Ramazan Bayramı - Son Dakika
Güncel

Ramazan Bayramı

Destici, bayram namazını Tacettin Sultan Camisinde kıldı BBP Genel Başkanı Destici, namazın ardından merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarını da ziyaret ederek dua okudu.

28.07.2014 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bayram namazını Tacettin Sultan Camisinde kıldı.

Namazın ardından partisinin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret eden Destici, Yazıcoğlu'nun kabri başında Kuran-ı Kerim okudu. Daha sonra vatandaşlarla bayramlaşan Destici, bayramını kutlayan çocuklara harçlık verdi.

Destici, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İslam coğrafyasının birçok yerinin bayrama kan ve gözyaşıyla girdiğini belirtti.

Bayramın Müslümanların birliğine, beraberliğine ve huzuruna vesile olması temennisinde bulunan Destici, "Özellikle küresel emperyalist güçler tarafından aralarına sokulmuş olan bu tefrikalardan sıyrılmaları ve uyanışları gerçekleşir" dedi.

Destici, Türkiye'de de hukuksuzlukların yaşandığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Halbuki her şeyin başının adalet olduğunu kimse unutmamalıdır. Müslüman devlet adamının iki yüzü vardır. Bunlardan bir tanesi Allah'a dönük yüzü tevhit ve dua, vatandaşa dönük yüzü ise adalettir. Adalet yok olduğu zaman aslında her şey yok olmuş demektir. Orada haksızlıklar, hukuksuzluklar ve zulüm başlamış demektir. Bu zulümlerin olmamasını arzu ediyoruz. Hiç kimsenin özellikle devleti yönetenlerin kinle, nefretle, öç alma duygusuyla hareket etmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz."

Cumhurbaşkanı seçiminin inananlarla inanmayanlar ya da Müslümanlar ile Müslüman olmayanların seçimi olmadığını ifade eden Destici, herkesin seçimlerin demokrasi bayramı havasında geçmesi için gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Emniyet'teki "paralel yapı" operasyonuyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Destici, "Ramazan ayında, sahur vaktinde yapılan bu operasyonlar için ramazanın bitmesi beklenebilirdi. Çünkü ortada kaçan kimse yok, herkes vazifesinin başındaydı. Bu öfke, nefret ve öç alma duygusuyla yapılıyorsa bu kabul edilemez bir durumdur. Özellikle bunun ramazan ayında yapılıyor olması daha da kabul edilemezdir" yanıtını verdi.

Destici, "Adaletsizliği, haksızlığı, kumpası, zulmü kim kime karşı yapıyorsa, bu kişi babamın oğlu da olursa onun karşısındayım. Hepimizin aynı duyarlılıkta olması lazım. Gün olur devran döner. Bugün birilerine yapılanlar, geçmişte olduğu gibi yarın da başkasına yapılabilir. Onun için önemli olan adalettir. Türkiye'yi hukuk devleti haline getirmemiz lazım" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:03 İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kentin 30 ilçesinde 30 gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlayacak. İlçelerde "Gezici Çocuk Şenliği" ile çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak, 23 Nisan Salı günü ise Kültürpark büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bayram günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada
    10:00 Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada

    Elazığ'da iki motorlu kuryenin seyir halindeyken yan yana tehlikeli yolculukları kameralara yansıdı. İki kuryenin sohbet ederken yapışık bir şekilde sürüş yapmaları ve bir kuryenin diğer motora ayağını koyup uzun bir süre yolculuk etmesi görüntülendi.

  • Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı
    10:00 Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini kapatmıştır.

  • Kumluca'da 25. Tarım ve Seracılık Festivali 24 Nisan-4 Mayıs'ta düzenlenecek
    09:59 Kumluca'da 25. Tarım ve Seracılık Festivali 24 Nisan-4 Mayıs'ta düzenlenecek

    Kumluca ilçesinde düzenlenecek olan 25. Tarım ve Seracılık Festivali, 24 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında her gün etkinlikler düzenlenecek ve Yörük göçü, yağlı pehlivan güreşleri, acı biber yeme yarışması gibi etkinlikler yapılacak. Festival programı, yerel seçimler nedeniyle kısıtlı bir zamanda hazırlandı. Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, festivalin Kumluca halkının eğlenmesini sağlayacak ve kültürün gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bir etkinlik programı olduğunu belirtti.

  • Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi
    09:59 Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi

    Çin hükümeti tarafından sağlanan bir grup insani yardım malzemesi Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na ulaştı. Yardımlar Refah sınır kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne ulaştırılacak. Çin Büyükelçiliği, Çin hükümetinin, Gazze'deki acil insani durumu hafifletmek amacıyla Mısır üzerinden Gazze'ye birkaç parti gıda, ilaç ve çeşitli acil insani yardım malzemesi gönderdiğini bildirdi.


Advertisement