RİDA Derneği'nin Kutlu Doğum Sınavına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

RİDA Derneği'nin Kutlu Doğum Sınavına Yoğun İlgi

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen sınava 15 bin başvuru oldu.

07.04.2014 14:15  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği tarafından  "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen sınava 15 binin üzerinde başvuru olduğu bildirildi.

Dernek'ten yapılan açıklamada, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdikleri Kutlu Doğum sınavlarının bu yılki isminin "Peygamberimiz Çocuklarla" olarak belirlendiği belirtildi.

Bu kapsamda ücretsiz olarak dağıtılan, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatının anlatıldığı 'Peygamberimiz Çocuklarla' kitabından oluşan sorulardan hazırlanan sınavın Pazar günü gerçekleştiği ifade edilen açıklamada sınava 15 bin kişinin katıldığı bildirildi.

RİDA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, 5'incisini düzenledikleri sınavı, "Peygamberlerimiz çocuklarla" isimli kitabından yaptıklarını ve 30 bin adet bastırılan kitabın Konya'da okuyan 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtıldığını belirtti.

Yüreklerinde Peygamber sevgisi olan çocukların, geleceğimizin teminatı olduğunu ve bu çocukları bu doğrultuda yetiştirmenin en büyük hedefleri olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"RİDA Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl Peygamberimiz Çocuklarla kitabının Konya merkez ilçeler ile Mersin'in Mut ilçesi ve Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesi dahil Akşehir, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Cihanbeyli, Çumra, Sağlık ve Kızılören'de dağıttık. Umre ödüllü bir sınav hazırladık. Bütün çocuklarımız ve aileleri bu sınava koşarak geliyorlar. Bu bizim için çok büyük gurur kaynağı. Çocuklarımıza sahip çıkmak sadece bizlerin değil, toplum içindeki tüm fertlerin görevidir. Katkı sağlayan Selçuklu belediyemize, velilerimize, öğretmenlerimize ve tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Sınavımız Konya merkezde 20 okulda ve 6 ilçemizdeki okullarda gerçekleştiriliyor. Sınavda 60 soru sorulacak ve 75 dakikadan oluşacaktır. Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürecektir. Şu anda sınav için bize başvuru sayısı 15 bin 286'ya ulaşmıştır. Bu katılım bizi çok mutlu etmiştir. Sınavın sonucunu da 27 Nisan 2014 tarihinde Saat 14.00'de Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonunda yapılacak olan ödül töreni ile duyuracağız."

Ödüller hakkında da bilgi veren Karakuş, "Yapacağımız sınavda başarılı olan öğrencilerimizden birinciye umre ziyareti, ikinciye tam altın, üçüncüye yarım altın, 4-10 arası öğrencilere tablet PC, 11-30 arası öğrencilere bisiklet ve 31-300 arası kazanan öğrencilere de kol saati, 301-450 aralığındaki öğrencilere de çeşitli kitaplar hediye edeceğiz" dedi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel RİDA Derneği'nin Kutlu Doğum Sınavına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement