Rize'deki Sağanak Yağış HES Şantiyesini Vurdu - Son Dakika
Güncel

Rize'deki Sağanak Yağış HES Şantiyesini Vurdu

İl genelinde şiddetli yağış nedeniyle iki HES şantiyesinde hasar oluştu.

24.08.2015 16:36  Güncelleme: 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl genelinde şiddetli yağış nedeniyle bazı köy yollarında ulaşım sağlanamazken, alarha Deresi'nin taşması sonucu iki HES şantiyesinde hasar oluştu.

HES ŞANTİYESİNDE HASAR OLUŞTU

Gece saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak, kentte hasara yol açtı. Güneysu ilçesinde debisi yükselen Salarha Deresi'nin taşması sonucu iki HES şantiyesinde hasar oluştu.

YOLLARIN AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çok sayıda mahalle ve köy yolu, toprak kayması sonucu ulaşıma kapandı. Belediye ve İlçe Özel İdaresi ekipleri, yolların açılması için çalışıyor.

ULAŞIM TEK SEFERLİ SAĞLANIYOR

Adacami mevkisinde de derenin ıslahında kullanılan iş makinesi, aniden başlayan taşkın nedeniyle operatörü tarafından terk edildi. Kibledağı mevkisindeki köy yollarında oluşan göçükler nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

ÇAY TARIM ARAZİLERİ SU ALTINDA KALDI

Karayolunda biriken taşlar, karayolları ekiplerince temizlendi. Bazı köylerde ise su kesintileri ve elektrik arızaları oldu, çay yetiştirilen tarım arazileri de su altında kaldı.

AĞAÇ PARÇALARINI TOPLUYORLAR

Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Halil Turan, taşkının zarar verdiği bölgelerde inceleme yaptı. İlçe sakinleri, dere kenarlarındaki ağaç parçalarını topluyor.

Salarha Deresi'nin taşmasıyla yerlerinden sökülen ağaçlar, karayoluna kadar sürüklendi. Yağışın sona ermesinin ardından bazı ilçe sakinleri, yol kenarındaki ağaç parçalarını toplamaya başladı.

EVLERİMİZDE BİLE DURAMADIK

İlçe sakinlerinden Adem Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geceden itibaren şiddetli yağmurun başladığını belirterek, "Evlerimizde bile duramadık. Korkudan uyuyamadık. Gün ışığıyla her şey ortaya çıktı. Şimdi bizler buradan yağmur sularının getirdiği odunları toplayarak kışlık yakacak ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz" diye konuştu.




Rize\'deki Sağanak Yağış HES Şantiyesini Vurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rize'deki Sağanak Yağış HES Şantiyesini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • egeli: Beter olsun 0 1 Yanıtla
  • malatyalı: doğa intikamını alıyor dağları ağaçları yok ederseniz sonucuna böyle katlanmak zorunda kalacaksınız bu =HES= denen projelerin allah belasını versin 0 0 Yanıtla
  • rizeli: egeli beter siz olun terbiyesizliğin lüzümü yok 0 0 Yanıtla
  • AHA AHA: Dere yataklarına ev yapanlara duyurulur 0 0 Yanıtla
  • yapmayın : İşte Siz doğanın Dengesini Bozun sonucuna böyle katlanmak zorunda kalırsınız. Siz Karadeniz Usaklari Tayip Erdoğanı yaladiniz yuttunuz işte size cevabı. Güzelim Karadenizin doğa sını bozmayin. 0 0 Yanıtla
  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement