Rus Savaş Uçakları Sivilleri Bombaladı: 40 Sivil Öldü, 70 Sivil Yaralı - Son Dakika
Dünya

Rus Savaş Uçakları Sivilleri Bombaladı: 40 Sivil Öldü, 70 Sivil Yaralı

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in Eriha ilçesinde pazar yerine saldırması sonucunda 40 sivilin öldüğü, 70 kişinin de yaralandığı bildirildi.

29.11.2015 12:33  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'ya ait olduğu ileri sürülen savaş uçakları Suriye'nin muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline bağlı Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Al-Riha İlçesi'nde pazar yerine füze attı. Suriyeli yerel kaynaklar, saldırıda 40 kişinin öldüğünü, 70 kişinin de yaralandığını bildirdi.

PAZAR YERİNE 2 FÜZE!

Saat 09.30 sıralarında Suriye'de gerçekleşen saldırıda yerel kaynaklara göre Rusya'ya ait olduğu ileri sürülen savaş uçaklarından pazar yerine 2 füze atıldı.

Saldırıda pazar yerinin çevresindeki birçok bina da yıkıldı. Saldırı sonrası pazar yerine koşanlar, ölü ve yaralıları enkazdan çıkarmaya çalıştı. Yaralılar, araçlarla çevredeki hastanelere götürülürken, yerel kaynaklar 40 kişinin öldüğünü, 70 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Saldırıda yakınlarını kaybedenler, cenazelerin başında ağıtlar yaktı.



İLK DEĞİL

Yerel kaynaklar Rusya'nın İdlib'e saldırılarını her geçen artırdığını belirterek, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin Cilvegözü Sınır Kapısı'na yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Sarmada, Maarat Al-Numan Kasabaları ile Ad-Dana Köyü'ne 26, 27 ve 28 Kasım Rus savaş uçaklarından atılan füzelerle 17 kişinin öldüğünü, 35 kişinin de yaralandığını belirtti.

Ayrıca, Rus uçaklarının saldırılarda insani yardım TIR'larını da hedef aldığı ve son 3 gün de 20 yardım TIR'ının yükleriyle birlikte yandığı bildirildi.

Rus Savaş Uçakları Sivilleri Bombaladı: 40 Sivil Öldü, 70 Sivil Yaralı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rus Savaş Uçakları Sivilleri Bombaladı: 40 Sivil Öldü, 70 Sivil Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (99)

  • hayyam: O kadar masrafa 40 leş yazık. Cuma Namazında camiye atacan füzeyi daha ucuza bir sürü leş alırsın. 54 29 Yanıtla İnsan: O senin leş dedigin insanlar cennete gitti sen kendini düşün vakti zamanı geldiginde sende ölücen 15 32
  • ısmail: helal olsun rusys 28 25 Yanıtla
  • SİLVAN21: Rusya ışid pazarını vurmuş kötü mü yapmış... 21 30 Yanıtla
  • Eriş: Türkiye korkuyor 22 26 Yanıtla
  • rusaşk: Bence Rusya nın bu operasyona Tahir elcinin ismini vermesi lazım 21 24 Yanıtla
  • Erhan Can: Tek Türk kalana kadar öldürün bunların ne insanlığa nede devlete faydaları var 5 40 Yanıtla
  • Erhan: Erhan Türkiye Rusya için çerez Türkiye korkuyor 20 22 Yanıtla
  • BİJİ PUTİN: yaşasın sayin putin 19 23 Yanıtla
  • dersimli: Bence kendi kendilerini bombaladilar sonra da Rusları suçladılar. 26 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu
    11:29 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu

    Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırımlar sonucunda en az 87 kişi öldü, 82 kişi yaralandı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi
    11:22 İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi

    İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere yapılan saldırıda, insansız hava araçları ve füzeler hedef alındı. İranlı yetkililer saldırının sembolik önemine dikkat çekerken, İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme programına gönderme yapmak istediği düşünülüyor. İran medyası ise üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Rusya ise İsrail'e İran'ın gerilimi yükseltmek istemediği mesajını iletti.

  • Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi
    11:12 Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi

    Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman'da 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan İsias Otel'de yaşamını yitiren 35 KKTC'li öğrenci için 'Adalete ışık tut' yürüyüşü düzenledi. Depremde kızı Selin'i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, 'Bizim tek dayanağımız bilimin gösterdiği doğrular ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden de tek beklentimiz bu yöndedir.' dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde KKTC'li öğrencilerin ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Adıyaman'daki Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan'da Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek
    10:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ın siyasi kolunu lideri İsmail Haniye ile İstanbul’daki görüşmesi, Ortadoğu’da İran-İsrail gerilimin arttığı ve bu nedenle Gazze’de ateşkes çabalarının ikinci plana atıldığı bir döneme rastlaması açısından önemli.


Advertisement