Rusya, Rus Uçağını Düşürenlerin Başına 50 Milyon Dolar Ödül Koydu - Son Dakika
Dünya

Rusya, Rus Uçağını Düşürenlerin Başına 50 Milyon Dolar Ödül Koydu

Rusya, Rus Uçağını Düşürenlerin Başına 50 Milyon Dolar Ödül Koydu

Rusya İstihbarat Servisi, yolcu uçağına bomba yerleştirerek 224 kişinin ölümüne neden olan kişilerin bulunmasına yardım edenlere 50 milyon dolar ödül verileceğini açıkladı.

17.11.2015 12:11  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın iç istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Bortnikov ekim ayında Sina Yarımadası'nda yere çakılan Rus yolcu uçağının, terörist saldırı sonucunda düşürüldüğünü açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'da Rusya uçağını düşürenleri bulup cezalandıracaklarını söyledi ve kazayı 'en kanlı suçlardan biri' olarak niteledi. Açıklamaların ardından Rusya'dan yeni bir hamle geldi.

RUSYA'YA YARDIM EDENE 50 MİLYON DOLAR ÖDENECEK

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), yolcu uçağına bomba yerleştirerek 224 kişinin ölümüne neden olan kişilerin bulunmasına yardım edenlere 50 milyon dolar ödül verileceğini açıkladı. FSB'den yapılan açıklamada, "Suçluların yakalanmasını sağlayacak düzeyde bilgi verenlere, 50 milyon dolar ödenecektir." ifadesi kullanıldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev de kalabalık merkezlerde güvenlik önlemlerini artırdıklarını söyledi.

Kolokoltsev, FSB ile yakın iş birliği içinde, olası terör saldırılarının önlenmesi ve halkın güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirtti.

PUTİN, "ÖZEL KUVVETLERİ GÖREVLENDİRDİM" DEMİŞTİ

FSB Başkanı Aleksandır Bortnikov, 224 kişiyi taşıyan Rus yolcu uçağının, yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu düştüğünü açıklamıştı. Putin, "Özel kuvvetleri görevlendirdim. Saldırının sorumlularını bulacağız." demişti.

SİNA YARIMADASI'NA ÇAKILMIŞTI

Şarm eş-Şeyh-St. Petersburg seferini yapan 9268 sefer sayılı uçak 31 Ekim'de, havalandıktan kısa süre sonra 17'si çocuk 217 yolcu ve 7 kişilik mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası'nın kuzeyinde düşmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rusya, Rus Uçağını Düşürenlerin Başına 50 Milyon Dolar Ödül Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • BENDERKİ: Bu yakinda 500 milyon olur. Çünkü kendileride biliyor ki, bõyle bir yok. 4 3 Yanıtla
  • Metin: Ukrayna da düşdüşurdukleri uçağa da ödül koysunlar 4 1 Yanıtla

Advertisement