30 İlde Okullar Tatil Edildi - Son Dakika
Güncel

30 İlde Okullar Tatil Edildi

Türkiye genelinde İstanbul dahil olmak üzere toplam 30 ilde eğitime yoğun kar yağışı nedeniyle 1 günlük ara verildi.

31.12.2015 01:14  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde 30 ilde kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

İSTANBUL

İstanbul Valisi Vasip Şahin tatili şöyle duyurdu:

"Meteorolojik tahminlere göre ilimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden 31.12.2015 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir."

İşte tatil olan diğer iller:

ÇORUM

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.

SAMSUN

Yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun'da 8 ilçenin tamamında, 2 ilçede ise bazı mahallelerinde okullar 1 gün tatil edildi.

Samsun Valiliği, kar yağışının etkili olduğu ilçelerden Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Vezirköprü ve Yakakent ilçelerinde eğitime 31.12.2015 Perşembe günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde ise Tekkeköy ve Terme ilçelerinde yüksek yerlerde yer alan mahallelerdeki okulların tatil edildiği, diğer ilçeler için ise kar yağışının yoğunluğuna göre karar verileceği bildirildi.

Samsun merkeze bağlı Canik ilçesinde bulunan Canik Başarı Üniversitesi de öğrenci ve personele kısa mesaj yoluyla eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Öte yandan elektrik akımında arıza olan 45 köy ile yolu kapanan 100'ün üzerindeki köy için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

SİVAS

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi.

Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Akıncılar ve Gölova'daki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitimine ara verildiği belirtildi.

Kamuda çalışan hamileler ile engellilerin de bugün öğleden sonra ve yarın izinli sayılacağı ifade edildi.

KONYA

Konya'nın Halkapınar ilçesinde taşmalı sistem kapsamındaki okullarda yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

KOCAELİ

Kocaeli'de gün boyunca aralıklarla etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Kocaeli il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı sebebiyle okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas İlçesi'nde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

SAKARYA

Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

KAYSERİ

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilçedeki okulların 31 Aralık Perşembe günü, 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

NİĞDE

Niğde'de okullar, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 1 gün tatil edildi. Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Niğde merkez, merkez ilçeye bağlı ve köy kasabalarda soğuk ve buzlanma nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü günü 1 gün süreyle okullar tatil edilmiştir' denildi.

TOKAT

Tokat'ın Yeşilyurt, Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

KASTAMONU

Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

KARABÜK

Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

ERZURUM

Erzurum Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle, yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu.

HAKKARİ

Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

BOLU

Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

DÜZCE

Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi.

KARAMAN

Karaman'da taşımalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nevşehir'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.

GİRESUN

Giresun'daki kar yağışı nedeniyle Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

YOZGAT

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

MUŞ

Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

TRABZON

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışıyla oluşan olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerdeki okullarda eğitime 31 Aralık Perşembe günü ara verildiği belirtildi. Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat ve Dernekpazarı ilçelerinin tamamında okulların tatil edildiği kaydedilen açıklamada, Arsin'de ise ilçe merkezindeki okullar haricindeki tüm okullarda eğitime ara verildiği duyuruldu. Açıklamada ayrıca, riskli yerlerdeki taşımalı eğitime tabi okulların da tatil edildiği belirtildi.

RİZE

Rize'de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dolayısı ile Hemşin, Çamlıhemşin, Güneysu ilçelerinde Perşembe günü okullar bir gün süre tatil edildi.

İkizdere ilçesinde ise ulaşım sorunu nedeni ile okullara ulaşamayacak öğrencilerin bir gün süre ile izinli sayılacağı duyuruldu.

BURSA

Bursa'nın Orhangazi, Mustafakemalpaşa ve İznik ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarınca, yoğun kar yağışının olumsuz etkilerine karşın, ilçede taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 31 Aralık'ta 1 gün ara verildi.

Yılbaşı tatiliyle birlikte öğrenciler 4 gün tatil yapacaklar.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliği, kar yağışı nedeniyle dört merkez ilçe ve bu ilçe sınırları içindeki okulları yarım gün tatil ettiğini açıkladı.

ŞIRNAK

Şırnak merkez ile merkeze bağlı köyler ve Uludere ilçesinde ilk ve ortaöğretim okulları 1 gün süreyle tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün öğleden sonra okulların tatil edildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, ilimiz merkez ilçelerinde yoğun kar yağışı devam ettiğinden, öğleden sonra da devam edeceği öngörüldüğünden dolayı ve buzlanma riski olabileceğinden dolayı, ilimiz merkez ilçeleri (Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir) ve sınırları içerisinde bulunan tüm eğitim öğretim kurumlarında, 31.12.2015 Perşembe günü eğitim öğretime yarım gün ara verilmiştir."

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin kırsal bölgesindeki taşımalı eğitim verilen 40 okulda eğitime 1 gün ara verildi.

30 İlde Okullar Tatil Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 30 İlde Okullar Tatil Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Derya: Ben kocaeliliyimmm Tatill oldu yaşasın okul yokk 4 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Cefakar ve çilekeş öğretmenlerimize selam olsun, Bu sene kar geç yağdı tatil de gecikti. 3 0 Yanıtla
  • patnos: Ağrı patnosta yaşam felç ama buraları kim gorupte sahip çıkacak. Burdaki kariistanbula yağsa 1 hafta tatil olur ama burda yok hayret. Sahipsiz şehir cidden 1 2 Yanıtla
  • sas1: Ağrı da olur kardeşlerim, burda yorum yapmak işe yarıyor. Yetkili biri görmüştür haberi. 1 1 Yanıtla
  • beyaz: Ağrı valisi tatil için durumu bildirsin öyleyse. Demek okadar yagmamis:-) 1 1 Yanıtla
  • Diyarbakırlı: Diyarbakır da kar kalınlığı 5cm yaklaştı. Her yer bembeyaz oldu. Bütün pisligi kapattı.. Allahım cok buyuksun... 1 0 Yanıtla
  • eren: abi nie yildirimda tatil olmuyo 1 0 Yanıtla
  • aaa: ankaraya yine baş 0 0 Yanıtla
  • Derya: Bize okul yok ben kocaeliliyimmm 0 0 Yanıtla
  • ajjsks: Ya tekirdağ çorlu da da tatil olması lazım 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement