruruz Rusya gerek yok sizini ezer geçeriz biz 9 11 Yanıtla
  • malatyali.: Hadini.bil.rusya 5 14 Yanıtla
  • Domates: Rusya nin dediği özet ile ;Oğlum Bak git 14 2 Yanıtla
  • Bölünmez Türkiye Adiyaman: Putin seni turk halki cok seviyor lutfen bu sevgiyi bozma 11 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement