Rusya'dan Türkiye'ye 'Hava İhlali' Yanıtı: Navigasyon Hatası - Son Dakika
Güncel

Rusya'dan Türkiye'ye 'Hava İhlali' Yanıtı: Navigasyon Hatası

Dışişleri Bakanlığı, bir Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle Moskova'ya sert tepki gösterdi. Rusya ise ihlal için "Navigasyon hatası" dedi.

05.10.2015 12:34  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, bir Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıklayıp, Moskova'nın söz konusu ihlalin tekrarlanmaması konusunda uyarıldığını duyurmuştu. Açıklamaya Rusya'dan jet yanıt geldi.

RUSYA: NAVİGASYON HATASI

Hurriyet Daily News'dan Sevil Erkuş'un haberine göre, Rusya Türkiye'ye, ihlalin "navigasyon hatası"ndan kaynaklandığını bildirdi.

Habere göre, Türk askeri kaynaklar, SU-30 tipi uçağın iki dakika boyunca yüzlerce metre Türk hava sahasını ihlal ettiğini ancak yapılan uyarının ardından Suriye'ye döndüğünü söyledi. Askeri kaynaklar, Türk hava kuvvetlerinin, ihlal yapan uçağın, Suriye envanterinde de bulunan SU-29 ya da SU-24 olup olmadığını belirlemeye çalıştığını, daha sonra ise sadece Rusya tarafından kullanılan SU-30 tipi bir uçak olduğunu tespit ettiğini belirtti.

Ankara'daki Rus Büyükelçiliği yetkilileri de Hurriyet Daily News'a yaptıkları açıklamada, Moskova'daki Türk askeri ataşesinin hatayla ilgili bilgilendirildiğini belirtti.

BASIN SÖZCÜSÜ PESKOV: İHLALLE İLGİLİ VERİLERİ İNCELEYECEĞİZ

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Türk hava sahasının ihlali ve Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne nota verilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Peskov, Rus jetinin Türk hava sahasını ihlali ile ilgili verileri inceleyeceklerini söyledi.

SURİYE OPERASYONU, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ BOZMAZ

Suriye'de devam eden operasyonlarının Türkiye-Rusya ilişkilerine zarar vermesi ile ilgili bir soruya yanıt veren Peskov, "Suriye operasyonu Türkiye ile ilişkilerimiz bozmaz. Türkiye ile bizim çok yönlü ikili ilişkilerimiz var. Bu ilişkiler karşılıklı verimli ilişkiler bakımında çok sağlam temellere oturuyor. Rusya uçağı ile ilgili olaya gelince, bizim Büyükelçimiz (Andrey Karlov) Türkiye Dışişleri Bakanları'na çağrıldı. Kendisine belirli veriler hatırlatıldı. Bunlar incelenecek…" dedi.

"TAKVİMDE ERDOĞAN-PUTİN GRÜŞMESİ YOK"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme takvimine yanıt veren Peskov, "Şu an bu şekilde görüşme planı yok. Ancak ikili ilişkiler çerçevesinde temas sürüyor. Gelecekte bu tür görüşmeler öngörülüyor. Ancak acil bir görüşme henüz planlanmadı." bilgisini verdi.

İNGİLTERE'DEN TEPKİ

Rus uçağının Türk hava sahasını ihlaline İngiltere de tepki gösterdi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, "Rusya'nın Türk hava sahasını ihlali pervasız ve endişe vericidir. Birleşik Krallık ve diğer NATO müttefikleri, Türkiye ile omuz omuzadır" diye tweet attı.



Rusya\'dan Türkiye\'ye \'Hava İhlali\' Yanıtı: Navigasyon Hatası

Son Dakika Güncel Rusya'dan Türkiye'ye 'Hava İhlali' Yanıtı: Navigasyon Hatası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • diyarbakırli: burda yazı yazan ne kadar vatan haini varmış ülkemle gurur duyuyorum 37 15 Yanıtla
  • yuru anca gidersin: Buyuk turkiye sesini cikarmiyor korkudan capur cupurcular yalan atıyor bol bol ulan bir Uruguaylı onbeş türkü dövdü Türkün gucu anca kilavye artisligi 17 15 Yanıtla Atilla: Büyük Türkiye RUSYA ya bile hemencecik POSTASINI koyabiliyor,,, Rusya da kivirtiyor,, Suriye ye de basta ayni uyari yapilmisti,, Zavalli RUSYA ! 1 1
  • DEMOKRAT ARAP: İŞİD ihlal edince sıkıntı yok. 29 3 Yanıtla
  • genel tim : rusya tükürüğüyle TC yi boğar 9 21 Yanıtla
  • hlk: Noldu 5 senedir verdiğin emekler boşamı gitti işide silah sıhhı yardım şimdi ağla erdoğan ruslar temizler pisliğini merak etme 19 10 Yanıtla
  • genel tim : TC Rusya ya karşı bir gün dayanamaz 9 20 Yanıtla batman: sen rusyalımısın yoksa sende rus kanımı var 2 0
  • tayhan: suriye helikopteri olunca indiriyosunuzda rus uça olunca niye indiremediniz yemedimi 8 17 Yanıtla
  • Anti muhalefet: Az kaldi 3.dunya savasi kapida. Turkiye karisirsa dunya karisir 25 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement