Putin: Rus Uçağının Olduğunun Bilinmemesi Mümkün Değil - Son Dakika
Dünya

Putin: Rus Uçağının Olduğunun Bilinmemesi Mümkün Değil

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağıyla ilgili olarak, "Bence Türkiye'nin Rus uçağı olup olmadığını bilmemesi mümkün değil." dedi.

26.11.2015 22:22  Güncelleme: 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova'da gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu bir Rus uçağı olduğu belli olmuş olsaydı belki uyarıların türü farklı olabilirdi." sözlerine yanıt verdi. Putin, "Bence Türkiye'nin Rus uçağı olup olmadığını bilmemesi mümkün değil." açıklamasında bulundu. "Türkiye'den böyle bir hamle beklemiyorduk" diyen Putin, "Türkiye'yle sadece komşu değil aynı zamanda dosttuk" şeklinde konuştu.

"PİLOTUMUZ ÖLDÜRÜLDÜ, BU KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL"

S-400'leri konuşlandırmak zorunda kaldıklarını söyleyen Putin, "Pilotumuz öldürüldü bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi. Putin, "Terörizme çifte standart uygulayanlar ve IŞİD ile kriminal ilişkilere girenler ateşle oynuyor" şeklinde konuştu.

"SURİYE'NİN GELECEĞİNE ESAD KARAR VERSİN"

Rusya Devlet Başkanı, Hollande ile Suriye'deki operasyonlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunma konusunda anlaştıklarını belirtti. Putin Esad hakkında ise "Geleceğine Suriye halkı karar vermeli" diye konuştu.

"TÜRKİYE BİLGİLERE SAHİPTİ"

Putin, "Türkiye'yi dostane bir ülke olarak görüyorduk ve böyle bir hamle beklemiyorduk. S400 gibi modern bir sistemi konuşlandırmak zorunda kaldık. Dünyadaki en verimli sistemlerden bir tanesi ve eğer bu önlemleri artırmamız gerekirse tereddüt etmeyiz. Koalisyonla da birlikte bilgi alışverişinde bulunuyoruz ama bu tür sonuçlar bizi kaygılandırıyor. ABD'li ortaklarımıza operasyonlarla ilgili bilgi verdik.Türkiye de bilgilere sahipti. Bütün bu bilgiler bölgede faaliyet gösterenlerle paylaşılıyor ama şimdi önümüzde böyle bir sonuç var. Bölgeye konuşlandırdığımız füzeler hiçbir zaman ortaklarımıza yönlendirilmiş şeyler değildir" dedi.

Putin: Rus Uçağının Olduğunun Bilinmemesi Mümkün Değil

Son Dakika Dünya Putin: Rus Uçağının Olduğunun Bilinmemesi Mümkün Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • Bilal: Türkün gücünü göreçeksiniz 97 48 Yanıtla
  • Murat: Biz rus uçağı olduğunu biliyorsak siz de türk hava sahası olduğunu bildiğiniz halde girdiniz o zaman 101 16 Yanıtla
  • BordoKlavyeli: Ne ağladın bee putin neyyse parasını verek zırlama.... 58 19 Yanıtla
  • 15: suriye halkımı kaldı 2011 de 17 milyon nüfusu vardı 2 milyonu buraya geldi 3 milyonu baska yerlere gittiyse.kalanların yarısından çoğunu işid kontrol ediyo hangisi esad ı seçecek putin efendi 43 15 Yanıtla
  • misaki milli: Cizilmis kestane 40 13 Yanıtla
  • Oslo: Akp yalvarmaya basladi 14 37 Yanıtla
  • Turkish Air Force (TAF): Biji bijici kundiler sizi şimdide Rusya'ya mı dayatacaksınız biryerlerinizi:))) 12 29 Yanıtla
  • Ou: Aynısını yapın yine düşürürüz sayın puding 27 12 Yanıtla
  • mert: oh olsun sana putin 11 12 Yanıtla
  • Mersin: Lazkiye ve Tartus limanlarinda rus petrol tankerlerinin ne isi var? 15 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement