Putin'den Yeni Salvo: Türk Yönetimi İlişkileri Kasten Çıkmaza Sürüklüyor - Son Dakika
Güncel

Putin'den Yeni Salvo: Türk Yönetimi İlişkileri Kasten Çıkmaza Sürüklüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türk yönetimi Rusya-Türkiye ilişkilerini kasten çıkmaza sürüklüyor" dedi.

26.11.2015 12:55  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesi Türkiye ve Rusya arasında krize neden oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuyla ilgili yaptığı sert açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Putin, "Türk liderler kasıtlı olarak Rusya-Türkiye ilişkilerini çıkmaza sokuyor" iddiasında bulundu.

Putin'in açıklamalarının öncesinde konuşan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise Türkiye'den uçağın düşürülmesiyle ilgili gerçekçi bir açıklama beklediklerini söyledi. Peskov, açıklamasında, Rusya'nın Türkiye'ye yaptırım uygulamayı düşünmediğini, Türkiye'den ithal edilen gıda ürünlerine de ambargo koymayı da planlamadıklarını ifade etti.

Putin'in açıklamalarından satırbaşları;

"Terörle mücadelede partner saydıklarımızın bizi sırtımızdan haince bıçaklamasını kesinlikle açıklanamaz buluyoruz.

"ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI"

Rus-Türk ilişkilerini çıkmaza sürüklemek istiyorlar gibi görünüyor. Buna üzülüyoruz. Türkiye bilinçli olarak ilişkileri çıkmaza sürüklüyor gibi görünüyor. Uçağımızın düşürülmesi uluslararası hukuka aykırı bir olaydı.

"BİZDEN ÖZÜR DİLENMEDİ"

Ankara'dan da bu konuda henüz anlaşılır bir açıklama duymadık. Bizden özür dilenmediği gibi, kimse bize zararın telafi edileceğini ya da suçluların cezalandırılacağını da söylemedi."

Putin\'den Yeni Salvo: Türk Yönetimi İlişkileri Kasten Çıkmaza Sürüklüyor

Son Dakika Güncel Putin'den Yeni Salvo: Türk Yönetimi İlişkileri Kasten Çıkmaza Sürüklüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (101)

  • Mardinli: Gerekeni yap başkan putin. 2 15 Yanıtla
  • Wtf: Putin kaşınma dalarız moskovaya 9 4 Yanıtla
  • Zafer: AKP nin amacı bizi savaşa sokmak zaten 5 7 Yanıtla
  • Uykusuz : Sen bunu yenimi anladın sayın putin, Ne devletimizde bir komşu kaldı, Nede mahallemizde, Hepsi bu uzun sayesinde... 4 7 Yanıtla
  • virgül: Yahu Putin hem şuçlusun hem küsdahsın.Adama sormazlarmı senin ne işin var Akdenizde resmen kaşınıyorsunuz. 6 4 Yanıtla
  • Polis: Yunanistan her gün hava sahamızı ve kara sularımızı ihlal ederken neden yunanı vurmadık ? Pkk ile masaya oturmak yerine neden dört dörtlü mücadele etmedik ? Neden İşidi bombalamadıkta gittik rusya uçağını vurduk ? Hayır bir sınır ihlali var tamam da neden rus uçağını vurduk ? Abd mi istedi ? 1 9 Yanıtla
  • adanalı : o zaman cepheye en önde RTE oğlu ve damadı gitsin!!!! 2 8 Yanıtla objektif: sen gitme ben giderim ama ilk önce senin kafana sıkarım 0 0
  • ROJ: Olum putin işid akp yi besliyor 2 7 Yanıtla
  • Sade Vatandaş: Ortada suc yada suçlu yok o yüzden ozrede gerek yok. Asil özrü biz bekliyoruz topragimizi ciftliginiz gibi kulanmata calistiginiz için 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu
    20:04 Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilav yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından polis inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement