Rüştü Reçber: Fenerbahçe'nin Tek Çaresi Derbi Galibiyeti - Son Dakika
Spor

Rüştü Reçber: Fenerbahçe'nin Tek Çaresi Derbi Galibiyeti

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Rüştü Reçber, sarı lacivertli takımın 1-1 sona eren Konyaspor maçını değerlendirdi.

01.03.2015 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tecrübeli futbol adamının Hürriyet'teki yazısı şu şekilde;

"Bu haftalarda her maçın zor olduğu aşikârken; hele durumu kritik olan takımlarla oynanıyorsa maçların zorluk derecesi de iki katına çıkar. Konya’da bulundukları konumdan dolayı hem futbolcularda stres var hem gidişattan dolayı cebinde istifa mektubu taşıyan Aykut Kocaman’ın durumu var. Böyle önemli bir maçın ilk 40 dakikalık bölümünde iyi bir Konya, kötü bir Fenerbahçe izledik. Konya’nın ortaya koyduğu futbolu takdir ederken Fenerbahçe’deki yanlışların altını çizmekte de fayda var.

Yabancı kontenjanından, sakatlıklardan ve cezalılardan dolayı eksik olan Fenerbahçe’de özellikle orta sahadaki kurgunun yanlışlığı göze battı. Emre ve Diego kenarda beklerken (Emre’nin sakatlığı vardı), Meireles’i takımın beyni olarak sahaya sürmek... Yanlışların başında bu vardı.

Orta sahadaki top trafiğini ve hücum organizasyonlarını yönetemeyen Fenerbahçe, zaten erken yemiş olduğu golle ne yapacağından uzak bir görüntü çizdi. Fakat, ilk yarının bitimine 5 dakika kala beraberliği yakalayıp öne de geçebilirlerdi.

İkinci yarının ilk 15 dakisında sahada yine Konya göründü. Bu görüntü İsmail Kartal’ın oyuna müdahale etmesiyle değişti. Yapmış olduğu değişiklikler panikleyen, acele eden Fenerbahçe’yi olgunluğa doğru itti. Nitekim 60’tan maç bitimine kadar Fenerbahçe’nin kontrolünde geçen bir mücadele oldu. Fakat skoru koruma düşüncesine giren Konya’nın katı defansı gole bir türlü geçit vermedi.

Egemen ile gelen gol (faul olup olmadığı tartışılır), Fenerbahçe’yi iyice oyunun içine soktu. Fenerbahçe, galibiyeti getirecek gol pozisyonlarını da yakaladı; özellikle Kuyt ve iki tanesi de Sow ile... Ama Kanarya bunları değerlendiremedi.

İki takım adına da oyuncuların iyi mücadele ettikelerini söyleyelim ama Fenerbahçe’de Caner’in eksikliğinin altını da çizmeliyiz.

Derbiye 4 puan farkla geriden giden Fenerbahçe, son 4 haftada kaybettiği 7 puanı telafi etmek için sahaya çıkacak.

Bu puan kayıpları derbide galibiyet dışında kabul bir seçenek bırakmadı Fenerbahçe’ye..."

Hürriyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Rüştü Reçber: Fenerbahçe'nin Tek Çaresi Derbi Galibiyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı
    15:34 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı

    Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu bünyesinde Alman Kalkınma Bankası (KFW) yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje çerçevesinde 12 ilde 22 tesisi içeren projelerin eş zamanlı açılışı yapıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesislerin gençlere hizmet vereceğini ve Türkiye'nin gençlik ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken dışarıdan gelen gençlere de hizmet etmekte zorlandığını belirtti.


Advertisement