Reyhaneh Jabbari'nin İdamı Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Reyhaneh Jabbari'nin İdamı Ertelendi

İran'da kendisine tecavüze kalkışan eski istihbaratçıyı öldürmekten idam cezası alan ve bugün cezasının infazı beklenen Reyhaneh Jabbari'nin idamı ertelendi.

01.10.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'da kendisine tecavüz girişiminde bulunan eski istihbaratçıyı öldürdüğü gerekçesi ile idam cezasına çarptırılan Reyhaneh Jabbari'nin dün yapılması beklenen idamı, başta kadınlar olmak üzere tüm dünyada sürdürülen yoğun kampanyalar nedeni ile ertelendi.

İDDİALAR ARAŞTIRILMADI

Tahran'daki başka bir hapishaneye nakledilen Jabbari'nin cezası 10 gün ertelendi. Tutuklandıktan sonra iki ay boyunca hücre hapsinde tutulan ve avukatıyla ve ailesiyle görüştürülmeyen genç kadın, Morteza Abdolali Sarbandi'yi sırtından bıçakladığını kabul ederken evde bulunan başka birinin Sarbandi'yi öldürdüğünü idda etmişti ancak Uluslararası Af Örgütü'ne göre bu iddialar hiçbir zaman araştırılmadı.

CEZASI ERTELENDİ

Siyasi eylemcilerin Salı günü internet üzerinden yürüttüğü kampanya, İran hükümetini cezayı 10 gün ertelemeye ikna etti.Aktivistlere göre idamın infazı Mr Abdolali Sarbandi'nin ailesinin görüşü alınması için ertelendi.

KARAR AMİR ASLANİ'NİN ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN GELDİ

İran hükümetinin bu adımı, 37 yaşındaki Mohsen Amir-Aslani'nin, Yunus Peygambere hakaret etmekten ve Kur'an-ı Kerim farklı tarzda yorumlamaktan suçlanarak idam edilmesinin ardından geldi. Jabbari'nin idam edilmemesi için Facebook ve Twitter'da da #SaveReyhanehJabbari hastagiyle kampanya başlatılmış, hapishane önündeki protestolardan fotoğraflar paylaşılmıştı.

Reyhaneh Jabbari\'nin İdamı Ertelendi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Reyhaneh Jabbari'nin İdamı Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hopdediks Kamil: İranı da anlamak zor kardeşim. Namusunla yaşayan bir kadın kendini savunuyor. İdam cezası veriyorsun. Ne yapmalıydı alayınız gelsin mi demesini bekliyordunuz. Bu mu ahlak anlayışınız bu mu mantığınız. Bu mu namus anlayışınız. Bu mu islamın kadına iffetini koruma çabasına karşılık verilecek ceza. Alnından öpün o kadını ki İranda hala Namusu için ölen veya öldüren insanlar var diye sevinin. Ki siz o insanları asıyorsunuz. Tebrik ederim yani. Ne diyeyim başka. Anlayamadım sizi. 9 0 Yanıtla

Advertisement