Rus Birlikleri Suriye'ye Sevk Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Rus Birlikleri Suriye'ye Sevk Ediliyor

Rusya ve ABD arasında Suriye krizine çözüm bulmak için geçen hafta Moskova'da yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca Rus birliklerinin Suriye'ye sevk edileceği öğrenildi.

03.09.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna krizi nedeniyle gerilen Rusya-ABD ilişkilerinde Suriye konusundaki ortak çalışmanın yol açtığı iyimserlik havası çabuk dağıldı. Rusya ve ABD arasında Suriye krizine çözüm bulmak için geçen hafta Moskova'da yapılan görüşmelerden sonuç çıkmadı. Anlaşmazlık haberlerinden sonra Rus medyasında daha önce çıkan "Rusya Suriye'ye askeri birlikler gönderiyor. Ve bu birlikler iç savaşın hüküm sürdüğü cephelere sevkedilecek" şeklindeki yorumlar yeniden gündeme geldi.

RUS GENERAL AÇIKLADI

Uzlaşmaya engel olarak ise Kremlin'in 'Esed kalacak' yönündeki pozisyonunu değiştirmemesi gösteriliyor. Sosyal medyada ve Rus haber portallarında yapılan yorumlarda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Beşar Esed'e askeri desteğini artıracağı kaydedildi. Kaynak olarak ise Yahudi lobisine yakınlığı ile bilinen Amerikan Washington Times gazetesinin 4 Ağustos'ta verdiği bir habere vurgu yapılıyor. Rus TASS ajansını kaynak gösteren Washington Times gazetesi, Rusya hava kuvvetleri komutanlarından General Vladimir Shamanov'un Suriyeli bir gazetecinin sorusuna verdiği ileri sürülen "Esed'in radikallerle mücadele etmesi için gereken her desteği veririz" açıklamasına yer vermişti. Rusya medyası ise General Shamanov'un bu sözlerini, "Rusya, iç savaşa müdahale etmek için Suriye'ye askeri birlikler göndermeye hazırlanıyor" şeklinde yorumlamıştı. Kremlin daha sonra böyle bir girişimin sözkonusu olmadığını dile getirse de, bu iddia hala gündemden düşmüş değil.

Bu iddiaları güçlendiren bir aktör de Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in geçen ayki, "Putin bize siyasi, ekonomik ve askeri destek vereceğini söyledi" yönündeki açıklamasıydı. Suriye görüşmelerinden sonuç çıkmayınca, haber portalları ve sosyal medyadaki gazeteciler ve bazı yetkililer isim vermeden bu iddiaları yeniden dillendirirken bu kez İsrail gazetelerini de kaynak göstermeye başladılar.

GÖREV GÜCÜ ŞAM'DA

İsrail'in Yedioth Ahronot haber sitesinde önceki gün yer alan habere göre Rusya, Suriye'ye savaş uçakları ve saldırı helikopterleri gönderdi. Batılı diplomatların bir Rus görev gücünün Suriye'ye ulaştığını söylediğini ileri süren Ynetnews, bu güçlerin Şam yakınlarındaki bir hava üssüne konuşlandığını yazdı. Haberde ayrıca aralarında danışmanlar, lojistik personeli, teknik personel, pilotlar ve hava koruma birliği üyelerinden oluşan Rus askeri personelinin de önümüzdeki günlerde Suriye'ye ulaşacağı iddia edildi.

MİSTURA GÖRMEZDEN GELİYOR

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Suriye planının, halkın sıkıntılarını azaltacak mekanizmalardan yoksun olduğunu savundu. SMDK genel kurulunun üç günlük olağanüstü toplantısının ardından yayınlanan açıklamada, "Mistura'nın plan ve önerilerinin Esed rejiminin BM'nin 2209 ve 2139 nolu kararlarını sürekli olarak çiğnediğini görmezden geldiği" ifade edildi. SMDK'nın Suriye halkının talepleri doğrultusunda ve Cenevre-1 Bildirisi ile BMGK'nın aldığı kararlar gereğince siyasi çözümden yana olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Siyasi çözüm yasama, yürütme ve yargı erklerinin rejiminin elinden alınarak tam yetkili geçiş hükümetine devredilmesini gerektiriyor. Bu, geçiş döneminde ve gelecekte Beşşar Esed ve zümresinin hiçbir rol almaması anlamına geliyor" denildi.

Kaynak: Yeni Şafak

Rus Birlikleri Suriye\'ye Sevk Ediliyor

Son Dakika Güncel Rus Birlikleri Suriye'ye Sevk Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • ERBAA: UYANIK OL EY ANADOLU HALKI.... NEDEN HERKES AKP VE RECEP TAYİP ERDOĞAN A SALDİRİYOR..ÇÜNKÜ VATANİMİZ İÇİN GÜZEL İŞLER YAPİYORDA ONDAN..KENDİ TANKİMİZ,HELİKOPTERİMİZ,SAVAŞ GEMİMİZ,İHA LAR,UYDULAR....HEP KENDİMİZ YAPIYORUZ...BAŞ ORTUSUNU UNUTMA,KORKMADAN CAMİYE GİDEBİLİYORUZ...İMF YE BORCU BU HÜKÜMET BİTİRDİ.DİK DURAN TÜRKİYE VAR ARTIK... BU İÇ VE DIŞ DUSMANLARİN ZORUNA GİDİYOR....İNADİNA AKP...VATANINI, BAYRAĞINI, DİNİ SEVEN ....AKP YE GELİR... 36 27 Yanıtla
  • Kurtulus: 3.dünya savaşı gelmek üzere dünya haritası yeniden çizilecek yobaz olan kürtler kendinze yer bakın haritadan tabi kalirsaniz 29 14 Yanıtla
  • Dingil: Eee bizim uzun adam şamda namaz kılacaktı nasıl olacak şimdi 30 10 Yanıtla
  • Metehan: Biz bu kadar rusu nereye gomecegiz onu dusunuyorum 35 1 Yanıtla
  • vatandaş: Helal olsun Putine İnsanlık sahipsiz değildir demeki bu Alemde. 20 8 Yanıtla
  • Governance: BAK DÜNYA SAVASHI BUNDAN SONRA CIKACAKTIR 22 4 Yanıtla
  • efekarl: Isler karisik anlamadim turkiyw gremiyoe suruyeye rusya rahatca giriyor hani buyukluk ilginc bi durum 17 3 Yanıtla
  • Adiyamanli 02: Allah sana dahada guc versin Putin sen bir umutsun benim amacim esad degil amarikan savas politikaci ben seni onceleri akkilli Adam sanirim erdogan zararin neresinde donersen kardir putinle iranla beraber il avrupalinin kuyruk acisi var turklerde 9 11 Yanıtla
  • aaaaaaaaaaaaaaaaa: rusya tarihi tazar suriyenin komutanı beşar 10 8 Yanıtla
  • demokrat: ve uzun adam haykirir eyyyyyyy putin ben samda namaz kilmadan oraya giremessin 13 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement