Psaki: ÖSO'nun Kobani'ye Gitmesini Destekliyoruz - Son Dakika
Güncel

Psaki: ÖSO'nun Kobani'ye Gitmesini Destekliyoruz

Psaki: ÖSO\'nun Kobani\'ye Gitmesini Destekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ÖSO'ya bağlı güçlerin Kobani'de IŞİD'e karşı çarpışan güçlere destek olmak için bölgeye gitmelerini desteklediklerini söyledi.

25.10.2014 03:33  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçlerin Kobani'de IŞİD'e karşı çarpışan güçlere destek olmak için bölgeye gitmelerini desteklediklerini söyledi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI SORULDU

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'nin 1300 ÖSO savaşçısının Kobani'ye geçmesi için fikir birliğine vardığını açıkladı. Buna ilişkin görüşünüz nedir" sorusuna "Açıklamayı gördük, rakamın bu olduğuna ilişkin bir teyidimiz yok. Konuyla ilgili ayrıntıları bekliyoruz" şeklinde cevap verdi.

"ÖSO'NUN KOBANİ'YE GİTMESİNİ DESTEKLİYORUZ"

Psaki, Özgür Suriye Ordusu'ndan savaşçıların Kobani'ye yardım için gitmelerini destekleyip desteklemedikleri sorusunu da ise "Evet, destekliyoruz" diye yanıtladı. Psaki, ancak bu geçişin kolaylaştırılmasında ABD'nin bir rolünün olabileceğini sanmadığını söyledi.

"SARI TOZ" YETKİLERE TESLİM EDİLDİ

Jen Psaki, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğuna içinde şüpheli tozun bulunduğu bir zarf ulaştığını, zarfın protokollere uygun olarak yetkililere teslim edildiğini belirtti. Psaki, başkonsolosluğun olağan çalışmalarını sürdürmekte olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Psaki: ÖSO'nun Kobani'ye Gitmesini Destekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi
    20:04 Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi

    Nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sürü halinde Çemişgezek ilçe merkezine indi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nce yayımlanan 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'ndeki dağ keçileri Çemişgezek ilçe merkezine indi. Caddede gezen keçiler ardından parkta otlandı. İnsanlardan korkmayan keçiler, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası kayıt altına alındı.

  • Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi
    20:02 Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi

    Malatya'da yolcu treninde yapılan operasyonda, üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar bulundu. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement