Roma Hamamı İhmale Kurban Gidiyor! - Son Dakika
Güncel

Roma Hamamı İhmale Kurban Gidiyor!

Roma Hamamı İhmale Kurban Gidiyor!

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Kompleksi'nin içerisinde bulunan tarihi Roma Hamamı büyük bir ihmalin kurbanı oldu.

15.06.2015 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'nin en büyük müze komplesi olma özelliği taşıyan Şanlıurfa Müze Komplesi içerisinde bulunan Roma Dönemine ait yerden ısıtmalı hamam kalıntıları büyük bir ihmale kurban gidiyor.

Tarihi hamamın bulunduğu alanda kuruyan yabani otlar temizlenmediği için bir kıvılcımla tutuşarak yangın çıkmasına sebep oldu.

Yangına ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar bahçe hortumu ve kovalarla su dökerek yaptı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın başka yere sıçramadan kısa sürede söndürüldü. Ancak kalıntıların yangından zarar gördüğü belirtildi.

TÜRKMEN: YANGIN TARİHİ YAPIYA ZARAR VERDİ

Yangın sonrası alana gelerek incelemede bulunan Şanlıurfa Rehberler Odası Başkanı Kamil Türkmen, "Burada tarihi koruyamadığımızın çok açık örneğini görüyoruz" diyerek ihmale tepki gösterdi. Türkmen, "Etrafı çevrelenmiş alan tarihi roma hamamı mozaiklerin ve işletmelerin olduğu bölge. Turizmin en hareketli olduğu dönemde yangın ile karşı karşıyayız. Tarih bu şekilde korunmaz. Bu otların temizlenmesi lazım. Göbeklitepe'deki otlar temizlendi. Ama diğer tarihi yerlerdeki ören yerlerinin mutlaka temizlenmesi lazım. Bu işlem yapılmazsa bu tarihi yerlerde daha fazla tahribata yol açar. Bu çıkan yangın ister istemez bu tarihi yapıya zarar verdi. Bakın şehrin kalbinde ve göbeğinde böyle bir olay olmasından dolayı içim yanıyor. Burayı korumak sadece yetkililerin değil her vatandaşın görevi" şeklinde açıklama yaptı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Roma Hamamı İhmale Kurban Gidiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement