Putin: Rusya'nın AİHM'den Çekilmesi Mümkün - Son Dakika
Güncel

Putin: Rusya'nın AİHM'den Çekilmesi Mümkün

Putin: Rusya\'nın AİHM\'den Çekilmesi Mümkün

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın AİHM'den çekilebileceğini ancak bu konunun şu an aciliyeti olmadığı için gündemlerinde olmadığını bildirdi.

15.08.2014 10:14  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA- DHA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden çekilebileceğini ancak bu konunun şu an aciliyeti olmadığı için gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, AİHM'nin sadece siyasi fonksiyonları yerine getirdiğini ve kesinlikle hakları korumadığını ifade eden Putin, "Bunun en güzel örneği, Rusya'nın konuyla bağlantılı olmamasına rağmen Transdinyester konusunda ceza alması oldu. Bizim bu konuyla hiç ilgimiz yoktu orada Transdinyester cezaevinde tutulan bir adam var ve Rusya'ya ceza veriliyor. Tam bir saçmalık, kesinlikle yasa dışı alınan bir karar ama oldu. Rusya, AİHM ile diyalogu destekliyor ve tartışmalar devam ediyor. Gerektiği durumda AİHM'den çıkabiliriz ancak şu an bu konu gündemimizde yok" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Putin: Rusya'nın AİHM'den Çekilmesi Mümkün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malkara Belediye Başkanı Tekirdağ Valisi'ni ziyaret etti
    12:54 Malkara Belediye Başkanı Tekirdağ Valisi'ni ziyaret etti

    Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret etti. Vali Soytürk, Öztürk'e yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ederek başarı diledi. Ayrıca, Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Şarköy ilçesinde bir hayvancılık işletmesini ziyaret ederek üretim politikaları ve desteklemeler hakkında bilgi verdi.

  • Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası Samsun'da Başladı
    12:53 Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası Samsun'da Başladı

    Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından Samsun'da düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluk Minikler, Yıldızlar ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası başladı. İlkadım Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyona 41 ilden 94 kulüpten 928 sporcu katılıyor. Turnuvanın ilk gününde sporcular, 18 metreye ok atarak eleme atışı yaptı. Yarın yapılacak müsabakaların ardından turnuva sona erecek.

  • İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı
    12:49 İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, havacılık fotoğrafçılığına ilgi duyanlar için Türkiye'nin ilk resmi spotter alanını 2021 yılında faaliyete geçirdi. Spotter alanı, uçak fotoğrafçılarının seyir terasında çekim yapabileceği bir noktada bulunuyor. İlgilenenler, başvurularını internet üzerinden yaparak alana giriş yapabilecekler.

  • Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    12:48 Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mehmet Selim Tüzün'ün kullandığı otomobil ile bir yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, otobüsün sürücüsü jandarma karakoluna götürüldü. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.


Advertisement