Rusya'da Gözaltına Alınan Türk İş Adamlarına Su Bile Verilmedi - Son Dakika
Ekonomi

Rusya'da Gözaltına Alınan Türk İş Adamlarına Su Bile Verilmedi

Rusya'ya fuara giden Türk iş adamları gözaltına alındı. Bir odada kilitli tutulan iş adamlarına 14 saattir su bile verilmediği öğrenildi.

26.11.2015 19:14  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın Krasnodar şehrinde bir fuara "turist vizesi" ile gelen 60 kişilik bir gruptan iş adamlarının gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltında bir gün geçirip bugün mahkemeye çıkarılan iş adamları en son gelen bilgiye göre Soçi'de bir toplama kampına gönderilecek. İş adamlarının oradan da Türkiye'ye sınır dışı edilmesi bekleniyor. CNNTürk'e konuşan iş adamları, "Kapı kilitli, sadece WC sırasında polis geliyor. Yiyecek, içecek, su verilmemiş durumda 14 saattir" dedi. Kanallar, son dakika gelişmesi olarak Rus büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını belirtti.

İŞ İÇİN GİTMİŞLERDİ

Rusya, Türkiye'ye yaptırım uygulamayacağını açıklarken, Rusya'da iş görüşmeleri ve fuara katılmaya giden bir grup iş adamının gözaltına alındığı öğrenildi.

CNN TÜRK'ün konuştuğu iş adamlarından bir grup daha önce Krasnodar Yugagro tarım fuarına katılan 22 Türk firmasından toplam 60 Türk, turist olarak fuara katılmak sebebiyle göçmen bürosunca gözaltına alındılar.

TOPLAMA KAMPINA GÖNDERİLECEKLER

Bir gün nezarette bekletilen iş adamlarından bir grup bu sabah mahkemeye çıkarıldı. Türk Büyükelçiliği'ne ulaşamadıklarını belirten iş adamları hakkında Soçi'de bir toplama kampına gönderilme ve 10 gün sonra sınırdışı kararı çıkarıldı.

AYNI VİZEYLE DAHA ÖNCE GİDİLİYORDU

CNN TÜRK'ün ulaştığı, kafilede yer alan Cenk Baykara vizeler karşılıklı kalktığından bu yana Rusya'daki bütün fuarlara turist vizesi ile gidilebildiğini belirtirken, "Daha önce hiç böyle bir muamele görmemiştik. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Burada rehin kaldık" dedi. Baykara, gardiyanın nezaret kapısında "Uçağı düşürdünüz alın size" dediğini söyledi.

DIŞİŞLERİ HAREKETE GEÇTİ

Dışişleri Bakanlığı, son günlerde Rusya'daki temsilciliklerin ve bu ülkedeki Türk şirketlerinin, protesto gösterisi adı altında fiziksel saldırılara maruz kaldıklarını üzülerek gördükleri açıkladı. Bakanlık, Rusya'daki tüm misyonların, gösterilerin başlamasıyla birlikte, ilgili Rus makamlarıyla temas kurarak ilave güvenlik tedbirlerinin ivedilikle alınmasını talep edildiğini belirtti. Yabancı misyonların güvenliğinin her koşulda temini, uluslararası hukuk uyarınca, ev sahibi ülkenin hukuki mükellefiyeti olduğu hatırlatıldı. Kabul edilemez bulunan bu durumdan duyulan rahatsızlık, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin dikkatine getirildiği belirtildi.

Rusya\'da Gözaltına Alınan Türk İş Adamlarına Su Bile Verilmedi

Son Dakika Ekonomi Rusya'da Gözaltına Alınan Türk İş Adamlarına Su Bile Verilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • MEYA FARQİN: Yagmurlu havada bile türkolara su vermeyin... 20 53 Yanıtla Yavuz: siz yıllarca bizim kanalizasyondan besleniyorsuz ya 0 0
  • Bilal: Türkün gücünü göreçeksiniz 30 13 Yanıtla
  • Ali saltan: Savunmasiz kurtlere orantisiz bir gucle yillardir etmedigini birakmadin.. Ama sonunda baltayi tasa vurdun... 11 19 Yanıtla Yavuz: etekli demek istedin sanırım 0 0
  • ahmat: Zehirleyin gitsinler 18 10 Yanıtla Yavuz: Elime geçirirsem seni 100 yıl yaşatırım ama nasıl tahmin bile edemezsin 3 1
  • Büyüktürk : Türk'ler cephede bile yatalı düşmanın yarasını sarıp su vermişizdir Türk'ler hiç bir insana karşılıksız acı çektirmez biz Türküz Türk ikiyüzlü deyimiz yazanlar iyi okusun bizde kimseye hak etmediği yapılmaz hak etmişlerki yapıldı 11 2 Yanıtla
  • Şavrole Orhan: Rusya bu uçak olayını haketti 8 2 Yanıtla
  • kral61: şu yorum yapanlara bakin ya vatanini sevmeyen varsa ceksin gitsin bura türkiye cumhuriyet i muz cumhuriyet i degil 8 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek
    16:06 MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl "Türkiye Ekonomi Basını Ödülleri" ve "Bilim ve Teknoloji Ödülleri"ni tek çatı altında birleştirerek "Türkiye'nin Gücü Ödülleri" adıyla 9 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verecek.

  • Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı
    16:03 Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı

    Ticaret Bakanlığı ekipleri, 81 ilde restoran ve kafelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı. Denetimlerde, fiyat tarifelerinin, iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulup konulmadığı incelendi. Denetimler sonucunda birçok işletmeye idari para cezası uygulandı.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

  • Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor
    15:32 Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde yetişen ve yayla muzu olarak da bilinen uçkun bitkisi, pazarda satılmaya başlandı. Uçkun toplayanlar, bu bitkinin ilçedeki işsizler için bir umut kaynağı olduğunu belirtiyor. Uçkun, kanser, sarılık, şeker, tansiyon, mide rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara iyi geldiği bilinen bir bitkidir.


Advertisement