PTT 1. Lig'de Heyecan Dorukta - Son Dakika
Yerel

PTT 1. Lig'de Heyecan Dorukta

PTT 1. Lig\'de Heyecan Dorukta

PTT 1. Lig'de, direkt Süper Lig'e yükselecek son ekip ve play off oynayacak takımlar son 2 haftada belli olacak Kahramanmaraşspor'un daha önce veda ettiği ligde 5 ekipten 3'ü daha ligden düşecek.

21.04.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig'de 36. hafta müsabakalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor doğrudan Süper Lig'e yükselirken, lige direkt çıkacak diğer ekip ve play-off oynayacak takımlar son 2 haftada belli olacak.

Deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u mağlup ederek bitime 2 hafta kala Süper Lig'e çıkmayı garantileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un dışında doğrudan Süper Lig'e yükselecek 2. ekip için 3 aday bulunuyor. Son 2 haftaya 1'er puan farkla giren Balıkesirspor (67), Ankaraspor (66) ve Orduspor'dan (65) biri İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi direkt Süper Lig'e çıkmak için son 2 haftada mücadele edecek.

Bu ekiplerden 2. durumdaki Balıkesirspor, gelecek hafta küme düşen Kahramanmaraşspor'la deplasmanda karşılaştıktan sonra son hafta şampiyon İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek.

Uzun süre lider götürdüğü ligde koltuğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a kaptıran Ankaraspor ise Orduspor'la deplasmanda karşılaştıktan sonra Karşıyaka ile Ankara'da mücadele edecek. Deplasmanda Bucaspor'a yenilerek 2. sıradaki yerini kaptıran Orduspor ise Ankaraspor'un ardından deplasmanda Şanlıurfaspor'la karşılaşacak.

Play-off

Ligde 5. ve 6. sırada bulunan Samsunspor ve Mersin İdmanyurdu'nun play-off için daha avantajlı olduğu ligde, iki ekibi 6 puan geriden takip eden Manisaspor'un son 2 maçını kazanıp, rakiplerinin de puan kaybetmesini bekleyecek.

Ege temsilcisi gelecek hafta konuk edeceği Samsunspor karşısında olası bir puan kaybı halinde play-off iddiasını tamamen kaybedecek.

Düşme hattı

Ligde bu haftaki maçların ardından düşme korkusu yaşayan takım sayısı 5'e indi. Kahramanmaraşspor'un daha önce veda ettiği ligden ayrılacak diğer 3 ekip, Fethiyespor, 1461 Trabzon, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Boluspor veya Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasından olacak.

Rakiplerinden puan olarak biraz daha önde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Boluspor'un avantajlı girdiği son 2 haftada bu ekiplerin oynayacağı müsabakalar şöyle:

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (38): TKİ Tavşanlı Linyitspor (D), Fethiyespor

Boluspor (37): Fethiyespor (D), Tekden Denizlispor

TKİ Tavşanlı Linyitspor (34): Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 1461 Trabzon (D)

1461 Trabzon (32): İstanbul Büyükşehir Belediyespor (D), TKİ Tavşanlı Linyitspor

Fethiyespor (32): Boluspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Balıkesir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement