Ramazan Ayındaki Organ Bağışı Sayısı Son 6 Yıla Eşdeğer - Son Dakika
Güncel

Ramazan Ayındaki Organ Bağışı Sayısı Son 6 Yıla Eşdeğer

Ramazan Ayındaki Organ Bağışı Sayısı Son 6 Yıla Eşdeğer

İzmir il Sağlık Müdürlüğü, organ bağışı konusunda farkındalık yaratıp duyarlılığı arttırmak üzere İzmir İl Müftülüğü ile yürüttüğü çalışma kapsamında Karabağlar İlçesi'ndeki Yadigar Camii'nde bağış standı kurdu.

25.07.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir il Sağlık Müdürlüğü, organ bağışı konusunda farkındalık yaratıp duyarlılığı arttırmak üzere İzmir İl Müftülüğü ile yürüttüğü çalışma kapsamında Karabağlar İlçesi'ndeki Yadigar Camii'nde bağış standı kurdu. Cami imamı Feridun Tunç, hutbede organ bağışının önemine değindi. Cuma namazı için camiye gelenlerden bir çoğu organ bağışında bulundu. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Türkyılmaz, Geçen yıl Ramazan ayında gördük ki, camilerde yaptığımız bilgilendirmeler ışığında, bir ayda aldığımız organ bağışı sayısının son 6 yılda aldığımız organ bağışı sayısına eşdeğer olduğunu belirledik diye konuştu.

İzimr İl Sağlık Müdürlüğü, geçen yıl İzmir İl Müftülüğü ile organ bağışı konusunda farkındalık yaratıp duyarlılığı arttırmak için bir proje geliştirdi. Ramazan ayında hayata geçirilen çalışma kapsamında, müftülüğün belirlediği camilerde, imamlar namaz için gelenleri organ bağışı konusunda bilgilendirdi. Cami bahçesine kurulan organ bağışı stantlarından da bağış kabul edildi. Çalışmalar kapsamında, alınan bağışların yüksek olması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Müftülüğü projenin yıl içinde de devam ettirilmesi kararını aldı. Aynı çalışma, bugün Karabağlar İlçesi'ndeki Yadigar Camii'nde yapıldı.

BAĞIŞTA RAMAZAN BEREKETİ

Caminin imamı Feridun Tunç hutbede, Cuma namazı için camiye gelenlere organ bağışı ile ilgili bilgiler verdi. Camide bulunan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Türkyılmaz, Vatandaşlarımızın organ bağışı konusunda duydukları tereddütleri giderme noktasında bir çalışma yapıyoruz. Biz geçen yıl Ramazan ayında, vatandaşlarımıza yönelik organ bağışlama duygusunu geliştirmek için İl Müftülüğü ile bir çalışma yapma kararı almıştık. Geçen yıl Ramazan ayında gördük ki, camilerde yaptığımız bilgilendirmeler ışığında, bir ayda aldığımız organ bağışı sayısının son 6 yılda aldığımız organ bağışı sayısına eşdeğer olduğunu belirledik. Bu çalışmanın çok değerli olduğunu fark edip yıl içinde de devam ettik. Organ bağışı konusunda Ramazan ayı bereketli geldi. Hem paylaşmanın, hem paylaşma duygusunun fazla olduğu bu ayda, vatandaşlarımıza cami imamları aracılığıyla ulaştık. Biz doktorlar olarak organ bağışlamanın kimseye bir zararı olmadığını, öldükten sonra vücudun toprak olacağını anlatıyoruz. Bugün 30 bin kişi organ bekliyor. Beyin ölümü aşamasında alınıp da başkasına takıldığında can olabilen bu organların bağışlanmasında yaşanan tereddütlerin bir bölümünü dini sebepler oluşturuyor. Bu çalışma, müftülüklerin belirlediği camilerde yapılıyor. Cami imamı, hutbede organ bağışının önemine vurgu yapıyor. Namaz sonrası bağışta bulunmak isteyenler, standımıza gelip form dolduruyor. Camide organ bağışıyla ilgili bilgi alan vatandaşlarımız evlerine gittiğinde de ailelerine bu konuyu anlatıp bağış sayısının artmasını sağlıyor dedi. Organ Bağışından Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hakan Bayrakçı, son altı yılın, yıllık ortalama organ bağışının 890, geçen yıl yalnızca Ramazan ayındaki orgaşının ise yaklaşık 950 olduğunu dile getirdi. Bu arada, organ bağışında bulunanlar adına, Urla Kadıovacık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, birer ağaç dikildiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ramazan Ayındaki Organ Bağışı Sayısı Son 6 Yıla Eşdeğer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.


Advertisement