Rize'deki Otel Kural Listesiyle Adından Söz Ettiriyor - Son Dakika
Güncel

Rize'deki Otel Kural Listesiyle Adından Söz Ettiriyor

Rize\'deki Otel Kural Listesiyle Adından Söz Ettiriyor

Uyguladığı ilginç kurallar nedeniyle 'Tuhaf Otel' olarak anılmaya başlanan Oberj Otel'in işletmecileri, yeniledikleri kural listesiyle dikkat çekti.

20.08.2014 15:25  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder yaylasında faaliyetini sürdüren ve uyguladığı ilginç kurallar nedeniyle artık, 'Tuhaf Otel' olarak anılmaya başlanan Oberj Otel'in işletmecileri, gülümseten kurallara yenilerini ekledi. Otelin girişine konulan tabelalardaki yeni kural listelerinde, "Burası Tuhafiye Otel'dir. Burada tuhaf şeylerle karşılaşabilirsiniz. Ama tuhaf şeyler talep edemezsiniz" gibi ilginç ifadelere yer verildi.

"TUHAF OTEL" OLARAK ANILIYOR

Ayder Yaylası'na hakim bir noktada patika yoldan yürünerek ulaşılan ve Fransızca'da 'Dağ Evi' anlamına gelen Oberj adı verilen otelin sıradışı kurallarına yenileri eklendi. 5 yıl önce uygulamaya koyduğu kurallar ile gündeme gelen otel artık 'Tuhaf Otel' olarak anılmaya başlandı. Otelin yeni kuralları hem otele konulan, hem de otele giden patika yol üzerine dizilen tabelalarla duyuruldu. Otele gelenler resepsiyonda, merdivenlerde, odalar ve tuvaletlerde kural listeleri ile karşı karşıya kaldı.

Oberj Otel'in yeni kuralları şöyle:

-Burası tuhafiye oteldir. Burada tuhaf şeylerle karşılaşabilirsiniz. Ama tuhaf şeyler talep edemezsiniz.

-Oda katlarına ayakkabı ile girilmez. Askeri kortejde yürür gibi topukları vurarak yürümeyiniz.

-Her akşam yöresel yemek diye bizi bunaltmayın, sabaha çıkaracağınız şeyler için birbirimizi üzmeyelim.

-Sanki odalarımız otoparka bakıyormuş gibi manzaralı oda kaprisi yapmayınız.

-Akşam yemekleri set menüdür. Yemek saatlerine uyunuz. Sonra meze payınızı yediklerinde gözünüz dolup dudaklarınız titremesin.

-Yürüyüşten gelen gruplarımız erken yatabilir. Gürültü yapanlardan dolayı uykusuz kalan yorgun insanların soluğunu ensenizde hissetmemek için desibeli düşürün.

-Oda anahtarlarını yanınızda götürüp ne yapıyorsunuz çok merak ediyoruz. Yedek anahtar yaptırmaktan bize gına geldi.

-WI-FI İnternet hizmetini fotoğraf paylaşın, like edin, check-in yapın diye sunuyoruz. Film downland edip kotamızı doldurun diye değil.

EN DİKKAT ÇEKEN ESKİ KURAL

Bu arada otelin kuralları listesinde eskiden bu yana yer alan, "Odalarda ses izolasyonu yoktur. Ah derseniz yan odada duyulur. Ateşli çiftlere önemle duyurulur" kuralı hala daha en çok dikkat çeken kural olma özelliğini sürdürüyor.

DÜNYANIN İLK VE TEK TUHAF OTELİYİZ

Otel işletmecisi Bülent Saraloğlu ise, birçok otelde uygulanan kuralları esprili dille anlatmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Herkes bilmeden Butik Otel açıyor. Bizde tuhaf kurallarımız olduğu için, 'Tuhaf Otel' açalım dedik ve dünyanın ilk ve tek 'Tuhafiye Oteli' diye bir slogan bulduk. Kurallarımıza bazı yenilikler getirdik. Ahşap ve yayla oteli olduğu için kendine has kuralları var. Bina ahşap olduğu için ses yan odalarda duyuluyor. İhtiyaç duyulan bu kuralları esprili bir dille anlattık. Kuralları düz bir mantıkla müşteriye söylesek tepki alabilirdik, biraz garipsenebilirdi. Ama esprili bir dille olunca müşterilerimiz kuralları daha hoş karşılayabiliyor. En çok, 'Ahşap katlarda ses izolasyonu yoktur. 'Ohh' derseniz yan odada duyulur. Ateşli çiftlere önemle duyurulur' kuralı dikkat çekti. Bu kural çok eğlenceli bulunuyor. Zaten kurallarımız ilginç ve komik."

"BÖYLE OTEL BAŞKA YERDE BULAMAZSINIZ"

Kuralları önceleri şaşkınlıkla karşıladıklarını anlatan otel müşterileri ise, "Böyle otel başka yerde bulamazsınız. Sanki birkaç yüzyıl geriye gitmiş ama aynı zamanda günümüz teknolojisini yaşıyormuş gibi his veriyor. Burası gerçekten en tuhaf otel. Kendine özgü kuraları var. Hem gelenleri, hem otel yönetimini eğlendiren kurallar var ama bu kurallar gerçek" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'deki Otel Kural Listesiyle Adından Söz Ettiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Totemin gücüne inanırım ben:)): Günün birinde yolumuz düşer kim bilir kısmet elbet, 18 2 Yanıtla
  • UKKUS;: İyi de müşteri de varmıymış. O açıklanmamış. Yoksa personel kendi çalıp kendi mi oynuyormuş?. . . 11 6 Yanıtla
  • samsunlu: paramla rezil mi olacam bu otelde tuhafiyeci tuhaf laz 10 5 Yanıtla
  • cem keskin: buklaolarak bilinen bu otel 10 numaradır sayipleri bu işin erbabı yayla turizminde tek adres diyebilirim 9 6 Yanıtla
  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement