Ramadi'nin Daeş'in Kontrolüne Geçmesi - Son Dakika
Güncel

Ramadi'nin Daeş'in Kontrolüne Geçmesi

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü DAEŞ'in kontrolüne geçen Irak'ın Ramadi kentini birkaç gün içinde geri alacaklarını ancak uluslararası koalisyon ortaklarının daha fazla desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

25.05.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü DAEŞ'in kontrolüne geçen Irak'ın Ramadi kentini birkaç gün içinde geri alacaklarını ancak uluslararası koalisyon ortaklarının daha fazla desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

İngiliz yayın kurumu BBC'ye konuşan İbadi, Ramadi'nin yeniden geri alınacağından emin olduğunu vurgulayarak, "Ramadi'yi kaybettiğimiz için üzgünüm ama kenti yakında geri alacağımızdan emin olun" dedi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın "Ramadi'nin DAEŞ'in kontrolüne geçmesinde Iraklı güvenlik güçlerinin savaşma isteği göstermemesinin önemli rol oynadığına" ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine İbadi, şöyle konuştu:

"Carter, Irak'a büyük destek veriyordu. Kendisinin yanlış bilgilendirildiğinden eminim. Güçlerimiz savaşma iradesine sahip ama bilinmedik noktalardan, DAEŞ'in patlayıcılarla yüklü zırhlı kamyonlarla düzenlediği saldırılara hedef oluyorlar. Bunlar adeta küçük birer nükleer bomba gibi etki yapıyor ve kuvvetlerimiz üzerindeki etkisi çok kötü oluyor."

Irak'ın DAEŞ ile mücadelede daha fazla uluslararası desteğe ihtiyacı olduğunu belirten İbadi, birçok DAEŞ militanının Suriye'den Irak'a geçmekte olduğunu ve yeni taktikler denediklerini kaydetti. İbadi, "Suriye-Irak sınırını daha sıkı kontrol altına almamak hataydı. Suriye'nin kargaşa içinde olması DAEŞ'i güçlendirdi. Uluslararası koalisyon ortaklarımızdan sınırdaki kontrolleri sıkılaştırmalarını istedik" ifadesini kullandı.

İran ve Ürdün'ün teröre karşı güçlü destek verdiğini söyleyen İbadi, "Körfez ülkelerinin ise tehdidi hissetmelerine rağmen bu durumla gerçekçi bir şekilde mücadele etmediklerini" dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramadi'nin Daeş'in Kontrolüne Geçmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement