Rize'de Heyelan - Son Dakika
Güncel

Rize'de Heyelan

Rize\'de Heyelan

Rize'de etkili olan şiddetli yağışlar sonrası Ardeşen-Çamlıhemşin karayolunda heyelan meydana geldi.

24.09.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de etkili olan şiddetli yağışlar sonrası Ardeşen- Çamlıhemşin karayolunda heyelan meydana geldi. Ulaşıma kapanan yol, yapılan çalışmaların ardından tek şeritten açıldı.

Rize'de, gece geç saatlerde başlayan ve aralıklarla etkisini artırarak devam eden şiddetli yağışlar Ardeşen-Çamlıhemşin karayolu Çıraklar köyü mevkiinde heyelana neden oldu. Ulaşıma kapanan karayolu ekiplerinin çalışması sonucu tek şeritten kontrollü olarak açıldı. Bölgede yer yer toprak kaymaları devam ediyor. Karayolları ekipleri bölgede çalışmasını sürdürürken ulaşım kontrollü olarak veriliyor. Yağışlar nedeniyle Fırtına, Hemşin ve Güneysu ile Salarha derelerinin su seviyeleri yükseldi. Fındıklı İlçesi Arılı deresinin su seviyesinin yükselmesi sonucu bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Çamlıhemşin ilçesi Çat Köyü yolunda meydana gelen heyelan sonucu yol ulaşıma kapandı. Bölgede İl Özel İdaresi ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

'YAĞIŞLAR ŞİDDETLİ ŞEKİLDE SÜRECEK'

Ardeşen-Çamlıhemşin yolunda incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Rize Valisi Ersin Yazıcı, yağışların gün boyu şiddetli bir şekilde süreceğini belirterek, vatandaşların oluşabilecek sel ve heyelanlara karşı dikkatli olmalarını istedi. Yazıcı, "Yoğun yağışlar halen devam ediyor. Ardeşen Çamlıhemşin yolu kapandı. Birkaç saat içerisinde yolu çift şerit olarak ulaşıma açacağız. Fındıklı ilçemizde dereler taştı, su seviyesi bizi korkuttu. Zil Kale yolunda heyelan oluştu. Yağış miktarı çok yüksek ve yağışlar devam edecek. İnşallah daha büyük sorunlar olmadan yağışlar tamamlanmış olur" dedi. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement