Erdoğan'lı İlk MGK'da 28 Şubat'ın Rekoru Kırıldı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'lı İlk MGK'da 28 Şubat'ın Rekoru Kırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde ilk kez toplanan MGK, 9 saat süren "28 Şubat" toplantısının süresini de aşarak devlet kayıtlarına en uzun MGK olarak geçti.

30.10.2014 23:58  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez "Cumhurbaşkanı" sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı olağan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, 9 saat süren ve "Postmodern darbe" diye tanımlanan 28 Şubat MGK'sının süresini de aşarak devlet kayıtlarına en uzun MGK olarak geçti. Toplantı yaklaşık olarak 10 saat 20 dakika sürdü.

KONULAR SÜREYİ UZATTI

Çankaya Köşkü'nde dün saat 14.25'de başlayan MGK'nın toplantı süresi 10 saati aştı ve bugün 00.55 sularında sona erdi. MGK'nın uzamasının son dönemde artan PKK terörü ve çözüm sürecinin tehlikeye girmesi, Kobani'de yaşananlar ile bu kapsamda IŞİD'le mücadele ve Peşmerge güçlerinin Türkiye'den geçişi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği "Paralel yapılanma" olarak nitelenen Gülen Cemaati ile mücadele gibi hassas konuların yoğunluğundan kaynaklandığı ileri sürüldü.

PEŞPEŞE İDDİALAR

Son dönemde MGK toplantıları yaklaşık 5-6 saat sürüyordu. Son yılların en uzun MGK'sı 2009 Haziran'ında yapılmıştı. 7 saat 40 dakika süren bu MGK'nın, "İrticayla mücadele eylem planı" belgesi nedeniyle tartışmalı geçtiği iddia edilmişti.

İLKLERİN TOPLANTISI OLDU

Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'nın ardından Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Orgeneral Abdullah Atay ise ilk kez MGK toplantısında katılan isimler oldu.

Erdoğan\'lı İlk MGK\'da 28 Şubat\'ın Rekoru Kırıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'lı İlk MGK'da 28 Şubat'ın Rekoru Kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • BOZKIR'IN TEZENESİ: şu parelelcilerin düzenini ve tuzağını başlarına geçirin başka bişey istemiyorum sayın cumhurbaşkanım. saygılarımla. 11 30 Yanıtla
  • Moshe: ya adamlar haalaa paralel diyo, olm nassı bi kafanız var, nerden alıyosunuz bu kafaları ?? Sezon sonu kafaları mı , defolu kalar mı la bunlar??? bedava mı dağıtıyorlar?? He paralel hee. . . Batılı güçleri konusmuslar birde, haa unutmadan bir de Lufthansayı konusmuslar, biliyosunuz Almanların sonu olacak havalimanını yapıyoruz. . . . Hep bunlar konusulmus işte, baklava falan yemişler bir de. Pes oynamışlar. Paralelleri 5-0 yenmişler. HÜLOĞĞ!!!! 17 7 Yanıtla
  • Gökbörü: Deve de de Boy var. . 5 6 Yanıtla
  • çok bilmiş: pkk bitti , iş güvenliği bitti, komşularla durumlar bitti , suriyeliler bitti , ışid bitti , paralel miş. ister gül , ister ağla memleketin haline. 10 0 Yanıtla
  • hackman: yaptığınız tek şey uzun uzun toplantı yapmak iş icraate gelince 0. o kadar toplantı yaparsınız talimatı yine obama telefondan verir ve ne talimat verdiyse o yapılır. 7 0 Yanıtla
  • mus: BİRAZ DA YAMUKLARLA UĞRAŞ. . . 1 0 Yanıtla
  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement