Radikal Yazarı: PYD'nin İlk Tercihi Bahoz Erdal'dı - Son Dakika
Güncel

Radikal Yazarı: PYD'nin İlk Tercihi Bahoz Erdal'dı

Peşmergenin Türkiye'den geçişinin yankıları devam ederken, Radikal yazarı Murat Yetkin "PYD'nin ilk tercihi peşmerge değil Bahoz Erdal'dı" iddiasını ortaya attı.

31.10.2014 11:26  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümetin geçiş izni vermesiyle ilk grup Peşmerge Türkiye üzerinden Kobani'ye geçti. Tanksavar, uçaksavar ve ağır makinalı türünden ağır silahlarını da beraber götürdüler.

DİRENİŞTE 50. GÜN

Türkiye'den geçişlerinde bayraklar ve tezahüratla adeta bir kurtuluş ordusu gibi karşılanan peşmerge güçleri, Kobani'de IŞİD'e karşı yaklaşık olarak 50 gündür direnen PYD güçlerine destek verecek.

PYD BAHOZ ERDAL'I İSTEDİ

Peşmerge güçlerinin geçişinin yankıları devam ederken Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı. PYD'nin tercihinin peşmerge olmadığını belirten Yetkin, Salih Müslim'in, silah ve eli silah tutan gönüllülerin Türkiye topraklarından geçişini istediğini yazdı. Listenin başında ise Türkiye'de çok sayda saldırının emrini vermiş olan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin vardı.

İşte Yetkin'in yazısındaki o kısım;

ABD ve Türkiye bu konuyu konuşmaya başladığında Barzani'nin 2000 Peşmergeyi Kobani'ye göndermeyi teklif ettiği artık basına yansıdı. Bu sayı, sivil nüfusun çok büyük kısmı, 150 binden fazlası Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) kuşatmasının daha ilk haftada Türkiye'ye sığınan Kobani'de kalan PYD/ PKK direnişçilerine hemen hemen eşitti.

PYD'NİN TERCİHİ PEŞMERGE DEĞİLDİ

Ama PYD/PKK güçlerinin tercihi Peşmerge değildi. PYD Başkanı Salih Müslim, Türkiye'de HDP yetkililerince de desteklenen ilk açıklamalarında (30 yıldır silahlı başkaldırı içinde oldukları Ankara'dan) Kobani'de savaşan güçleri için silah istiyorlardı. Ayrıca Suriye'deki başka bölgelerden (ve Türkiye'den) eli silah tutan gönüllülerin Kobani güçlerine takviye olmak üzere Türkiye topraklarından geçişlerini. Bu güçlerin başında ise, Ankara'ya göre başlarında Türkiye'de çok can yakmış PKK askeri şeflerinden Bahoz Erdal takma isimli, Suriye Kürdü Fehman Hüseyin'in bulunuyordu.

ERDOĞAN REDDETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Ekim'i 19 Ekim'e bağlayan gece ABD Başkanı Barack Obama'ya bunun söz konusu olmayacağını söyledi. Ama Erdoğan buna karşılık, Suriye'deki Beşar el-Esad rejimine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Kobani'ye geçmesine izin vereceğini söylüyordu.

Ankara'nın ikinci tercihi Peşmerge idi. Peşmerge gücü, bir ülkenin düzenli ordusu olmasa da Irak Anayasası'nda yeri vardı. Hem canım, 1995'te Türkiye Irak topraklarında PKK'ya karşı "Çekiç" harekâtı yürütürken ve Barzani'nin Peşmergeleri Türk ordusuna "Örs" olurken Anayasal güç dahi değillerdi.

Radikal Yazarı: PYD\'nin İlk Tercihi Bahoz Erdal\'dı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Radikal Yazarı: PYD'nin İlk Tercihi Bahoz Erdal'dı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • tarsuslu: Bahoz gibi erkeğe can feda. Bizimkiler gibi gobekli tombul dil en azindan :) 27 35 Yanıtla
  • tarsuslu: Korkak bir milletiz türk milleti olarak. 29 24 Yanıtla
  • tarsuslu: Eyy hain pkk yandaşları TÜRK milletinin kini git gide büyüyor ilk fırsatımızda bu kini kafalarınızı kopartarak kusacağız . . 19 13 Yanıtla
  • kekowa: Bahoz ERDALIN bahozu yeter :)) 15 15 Yanıtla
  • türkmenkizi: Çok yakisikli bence:)) 14 13 Yanıtla
  • tarsuslu: Dehre sultan olmasın Ayağını çarık sıksın Karnı bile doymasın Vur sopayı al haracı Asla iflah olmasın Ol bu çeşmeden gavur içsin Rum içsin Kürde nasip olmasın Vasiyetim oldur kim, Kürd bin kere yalvarsın. İnanma, kanma. Yakana bit, kapına Kürd dadandırma. . YAVUZ SULTAN SELİM 16 10 Yanıtla
  • kekowa: Yağmur yağda PKK yağdırdı diyecek bu faşist zihniyet. 12 14 Yanıtla
  • kekowa: O yazarın kalemini alıp sipob deliğine koyucan bak daha yaza biliyormu ;)))) 8 13 Yanıtla
  • kekowa: TARSUSLU tam bir faşistsin ikili oynama!!! 14 7 Yanıtla
  • kekowa: Burası çocuk parkına döndü :)))) Hade dağılın :))) 9 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement