Rafting Yaparken Hayatını Kaybeden Öğretmen Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Rafting Yaparken Hayatını Kaybeden Öğretmen Toprağa Verildi

Rafting Yaparken Hayatını Kaybeden Öğretmen Toprağa Verildi

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, Dalaman Çayı'nda arkadaşlarıyla birlikte rafting yaptığı sırada botun devrilmesiyle boğularak hayatını kaybeden 38 yaşındaki matematik öğretmeni Harun Kan, gözyaşları arasında toprağa verildi.

14.09.2015 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, Dalaman Çayı'nda arkadaşlarıyla birlikte rafting yaptığı sırada botun devrilmesiyle boğularak hayatını kaybeden 38 yaşındaki matematik öğretmeni Harun Kan, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Muğla Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Harun Kan'ın cenazesi ailesine teslim edildi. Cenaze ilk olarak Kan'ın Köyceğiz de bulunan baba ocağına getirildi. Burada helallik alındıktan sonra Köyceğiz İlçesine bağlı Zeytinalanı Mahallesi Camii'ne getirilen cenaze ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında Zeytinalanı Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanında göz yaşları arasında toprağa verildi.

Harun Kan'ın Köyceğiz'deki cenaze törenine, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Jandarma Binbaşı Evren Kaplan, Kan'ın öğrencileri, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğretmen arkadaşları ve çok sayıda bölge halkı katıldı.

ARKADAŞI OLAY ANINI ANLATTI

Rafting etkinliğine 17 kişi olarak katıldıklarını söyleyen Mutlu Kaplan, "Saat 12.00'de başladı, 3 bota dağıldık. Her botta altı kişi bir de rehber bulunuyordu. Biz ilk botta bulunuyorduk. Biz ilerledik ve belli bir noktada durduk. Arkamızda ise Harun Hocanın da bulunduğu bot geliyordu. Arkamızı döndüğümüzde bot ters olarak geliyordu. Önde bulunan eğitmenlerin de bulunduğu öncü botta ki arkadaşlar, Harunların bulunduğu bottaki, bizim bottaki eğitmenler suya atladılar ve suya düşenleri kurtardılar. Sayım yaptılar. Bir kişi eksik olduğunun fark edilmesi ile rehberler hemen arama yaptılar. Harun arkadaşımızı yakın mesafede iki kayanın arasında sıkıştığını ve hemen oradan çıkartılar. İlk müdahaleyi rehberlerimiz yaptı. Yuttuğu suyu çıkartılar. Bir yandan da 112'ye haber verildi. Harun'u rehberler bota atarak en yakın çıkış noktasına götürdüler ve burada bekleyen 112 ekipleri ambulansta yaklaşık bir saat müdahale etti. Ardından ambulans ile Dalaman devlet hastanesine kaldırıldı. Bizde arkasında hastaneye gittiğimizde acı haberi duyduk, yıkıldık" diye olay anını anlattı.

BİR GÜN ÖNCE YAMAÇ PARAŞÜTÜNE KATILMIŞ

Harun Kan'ın öğretmen arkadaşı İbrahim Gözlükaya ise, "Rafting kıyafetlerimizi giydik ve bize ilk olarak eğitim verildi. Ardından da botlarımıza bindik. Suya indik. İlk iki parkuru kazasız bir şekilde rahatlıkla geçtik. Harunlar bizim önümüzdeki bottaydı. Bot birden ters geldi ve sonuç olarak bir arkadaşımızı kaybettik. Çok üzgünüz. Harun arkadaşımız çok sosyal bir arkadaşımızdı. Bir gün öncede Fethiye'de yamaç paraşütüne katıldı" dedi.

ÖĞRENCİSİ: MATEMATİK DERSİNİ HARUN HOCAYLA SEVDİM

Matematik dersini Harun öğretmenle sevdiğini söyleyen Gülçin Deveci, "Ben matematik dersinden nefret eden bir öğrenciydim. Ama Harun Hocamızla beraber matematik dersini sevdim. İlk olarak hocamızın öldüğünü duyunca şok oldum. Nasıl böyle bir şey olur dedim. Kendisi hayat dolu bir insandı. Bizleri dersimizde hiç sıkmıyordu. Dersi sevdirerek veriyordu. Şu anda bile hocamızın ölümü bize kötü bir şaka gibi geliyor" diye konuştu. - Köyceğiz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rafting Yaparken Hayatını Kaybeden Öğretmen Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hamza: Seni küçükken tanıdim inanamadım sen ölmezsin sen degilsin ölen 0 0 Yanıtla

Advertisement