Reyhanlı'da Bir Ayda 15 Bin Suriyeli Ülkesine Döndü - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'da Bir Ayda 15 Bin Suriyeli Ülkesine Döndü

Reyhanlı\'da Bir Ayda 15 Bin Suriyeli Ülkesine Döndü

Suriye Devlet Başkanı Esad'ın kontrolündeki İdlib'e bağlı Cisr Eş Şuğur İlçesi'nin muhaliflerin kontrolüne geçmesinin ardından Reyhanlı'da yaşayan 15 bin Suriyeli ülkesine döndü.

26.05.2015 12:27  Güncelleme: 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kontrolündeki İdlib'e bağlı Cisr Eş Şuğur İlçesi'nin muhaliflerin kontrolüne geçmesinin ardından Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyeliler ülkelerine dönmeye başladı. Son bir ay da 15 bin Suriyeli ülkesine döndü.

Muhalifler, Esad için stratejik öneme sahip olan İdlib, Halep, Şam, Lazkiye yolunun bağlantı noktasındaki Cisr Eş Şuğur'u, yoğun çatışmaların ardından geçen 24 Nisan'da ele geçirdi. Önce İdlib'in ardından da Cisr Eş Şuğur'un muhaliflerin kontrolüne geçmesinin ardından Reyhanlı'da yaşayan Suriyelilerden bazıları ülkelerine dönmeye karar verdi.

SON BİR AYDA 15 BİN SURİYELİ ÜLKESİNE DÖNDÜ

Pasaportu olan Suriyeliler pasaportlarıyla Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapıyor. Pasaportu olmayan Suriyeliler ise başvurdukları Hac Konaklama Tesisleri'ndeki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) bürosunda yapılan işlemlerinin ardından otobüslerle getirildikleri sınır kapısından ülkelerine dönüyor. Son bir ayda 15 bin Suriyeli ülkesine dönerken, gidenlerin sayılarının önümüzdeki günlerde de artması bekleniyor.

Ülkesine dönen Suriyelilerden Ahmet İbrahim, İdlib, Cisr Eş Şuğur ve çevresindeki kasabaların muhaliflerin kontrolünde olduğu için bölgenin güvenli olduğunu belirterek, "Cisr Eş Şuğur, artık muhaliflerin elinde. 4 arkadaşımla gelmiştim, şimdi geri dönüyorum." dedi.

SON BİR AYDA 1200 SURİYELİ REYHANLI'YA GELDİ

Öte yandan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan son bir ay içerisinde 1200 Suriyeli'nin Reyhanlı'ya geldiği ve bunların büyük bir çoğunluğunun tüccar olduğu kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'da Bir Ayda 15 Bin Suriyeli Ülkesine Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Schutzstaffel: 15 bin çok az hepsinin gitmesi lazım 14 1 Yanıtla
  • ECE: iNSANOĞLUNUN NEYİ PAYLAŞAMADIĞINI ANLAMIŞ DEĞİLİM ÖLÜM VAR HAKİKAT BU KİMSE BU DÜNYADA KALMIYOR VE BEN ÇOK ÜZÜLÜYORUM SAVAŞLARA VE BU HEP MÜSLÜMAN ÜLKELERİNDE NEDEN BİR AVRUPA ÜLKESİNDE YOK...BİZ MÜSLÜMANLAR BİRLİK OLMALIYIZ AMA BECEREMİYORMUYUZ NE RABBİM BÜTÜN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ BİZLERİ DİĞER DİNLERİN İNSANLARINDAN KORUSUN... 1 1 Yanıtla

Advertisement