Putin'in Kirli Oyunu: Rus Gizli Servisi Suriye ve Irak'a Terörist Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Putin'in Kirli Oyunu: Rus Gizli Servisi Suriye ve Irak'a Terörist Gönderdi

Putin\'in Kirli Oyunu: Rus Gizli Servisi Suriye ve Irak\'a Terörist Gönderdi

Rus gizli servisi FSB'nin, Çeçenistan ve Dağıstan'da özel olarak eğittiği terörist grupları Suriye ve Irak'taki IŞİD saflarına gönderdiği ortaya çıktı.

28.11.2015 09:12  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Putin'in IŞİD'le mücadele konusunda ikiyüzlü bir tutum sergilediği ortaya çıktı. PUTİN'in çirkin taktiğini Rus gazeteci Yelena Milaşina açıkladı. Milaşina, Novaya gazetesindeki yazısında, Rusya'nın Dağıstan ve Çeçenistan'dan onlarca genci IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gönderdiğini belirtti.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLİYOR

Bu durumun Putin'in işine geldiğini vurgulayan Milaşina, "FSB, azılı ve tanınmış terör grup önderlerini takibe alıyor, sorguluyor, sonra soruşturma açıyor. Köşeye sıkışan teröristlere işbirliği teklif ediyor ve IŞİD'in saflarına yolluyor" diye yazdı.

Bu kişilere pasaport temin etme dahil her türlü desteğin verildiğini belirten Milaşina, yazısını şöyle sürdürdü: "Bu sözde savaşçılar uçakla İstanbul'a gidiyor, FSB'nin yardımıyla Irak'a gidiyor, oradan da Suriye'ye geçip IŞİD'e katılıyorlar. Rusya bu yöntemle terör oluşturacak olan kişileri Suriye'ye ihraç ediyor. Rusya onlara para ve silah desteği veriyor. İşine gelmeyen bazı kişileri o savaş ortamında yok ediyor. Neticede Rusya ve Dağıstan'da terör eylemi azalmış durumda.

ÇİRKİN TEZGAHI ONAYLADILAR

Human Rights Watch adlı kuruluşun Rusya Müdürü Tanya Lokşina, The Daily Beast'e verdiği demeçte, yazılanları destekledi. Lokşina, "FSB terörle ilgili kişileri korkutuyor, hayatlarını çekilmez hale getiriyor, sonra da Suriye gibi savaş bölgelerine ihraç ediyor. Böylece Rusya'da ki benzer terör problemleri Doğuya ihraç edilmiş oluyor" dedi.

NE YAPALIM BU TÜRKLERİN SEÇİMİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düşürülen uçakla ilgili özür dileyip dilememenin Türkiye'nin seçimi olduğunu söyledi.

Türkiye ile son 10 yılda elde edilen yüksek ilişkilerin bozulmasının üzücü olduğunu vurgulayan Putin, Rus uçağının düşürülmesinin dost olarak görülen ülke tarafından yapılan bir ihanet olduğunu söyledi.

TANIMAMAK İMKANSIZ

Rus uçağını tanımamanın imkânı olmadığını belirten Putin, "Uçaklarımızın tanıtma işareti var ve bunlar oldukça net bir şekilde görülebiliyor. Bunun yerine, özür dilenmeyen muğlak açıklamalar ve izahatlar duyuyoruz" dedi.

Bölgede hava saldırılarının şiddetlendiğine işaret eden Putin, o bölgede Türkmenler'in değil, Rusya'dan giderek terör örgütlerine katılan savaşçıların olduğunu iddia etti. (Kaynak: Bugün)

Son Dakika Güncel Putin'in Kirli Oyunu: Rus Gizli Servisi Suriye ve Irak'a Terörist Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • VATANDAŞ1: TÜRKİYEYİ SEVMEYEN KÜRTLERİN ALAH BİN BELASINI VERSİN İNŞALAH FELÇ KÜTÜRÜM OLURSUNUZ AMİN BU ÜLKENİN EKMEGİNİ YİYİN SONRADA İHANET EDİN KAFİRLER 14 16 Yanıtla
  • Batmanlı : Allah putinin belasını versin bende kürdüm ama ülkesine ekmeğine hain ve satılık kürtlerden değilim durmak yok yola devam Türkiyem on yüzlü putin .... 26 3 Yanıtla
  • Teo: Heeee heeeee bizde inandık ! Işıde destek olan sınırlarını açan belli ! İşıdın elinde olan sınır kapıları açık kimi kandırıyordunuz 11 11 Yanıtla
  • melahat: Rusya hakli allahtan Rusya ya dua ediyorum 6 15 Yanıtla
  • HAVUZ MEDYSI: kaynak bizim havuz medyasi bugün 12 7 Yanıtla
  • Dıego: Ya bu milleti nekadar saf sanmışsınız böyle.Hem ışid'de terörist gönderecek hemde ışid rusların uçağını düşürecek. Çamur at izi kalsın kapitalist pislikler... 3 15 Yanıtla
  • gercek: Ya pkk yi tutan kurtler nasilmis simdi gercegi okudunuzmu putin iside destek veriyor adam kazandiriyor .isidin icerisinde bir suru ingiliz rus ve bircok devletten insan var bunlar musluman degil .isid misid bahane 17 0 Yanıtla
  • siirtli kocer: putin piskevit çocuğu oldugunu sindi anladım. .. 17 0 Yanıtla
  • dilek: sadece bogazlari kapatsak,,bu bile ders olarak ruslara yeterde,artar bile. 17 0 Yanıtla
  • Son adama cevap: Bu adam sizin köye uğradımı hiç.sayin putin felan diyosunya.Ailede renkli gözlü sarışın varmilennnn.bak doğru söyle 16 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Samsun'da Polis Olarak Tanıtıp Dolandıran Şüpheli Yakalandı
    12:09 Samsun'da Polis Olarak Tanıtıp Dolandıran Şüpheli Yakalandı

    Samsun'da telefonda kendisini polis olarak tanıtan bir şüpheli, yaklaşık 300 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve parasını alan H.I.K'nin evine gitti. Dolandırıldığını anlayan H.I.K, polise başvurdu. Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlının adresine operasyon düzenleyerek S.A'yı gözaltına aldı. Zanlının üzerinde yapılan aramada ise çeşitli ziynet eşyaları ve para ele geçirildi.

  • Denizli'de 42 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şüpheli yakalandı
    12:08 Denizli'de 42 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şüpheli yakalandı

    Denizli'de hırsızlık suçundan 42 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şüpheli, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin hırsızlık suçundan arandığı ve 42 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı belirtildi.

  • CHP Milletvekili: Dolaylı vergiler adil değil, gelir üzerinden vergi alınmalı
    12:07 CHP Milletvekili: Dolaylı vergiler adil değil, gelir üzerinden vergi alınmalı

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, dolaylı vergilerin ağırlığının arttığını ve bu durumun dar ve orta gelirli vatandaşları olumsuz etkilediğini belirtti. Salıcı, gelir üzerinden vergi alan bir sistem önerdi.


Advertisement