Rapor: Qualcomm ve Lg, Snapdragon 810 Yüzüne Mahkemelik Olabilir! - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: Qualcomm ve Lg, Snapdragon 810 Yüzüne Mahkemelik Olabilir!

Rapor: Qualcomm ve Lg, Snapdragon 810 Yüzüne Mahkemelik Olabilir!

Samsung'la alakalı gelişmeden sonra Koreli diğer şirket LG Snapdragon 810 konusunda sert bir adım atabilir.

27.01.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Ocak ayının son günlerini yaşarken Snapdragon 810 tartışmaları devam ediyor. Hatırlarsanız 810'la ilgili dedikoduları Qualcomm sert bir dille reddetmişti. Fakat ocak ayı başlarında iddialar tekrardan hortladı. Snapdragon 810'da ısınma sorunlarının devam ettiği, Qualcomm'un Samsung için Snapdragon 810'u güncellediği haberleri gündeme bomba gibi düştü. Samsung'un test aşamalarında Snapdragon 810'un aşırı ısınma yaptığını keşfettiği raporlananlar arasında bulunuyor.


Şimdi bu kısa tarih dersinden sonra söz döndü dolaştı ve yeniden LG'ye geldi. Kore medyasında çıkan taptaze haberler LG ve Qualcomm arasındaki yeni gelişmeyi gösteriyor. En iyisi lafı uzatmayalım ve detaylara geçelim.


LG ve Qualcomm arasındaki gelişme


Söylenenlere göre Qualcomm ana müşterilerinden biri olarak Samsung'u geri kazanmak için ısınma sorunlarını atlatmak amacıyla Snapdragon 810 üstünde güncelleme yapmaya karar vermiş olabilir. Ancak Koreli medya tarafından yazılanlar Qualcomm'un çip üstünde değişiklik yapması halinde LG'nin mahkeme yoluna gideceğini gösteriyor.


LG, G Flex 2 üstünde yaptığı testlerde ısınma soruna rastlamadı (Samsung'ta tam tersi). Fakat Korea Herald'a konuşan isimsiz bir analist, "LG tartışmalı işlemciyle alakalı iddiaları reddetmiş olmasına rağmen, veriler G Flex 2'de Qualcomm Snapdragon 810 kaynaklı bazı hatalar olduğunu gösteriyor." dedi.


Samsung ve Qualcomm son gelişmeler konusunda herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Fakat son dönemlerdeki haberler Snapdragon 810'da ısınma ve buna bağlı olarak düşen performanstan söz ediyor. Bu durum açıkçası kafa karışıklığına sebep oluyor. Mobil dünyada çok heyecanlı bir dizi gibi sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Ne olacağı belli değil.


Peki sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir? Sizce LG ve Qualcomm mahkemelik olur mu? Bu durumu MediaTek açısından nasıl yorumlarınız? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: Qualcomm ve Lg, Snapdragon 810 Yüzüne Mahkemelik Olabilir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement