RTÜK Başkanı Dursun: Seçim Dönemleri Medyanın İmtihan Dönemi - Son Dakika
Güncel

RTÜK Başkanı Dursun: Seçim Dönemleri Medyanın İmtihan Dönemi

RTÜK Başkanı Dursun: Seçim Dönemleri Medyanın İmtihan Dönemi

Samsun'da konuşan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun, "Seçim dönemleri; görsel, işitsel medyanın bir bakıma imtihan dönemleridir" dedi.

19.03.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da konuşan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun, "Seçim dönemleri; görsel, işitsel medyanın bir bakıma imtihan dönemleridir" dedi.

RTÜK tarafından Seçim Dönemi ve Medya Seminerleri'nin dördüncüsü bugün Samsun'da düzenlendi. Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıya Samsun'un da içinde bulunduğu 15 ilde yayın yapan tüm radyo ve televizyon kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Programda katılımcılara Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim dönemine ilişkin kararları, yayın ihlalleri ve müeyyideleri, genel yayın ilkeleri ve başlıca yayın ihlalleri, sayısal yayıncılık konularında bilgi verildi.

Programın açılış bölümünde RTÜK Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun bir konuşma yaptı. Türkiye'nin son 15 aydır seçim dönemi yaşadığını dile getiren Prof. Dr. Dursun, "Hatırlayacağınız gibi 2014 yılının ilk üç ayında Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili bir seçim dönemi yaşamıştık, 30 Mart itibariyle seçim yapılmıştı. Arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili geçen yıl Ağustos ayında seçim dönemi yaşadık. Şimdi de Genel Seçimlerle ilgili bir seçim dönemi yaşamaktayız. Seçim dönemleri; görsel, işitsel medyanın bir bakıma imtihan dönemleridir. Belki iddialı bir niteleme gibi görülebilir ama imtihan dönemidir. Şundan dolayı, seçim dönemine ilişkin olarak yayın politikalarında bir takım farklılıklar söz konusu. Müeyyide sisteminde bir takım farklılıklar söz konusu. O sebeple normal dönemlerdeki radyo ve televizyon yayınlarıyla seçim dönemlerindeki radyo televizyon yayınları arasında önemli farklılıklar, her bakımdan hem yapısal olarak hem uygulama olarak hem müeyyide sistemi olarak hem gözeteceğiniz bir takım ilkeler olarak bir takım farklılıklar görülüyor. O sebeple bunlar bazen yayıncı kuruluşlar tarafından, yayıncı kuruluşların politikalarını yapan değerli çalışanlar tarafından gözden ırak tutulabiliyor. Bunu bir kez daha hatırlatmak için imtihan dönemidir diyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından RTÜK Başkan Yardımcısı İlker Ilgın, 'YSK'nın Seçim Dönemine İlişkin Kararları, Yayın İhlalleri ve YSK'nın Müeyyideleri', İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Emir Ulucak, 'Genel Yayın İlkeleri ve Başlıca İhlalleri' ve İzin ve Tahsisler Daire Başkanı Muhsin Kılıç da 'Sayısal Yayıncılık ve İhale Süreci' konularında sunum yaparak bilgi verdi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel RTÜK Başkanı Dursun: Seçim Dönemleri Medyanın İmtihan Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement