Eski Bakan Yazıcı'nın Sözleri Kongreyi Karıştırdı - Son Dakika
Güncel

Eski Bakan Yazıcı'nın Sözleri Kongreyi Karıştırdı

Eski Bakan Yazıcı\'nın Sözleri Kongreyi Karıştırdı

Rize'de 3 adayın yarıştığı kongrede konuşan Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı'nın "Ekonomik özgürlüğü olmayan teşkilata girmesin" sözleri tartışma konusu oldu.

22.11.2014 14:09  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de 3 adayın yarıştığı AK Parti Pazar İlçe kongresinde konuşan Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı'nın, "AK Parti teşkilatlarında başkanlık statüsünde görev alacak kişilerin ekonomik özgürlüğü yoksa, geçim onun için sorunsa, yeterli performansı gösteremez" sözlerine kızan adaylardan işçi emeklisi İlhami Günaydın, 'Parası varsa siyaset yapsın, yoksa yapmasın mantığı son derece yanlış" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine tekrar kürsüye çıkan Yazıcı, "Yönetim mevkiinde olan kişi zamanının büyük çoğunluğunu yönetici olduğu mevkide geçirmek zorunda. Dolayısıyla o kişinin geçim sıkıntısı olmaması gerektiğini söyledim. Zengin olacak demedim" diyerek açıklama yaptı.

KONGREYİ KARIŞTIRAN SÖZLER

Pazar Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen ve mevcut başkan Sabri Aydoğdu'nun aday olmadığı AK Parti Pazar İlçe Kongresinde, İlçe Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, organizatör Savaş Büyükterzi ile İlhami Günaydın başkanlık için yarıştı. Kongreye katılan Gümrük ve Ticaret eski Bakanı, AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti teşkilatlarında, özellikle başkanlık statüsünde görev alacak olan kişilerin mutlaka ekonomik özgürlüğe sahip kişiler olması gerektiğini belirterek, 'Kişinin ekonomik özgürlüğü yoksa, geçim onun için bir zorluksa, o insanın Ak Parti'de başkanlık düzeyinde yeterli performansı göstermesi mümkün değildir" dedi.

ADAYDAN TEPKİ

Bu sözler üzerine Çaykur işçi emeklisi olan başkan adayı İlhami Günaydın söz hakkı istedi. Yazıcı'ya seslenen ve sözlerinin kendisini çok üzdüğünü ifade eden Günaydın şunları söyledi: "Bu davanın içerisinde görev alan arkadaşların, özellikle başkan sıfatı taşıyacak olan insanların zenginlerden olması gibi bir ifade kullandınız. Biz mütevazi yaşayan insanlarız. Kimseye el açıp bir şey istemiyoruz. Zenginlerin yönettiği bir Türkiye'de Başbakanımız, döneminde varoşlardan oy alarak geldi. Kendisi de çok zengin, holding sahibi değildi. Bugün Cumhurbaşkanı oldu. Partimiz iktidara geldiğinde ülkeyi sermaye grupları yönetiyordu. Bunlar aşılarak iktidara gelindi, prim vererek değil. Hangi ilçe başkanı, belediye başkanı cebinden para harcayarak yatırım yapmıştır? Önemli olan beyindir, bizde de bu vardır. Parasıyla yatırım mı yapacak da parası varsa siyaset yapsın? Parası yoksa yapmasın mantığı son derece yanlış."

YAZICI SİNİRLENDİ

Günaydın'ın bu konuşması salonda büyük alkış aldı. Bu sözler üzerine sinirlenen ve tekrar kürsüye gelen Hayati Yazıcı, "Söylediğim her sözü bilerek söylerim, anlamını bilirim. Yönetim kurulu başkanları, zenginlerden oluşacak demedim, demem. Böyle bir söylem olursa senden önce ben karşı çıkarım. Benim söylediğim şu; yönetim mevkiinde olan kişi zamanının büyük çoğunluğunu yönetici olduğu mevkide geçirmek zorunda. Dolayısıyla o kişinin geçim sıkıntısı olmaması gerektiğini söyledim. Zengin olacak demedim. Beyni zengin olacak, ufku, anlayışı zengin olacak. Bunları isteriz" dedi.

Seçimlerde 401 delegeden 325 kişi oy kullandı. Nurettin İnce 244 oy alarak AK Parti Pazar İlçe başkanı seçilirken İlhami Günaydın 77 oyda kaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Bakan Yazıcı'nın Sözleri Kongreyi Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • akıncı: muhteşem olmuş bu gerçekten. . fakirler altta kalacak diye ALLAH dillerine vurduruyor işte. . akp ye oy verenler zerre anlamaz. . . 22 2 Yanıtla
  • erdogan göktaş: sonuclar malesef akp de paralıların egemenligi oldugunu ispat etmiştir 15 1 Yanıtla
  • BABA: YA BUNLARIN DERDİ NEDEN HEP PARAYLA . PARA DİYORLAR BAŞKADA BİRŞEY BİLMİYORLAR. HOCA GÖMERKEN YANINA LİRA DOLAR EURO FALAN KOYYMUYOR. AMA BUNLAR HERHALDE BLMİYORLAR 14 2 Yanıtla
  • sorun: Kisacasi demek istemiski# akp ye gelen fakir yoneticiler, koseyi donmeye , yolsuzluga geliyorlar, artik mizrak cuvala sigmiyor, desifre olunuyor. bunlara mahal vermemek icin yolsuzluga tenezzul etmeyecek kadar zenginler gelsin# ama sayin yazici siyasetten zenginlesenler durmuyorki , yola devam. toprak doyursun insallah. 9 4 Yanıtla
  • ozzo: dağılın fakir AKPliler 9 0 Yanıtla
  • tarihci: Yani demiski $ 12 yildir iktidardayiz. bu sure icinde zengin olamayan akp lilerin yeri bu parti degildir. bize mali goturecek zekaya sahip yoneticiler lazim $ 6 0 Yanıtla
  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi
    12:32 Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. 32 yaşındaki Naciye Cengiz'in cenazesi ailesine teslim edildi. Katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları devam ediyor.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti
    12:31 Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında İ.A. idaresindeki otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olan Aziz Soysaç hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı
    12:29 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, çevre ve iklim dostu yaklaşımın önemine vurgu yaparak atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılmasının ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesinin canlıları tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, sıfır atık projelerinin ülkenin kaynaklarını sanayicilere sağlayacağını ifade etti.

  • Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü
    12:26 Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü

    Eskişehir'de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne park eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten bir sürücü, yeniden yıkamak zorunda kalacağını söyledi.

  • Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi
    12:25 Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen dört maden ocağı tespit edildi. Ocalarda ele geçirilen eşyalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edildi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.


Advertisement