Rize'de Tarım ve Hayvancılığı Destekleme Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Rize'de Tarım ve Hayvancılığı Destekleme Çalışmaları

Rize'de tarım ve hayvancılığı destekleme çalışmaları kapsamında çiftçilere çeşitli yardımlar yapıldı.

13.04.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin katma değerinin arttırılması amacıyla "Çiftçilerimize Destek Olalım" projesi kapsamında çiftçilere çeşitli yardımlar yapıldı.

Güneysu Spor Salonu önündeki hibe törenine Rize Milletvekili Hasan Karal, Vali Yardımcısı Mehmet Özer,  Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ile vatandaşlar katıldı.

Tarım ve hayvancılığı destekleme çalışmaları kapsamında bal üretimi kapasitesini arttırmak amacıyla Arıcılar Birliğine üye olan 113 aileye bin 700 kovan, 34 bin temel petek çerçevesi, 113 krom bal süzme makinesi ile 112 bal dinlendirme tankı hibe yolu ile verildi. Maviyemiş (Likapa) projesi kapsamında 25 aileye 7 bin 500 mavi yemiş fidanı, 6 aileye de 250 kg organik gübre verildi. Ayrıca Süs Bitkileri ve Fidan Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 10 aileye hazır sera verildi. Köy Tavukçuluğunu Geliştirme Projesi kapsamında ise 60 aileye kümes ve bin 500 tavuk hibe edildi.

Milletvekili Karal, yaptığı açıklamada, tarımın daha da geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için bu projenin hayata geçirildiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Rize'nin yapısına uygun tarım ürünlerini geliştirilmesi ve desteklenmesi konusundaki çalışmalarımızı büyük bir aşkla ve şevkle sürdürüyoruz. Bundan bir kaç ay önce Hemşin Vadisi'nde başlattığımız organik tarım havza projelerinin bir gereği olarak binden fazla kovanın tanıtımını gerçekleştirmiştik. Başlattığımız çalışmalarla Rize'de bal ormanları oluşturmaya çalışıyoruz. Rize'nin tanıtımına ön ayak olan en büyük ürünümüz çaydır. Çay tabi ki de bizim olmazsa olmazımızdır. Ancak çaya destek olacak bir takım ürünleri gündeme getirme zorunluğumuz var." - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize'de Tarım ve Hayvancılığı Destekleme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement