Rizeliler Buluşuyor" Programı - Son Dakika
Güncel

Rizeliler Buluşuyor" Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin, hizmetkarı oldukları vesayet odakları değil, milletin bizatihi kendi temsilcileri tarafından yönetiliyor olmasını hala hazmedebilmiş değiller.

03.05.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye'nin, hizmetkarı oldukları vesayet odakları değil, milletin bizatihi kendi temsilcileri tarafından yönetiliyor olmasını hala hazmedebilmiş değiller. Hiçbir zaman da hazmedemeyecekler. Yıllarca bu ülkeyi diledikleri gibi yönetmeye, yönlendirmeye alışmış olan bir avuç azınlığın sözcülüğünden asla vazgeçmeyecekler" dedi.

Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından düzenlenen "Rizeliler Buluşuyor" programında, mahalli seçimler öncesinde başında bulunduğu siyasi partinin mitingine katılanlar için yayımlanan "iğrenç" yazıyı unutmadığını belirterek, "En başından beri köşelerinde milletimize, göbeğini kaşıyan adamdan, bidon kafalıya kadar etmedik hakaret bırakmayanları çok iyi hatırlıyoruz" dedi.

Erdoğan, başörtülerinden dolayı hakarete uğrayanları asla unutmadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Başörtülerinden dolayı hakarete uğrayan, hatta saldırıya maruz kalan kızlarımızın, kadınlarımızın yaşadıklarını gayet iyi biliyorum. Üniversiteye sokulmuyorlardı. Hatırlayın. Ortaöğretimde, imam hatiplere dahi sokulmuyorlardı. Ama hamdolsun o devir artık kapandı. Şimdi artık üniversiteye başörtülü olarak kızlarımız giriyor mu? Katsayı kalktı mı? Kotalar kalktı mı? Artık başörtülü kızlarımız, imam hatipli kızlarımız istedikleri üniversiteye gitme şansına sahip mi? Gerçek bu."

Şimdi kendilerine düşen görevi de hep birlikte yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Türkiye'nin, hizmetkarı oldukları vesayet odakları değil, milletin bizatihi kendi temsilcileri tarafından yönetiliyor olmasını hala hazmedebilmiş değiller. Hiçbir zaman da hazmedemeyecekler. Yıllarca bu ülkeyi diledikleri gibi yönetmeye, yönlendirmeye alışmış olan bir avuç azınlığın sözcülüğünden asla vazgeçmeyecekler" diye konuştu.

Erdoğan, demokrasi, özgürlükler, hukuk, adalet, hak gibi kavramların o kesimin sadece söylem olarak kullandığı, istismar ettiği ifadeler olduğunu belirterek, bu kavramların özünü, ruhunu hiçbir zaman da hazmedemediklerini dile getirdi.

Rize'nin onlar için sadece çay üretilen bir yer, Rizeli'nin de çay üreten kişi olarak görüldüğünü aktaran Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Aynı durum diğer şehirlerimiz, oralarda yaşayan vatandaşlarımız için de geçerli. Rizeli kardeşimin bu sınırın ötesine geçmesini kesinlikle istemezler. Rizeli kardeşimin bu anlayışla yıllarca nasıl savaştığını, kavga ettiğini gayet iyi biliyoruz. Yıllarca bu ülkenin evlatlarının eğitimine, bürokrasi de, ticarette, sanayide, dış ticarette, kültürde, sanatta, sporda, hayatın her alanında varlık göstermesine engel oldular" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Rize'nin iktidarları döneminde tarihinde görmediği yatırımları gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Artık Samsun'dan Sarp'a kadar sahil yolumuz gidiyor mu, gidiyor. Eğitimde tarihinde görmediği yatırımları Rize aldı mı, aldı. Üniversitemiz var mı, var. Üniversitemizi daha da inşallah nitelikli hale getiriyoruz. Sağlıkta üniversitemizin zaten kendi tıp fakültesi var. Ayrıca devlet hastanesini de inşa ettik mi, ettik. Açılışını yaptık mı, yaptık. Artık Rizeli, diğer illere pek muhtaç olmaz hale geldiği gibi Artvin'e de hizmet vermeye başladı. İnşallah şimdi önümüzde ne var, Allah nasip ederse Artvin ve Rize'ye hizmet verecek olan olan havalimanı var. Onun da adımı atılıyor."

Erdoğan, Başbakanlığı döneminde söz konusu havalimanının bütün çalışmalarını yaptıklarını aktararak, " Hayati Bey, Nusret Bey bizzat bu süreci de takip ettiler. İnşallah yakın zamanda orada da temel atılıp, havalimanına kavuştuğumuz anda, Sarp'a kadar, Artvin'e kadar bizim vatandaşlarımız çok daha kısa bir zamanda uçağa ulaşıp, gitmek istediği yere gidebilecek" diye konuştu.

"Bizim için bu millete hizmetkar olanlar önemli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ülkede siyasette, ekonomide, bürokraside, en tepeden en aşağıya kadar kim var diye bakıldığında, Anadolu'nun dört bir yanındaki köylerden, kasabalardan, şehirlerin kenar mahallerinden çıkıp gelmiş insanlar olduğunun görüleceğini söyledi.

Anadolu'nun dört bir yanından çıkan iş adamlarının, artık Türkiye sınırlarını da aşıp, küresel düzeyde başarılarıyla herkesi kendilerine hayran bıraktığını aktaran Erdoğan, kurumların en tepe noktalarından, an alttaki uzmanlarına kadar tüm kademelerinde bu insanları söz sahibi olduğunu aktardı.

Erdoğan, Türkiye tarihinde, her alanda milletin temsilinin bu derece yaygın olduğu hiçbir dönem yaşanmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Rize'nin Güneysu'yundan Cumhurbaşkanı, Konya'nın Taşkent'inden Başbakan çıkması istisna değil, yaygın olanın örneği haline dönüştü. Kardeşlerim işte sırça köşklerde değil kerpiçten, taştan, ahşaptan evlerde yetişmiş, kolejlerde değil imam hatip okulundan yetişip gelmiş, mahalle okullarında eğitim görmüş insanların buralara gelmiş olması biliyoruz ki onları rahatsız ediyor. Yeter ki bu milletin daha çok evladı siyasetten, diplomasiye kadar her alanda başarıyla görevini yürütsün. Varsın onlar kusura bakmasınlar rahatsız olsun, hiç önemli değil. Bizim için bu millete hizmetkar olanlar önemli. Bu millete 'bidon kafalı' diyenler değil, 'göbeğini kaşıyanlar' diyenler değil."

"Gücümüzün tek kaynağının milletimizin desteği olduğunu biliyoruz"

Yola çıktıklarında Türkiye'nin 230 milyar dolar milli geliri olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi 800 milyar dolar milli gelire sahip. Nereden nereye geldik. Bu durup dururken olmadı, çalışarak oldu. Bitmedi. Bizim ihracata dayalı bir ekonomik anlayışımız vardı. 36 milyar dolardan aldık, 158 milyar dolara çıktık. Diyorlar ki ülke çok borçlu. Milli gelire oranla hesaplarız. Biz geldiğimizde Türkiye'nin milli gelire oranla borcu yüzde 73'tü. Şimdi ne oldu biliyor musunuz yüzde 36. Nereden nereye düştü. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi tek haneli rakama düştü. Enflasyon yüzde 30, şimdi tek haneli rakama düştü. Bunlar bankaları ne yapmışlardı, boşaltmışlardı. Şimdi böyle bir durum yok hamdolsun. Niye, adım adım takip ediyoruz. Asla böyle bir şey yapamazlar."

Erdoğan, Türkiye'de bu mücadeleyi sürdürürken vatandaşların satın alma gücünün her gün arttığını dile getirerek, "Şu anda evindeki televizyonundan, çamaşır makinesinden, buzdolabına kadar hepsinde bakıyorsunuz sürekli bir yenilenme. Araca bakıyorsunuz ne durumdaydık? Şimdi araç alımlarında, otomotiv satışlarında farklı bir yapı. Nerelerden nereye geldik" dedi.

Erdoğan, bunun Türkiye'nin refah düzeyinin nasıl yükseldiğini gösterdiğini kaydederek, "Milletin evlatlarının gücü arttıkça, Türkiye'nin geleceğine çok daha güvenle bakmaya başlayacağını biz biliyoruz. Gücümüzün tek kaynağının milletimizin desteği olduğunu biliyoruz. Milletin safında yer aldığımız sürece bu desteğin artarak devam ettiğini bizzat tecrübe ederek gördük. İnşallah önümüzdeki dönemde de aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Çünkü bu millete eğilmek yakışmaz. Hiç endişeniz olmasın" şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rizeliler Buluşuyor' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement