Rus Müzik Grubunun "Yolsuzluk Klibi" Putin'i Çok Kızdıracak - Son Dakika
Dünya

Rus Müzik Grubunun "Yolsuzluk Klibi" Putin'i Çok Kızdıracak

Rus müzik grubu Pussy Riot, Rusya Başsavcısı Çayka'yı, hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle son kliplerinde eleştirdi. Putin de şarkıdaki siyasi göndermelerden nasibini aldı.

04.02.2016 21:50  Güncelleme: 23:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus müzik grubu Pussy Riot, Rusya Başsavcısı Yuriy Çayka'yı, hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle son kliplerinde dalga geçerek eleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Putin de şarkıdaki siyasi göndermelerden nasibini aldı.

"ÇALMAKTA VATANIMA SADIĞIM"

Grup üyelerinin, savcı kıyafetleriyle çektiği ve "Chaika" adını verdiği şarkının klibinde, "Ben Vatanseverim. Rusya'yı seviyorum. Almak, öldürmek ve çalmakta vatanıma sadığım" gibi ifadeler yer aldı.

UKRAYNA ELEŞTİRİSİ

Şarkıda, Rusya'nın Ukrayna'daki krize müdahalesine de değinilerek, Ukrayna'da ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeye 'Novorusya' (Yeni Rusya) denildiği hatırlatılıyor. "Eğer bana Novorusya'yı kuralım mı diye sorarlarsa, kuralım derim. Çünkü Rusya ne kadar büyük olursa süt sağımı o kadar fazla olur" sözlerinin yer aldığı şarkının klibinde, bir Rus hapisanesinde gözaltındakilere yapılan kötü muameleler de gösteriliyor.

"ESİNLENDİK" DEDİLER

Grup üyesi Nadejda Tolokonnikova, Rus basınına yaptığı açıkalamada, klip için Başsavcı Çayka ve oğulları hakkında çekilen "yolsuzluk belgeseli"nden esinlendiklerini belirtti.

BAŞSAVCININ OĞULLARI YÜRÜDÜ GİTTİ!

Rusya'da muhalefet, Başsavcı Çayka'nın çocuklarının, babalarının pozisyonundan faydalanarak iş hayatında ilerlediği ve çeşitli yolsuzluklara karıştığını iddia etmişti.

2 YIL HAPİS CEZASI

Rus punk rock müzik grubu Pussy Riot üyeleri, Moskova'daki Kurtarıcı İsa Kilisesi'nde Putin aleyhinde şarkı söyledikleri için ikişer yıl hapse mahkum edilmiş ve afla salıverilmişti.

Rus Müzik Grubunun "Yolsuzluk Klibi" Putin\'i Çok Kızdıracak
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rus Müzik Grubunun 'Yolsuzluk Klibi' Putin'i Çok Kızdıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • yibo: HERKES TARAFINI BELLİ ETMELİ..YA VATANSEVERLİK YA DA HAİNLİK...İNADINA VATAN,MİLLET ,İNADINA BAYRAK,EZAN , İNADINA REİS , İNADINA AKP....... 17 13 Yanıtla
  • Suiss: buda biseymi bizim oglanin gemiciklerinin yaninda ;))) bizde klip yok kible var ;))anlayana 12 7 Yanıtla
  • Ülkücüler : Türkün gücünü göreceksiniz 3 6 Yanıtla
  • fb: bunlarda paralelci dir. 2 1 Yanıtla
  • Yandaş: Adasin putin 0 2 Yanıtla
  • ....: bizim ülkede yokki böyle gözü karalar gerçi olsa ne olurki ya infaz edilir yada mühebbet 1 0 Yanıtla

Advertisement