Rapor: İpad Pro'nun Ekranını Samsung ve Sharp Üretecek! - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: İpad Pro'nun Ekranını Samsung ve Sharp Üretecek!

Rapor: İpad Pro\'nun Ekranını Samsung ve Sharp Üretecek!

İki büyük tedarikçi efsanevi iPad için hazırlıklara başladı.

03.07.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Kocaayak kıvamına gelen iPad Pro veya diğer adıyla iPad Plus hakkında tonlarca iddia var. Geçen seneden beridir çıkan söylentiler dağ boyutuna geldi. Her geçen dün giderek artan spekülasyonlar boş yere çıkmaz, Apple'da türlü türlü dümenler dönüyor.


Tayvan'dan gelen son rapora göre Apple ekran paneli üreticileri konusunda kararını vermiş. Tedarikçilerin 2732 × 2048 çözünürlüğünde 264 ppi yoğunluğuna sahip panel sağlayacağı raporda yazılmış. Daha fazla detaya birlikte bakalım ve iPad Pro gizeminde son yaşananlara büyüteç tutalım.


Ailenin yeni üyesi


Technews.tw sitesinin taze makalesine göre Apple, Sharp'ı iPad Pro'nun birincil panel üreticisi olarak seçmiş. Raporda ayrıca Sharp'ın haziran ayında Apple'ın üretim standartlarını karşılayan küçük toplu bir test gerçekleştirdiği de iddia ediliyor.


Bununla birlikte aynı kaynak Samsung'un da panel tedariği sağlayacağını fakat ikinci üretici konumunda bulunduğunu kaydediyor. Kaynağa göre iPad Pro'nun ilk dalgasında da Sharp üretimi ekranlar yer alacak. Panel üretiminin eylül ayında başlaması bekleniyor. Bu durum dev ekranlı iPad'in 3. çeyrek sonu, 4. çeyrek başı gibi çıkacağının habercisi.


Bahsetmem gereken başka bir detay daha var. LG de zamanında iPad Pro'nun tedarikçisi olmak için yarıştı, fakat düşük verim sorunları nedeniyle 3. sırada bulunuyor. Kaynağa göre sıralamada geride olmak Apple'dan siparişleri alamamak demek. Neler olacağını ise ancak önümüzdeki günlerde göreceğiz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: İpad Pro'nun Ekranını Samsung ve Sharp Üretecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement