Rusya'dan Sonra Çin'de Suriye'de Sahneye Çıkmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Dünya

Rusya'dan Sonra Çin'de Suriye'de Sahneye Çıkmaya Hazırlanıyor

Suriye'de Esad'a destek için hava saldırıları başlatan Rusya'ya, Çin savaş uçakları da destek verecek.

06.10.2015 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Beşşar Esad'a destek amaçlı hava operasyonu başlatan Rusya'nın yanında şimdi de Çin boy gösterecek. Çin'in J-15 uçaklarıyla Rus hava bombardımanlarına katılacağı öğrenildi.

RUS SALDIRILARINA DESTEK VERECEKLER

Çin savaş uçakları, Irak Takaddum Üssü ve Tartus açıklarındaki Liaoning Uçak Gemisi'nden havalanarak Rus saldırılarına destek verecek.

PERSONELİYLE BİRLİKTE GÖNDERECEK

Önümüzdeki haftalarda Çin'in, ilk etapta elektronik haberleşme ve hava savunma sistemlerini personeliyle birlikte Suriye'nin bombalanmasına destek vermek için göndereceği belirtildi.

Rusya her ne kadar saldırıların IŞİD hedeflerine yönelik olduğunu belirtse de, muhalifler, bombaların Türkmenleri, ÖSO'yu ve sivil halkı hedef aldığını öne sürüyor. (Kaynak: Yeni Şafak)

Rusya\'dan Sonra Çin\'de Suriye\'de Sahneye Çıkmaya Hazırlanıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Rusya'dan Sonra Çin'de Suriye'de Sahneye Çıkmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (59)

  • ERBAA: ....OYLAR KESİNLİKLE AKP YE....AKP SAYESİNDE KADINLARIMIZ BAŞLARINI KAPATABİLİYOR,COCUKLARİMİZ DİNİNİ ÖĞRENİYOR... VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN KESİNLİKLE AKP....AKP OLMAZSA VATANİMİZ SURİYE GİBİ OLUR....SOLA OY VERİP GÜNAHA GİRME....CHP ,HDP Yİ DESTEKLİYOR HDP DE PKK YI DESTEKLİYOR ŞEHİTLER GELİYOR..SOLDAN UZAK DURUN İNANIN PİŞMAN OLMAZSİNİZ... AKP SEKSEN YILDA YAPİLMİYANLARİ ON YILDA YAPTI.. TERÖRÜ KENDİ SİLAHLARİMİZLA VURUYORUZ...TERÖRÜ BİTİRECEK OLAN PARTİ KESİNLİKLE AKP DİR.. 27 37 Yanıtla
  • GARİP KUL: dikkat edin büyük şeytan Amerika ve yandaşları Avrupa türkiyeyi hava ihlali vs. deyip ateşe itmeye çalışıyor abd nin oyununa gelme türkiyem. bunlar büyük şeytanlar dün biri bombaladı bugün biri bombalıyor yarın diğeri bombalayacak taki fine ateşi türkiyeyi yaka aman dikkat... 34 2 Yanıtla
  • gercek: erdoganin sonu gelmis kadaffi gibiolacak bu son cirpinislarin cehnemeye güle güle katil 2 30 Yanıtla
  • xyz: yezidlerden çok çektin esad.allah sana yardım ediyor. 21 11 Yanıtla
  • Amedi: Kürtsüz savaşırsınız artık faşolar 20 10 Yanıtla
  • ÇÖZÜMCÜ: Dövlet bize bohmiyir lo! 5 24 Yanıtla
  • ahmet: işdidi vuracagız bahansiyle pkkye saldırıp savaş cıkardınız işdile savaşan ypg yi terürr örgütü ilan etiniz bakalım rusya abd ve cine ne diyeceksiniz sonrada kürtlere muhtac kalacaksınız yaptıklarınıza pişman olacaksınız cünkü canakale savaşında beraber savaşan kürtler ve türklerin birligi ve beraberligi oldugu için savaşlar kazanıldı katledilen kürtlerin bu sahaten sonra türkiye ile baraber savaşması cok zor alah zülümün karşısında duracaktır 11 17 Yanıtla
  • Baran: Kahrolsun ISID ve onu destekleyen akepe!! 19 8 Yanıtla
  • murat: çin in ortadoguda ne işi var kendini çokmu güçlü zannediyor. 6 21 Yanıtla
  • vatandaş: İşidciler nerde haydi koçum sizi bekliyorlar. :) 18 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement