Projebeyaz International, 8. Yazlık Evler Fuarı'nda Yerini Aldı - Son Dakika
Güncel

Projebeyaz International, 8. Yazlık Evler Fuarı'nda Yerini Aldı

Projebeyaz International, 8. Yazlık Evler Fuarı\'nda Yerini Aldı

Projebeyaz International, sahip olduğu geniş portföyünü bu defa yurt içinde düzenlenen 8. Gayrimenkul Yazlık Evler Fuarı aracılığıyla yabancı yatırımcıların beğenisine sundu.

22.04.2014 15:24  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Körfez ülkelerinde yoğun çalışmalar yürüten Projebeyaz International, açılışında Arap Zirvesi'nin düzenlendiği etkinlikte, Kuşadası Garden Villas, Golden Horn, Bodrum Houses ve Helis Metro Ofis gibi pek çok prestijli projesini tanıttı.

Projebeyaz International, İstanbul Hilton Convention Center'da 19- 20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 40 firmanın katıldığı 8. Gayrimenkul Yazlık Evler Fuarı'nda prestijli projeleriyle yer aldı. Gayrimenkul danışmanlığı sektöründe verdiği kurumsal ve profesyonel hizmetlerle öne çıkan şirket; Kuşadası Garden Villas, Golden Horn, Bodrum Houses ve Helis Metro Ofis, Yalova Thermal Palace 1 ve 2 projelerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. "360 Derece Gayrimenkul Hizmetleri" sunan Projebeyaz International, ayrıca İstanbul, Yalova, Bodrum, Marmaris ve Bursa'da geliştirilecek yeni projelerle ilgili bilgi birikimini de ziyaretçileriyle paylaştı.

Fuarda daha çok Körfez ülkeleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Abu Dabi, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan, Dubai, Azerbaycan, Fas, Mısır, İran ve Irak'tan katılımcılar olduğunu söyleyen Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, "Fuar süresince görüştüğümüz birçok kişi, yatırım şirketleri veya yatırımcıların temsilcisiydi ve ikili temaslarda bulundular. Fuarın perakende satıştan olduğunu söyleyebiliriz. Ziyaretçi sayısı düşüktü ve fuar genelde iş odaklı ve B2B nitelikteydi" dedi.

Fuarda, 17 Aralık sonrasında inişe geçen talebin, seçim sonrasında tekrar ivme kazandığını gözlemlediklerini kaydeden Uzun, "Seçim sonrası yaşanan güven ortamı yatırımcının tekrar koşmasını sağladı. Ziyaretçi sayısı az olmasına rağmen katıldığımız bu fuarda bu durum hissediliyordu. Katıldığımız yurt dışı ve yurt içi diğer fuarlarda da bunu net bir şekilde gözlemliyoruz. Yatırımcı kendi içerisinde yarışıyor" diye konuştu.

"Devlet desteği şart"

Fuarı, yurt dışındaki benzerleriyle kıyaslayarak, yeterli bulmadıklarına değinen Murat Uzun, özel sektörün kendi çabalarıyla düzenlenen fuarların devlet desteğine ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Gayrimenkul sektöründe Türkiye'nin İspanya, İtalya, Yunanistan gibi güçlü rakipleri olduğunu hatırlatan Uzun, "Gayrimenkul yatırımı global bir hale geldi. Uluslararası tanıtımda devlet desteği gerekiyor" dedi. Türkiye'ye Körfez ülkelerinin gösterdiği ilgiyi Batı'nın dikkatle izlediğini vurgulayan Uzun, yabancıların gayrimenkul yatırımında yaşadıkları bürokratik zorlukların ortadan kaldırılması gerektiğine, aksi halde talebin Batı ülkelerine kayabileceğine işaret etti. Yabancı yatırımcının bugüne kadar sorumluluk sahibi olmayan emlak şirketleri veya inşaat firmaları tarafından kandırılma gibi sorunlar yaşadığından da bahseden Uzun, "Körfez ülkelerinin Batılı ülkelere güveni tam. Ama söz konusu Türkiye'de yatırım ise ikna olmayı bekliyorlar ve ikna olmazlarsa ne kadar kârlı olursa olsun yatırım yapmıyorlar" açıklamasını yaptı.

Cazip projeler

Projebeyaz International'ın fuarda görücüye çıkardığı en önemli projelerinden biri Kuşadası Garden Villas. Körfez yatırımcısı için cazip lokasyonlardan biri olan Kuşadası'ndaki bu projenin yapımı Davutlar Sahil Siteleri mevkiinde sürüyor. Uygun fiyat ve kalite seçeneği sunan villalar, denize 800 metre mesafede ve güvenlik, yüzme havuzu, çocuk oyun alanı gibi konfor seçenekleri sunuyor. Kartal metrosuna 5 adım uzaklıktaki Helis Metro Ofis, 19 kat ve 77 bağımsız bölümüyle hem yatırım hem de kullanım için uygun özellikleriyle öne çıkıyor. 286 adet daire ve sosyal yaşam alanlarıyla her beklentiye cevap veren Golden Horn Residence ise şehrin merkezinde sayfiye olanakları sunuyor. İstanbul'un önemli kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Golden Horn Residence, taliplerini hem ev hem de kazançlı bir yatırım sahibi olmaya çağırıyor. Projebeyaz International'ın yabancı yatırımcıların kaçırmaması gereken fırsat olarak gördüğü Yalova Thermal Palace 1 de Körfez yatırımcısının ilgisini çekiyor. 2 bin 200 yatak kapasiteli olarak planlanan termal otelde 5 bin metrekare sağlık, spa ve kür merkezi yer alacak. 9 villadan oluşan Yalova Thermal Palace 2 ise konut ve yatırım için benzersiz fırsatlar sunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Projebeyaz International, 8. Yazlık Evler Fuarı'nda Yerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi
    12:26 Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

    Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, 8 Mart 2024 tarihinde 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programını duyurdu. Programa başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden ikişer aylık dönemler halinde alınacak. Kadın ve gençlerin istihdam ve girişimcilik odaklı mesleki gelişimini desteklemeyi amaçlayan program, yeni istihdam taahhüdü sunan işletmeler ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlardan başvuruları kabul edecek. Başvuru rehberinde ayrıntılı bilgiler yer alırken, program hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

  • İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı
    12:26 İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı

    15 yıl AKP'nin yönettiği Sancaktepe Belediyesi'nde yaklaşık 2 milyar TL borç olduğu ortaya çıktı. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz ve Belediye Başkanı Alper Yeğin, borç tablosunu paylaştı.

  • Kırşehir'de Sürat Motorları Şovu
    12:25 Kırşehir'de Sürat Motorları Şovu

    Kırşehir'in Kaman ilçesinde bulunan Savcılı Plajı'nda sürat teknelerinin şovu havadan görüntülendi. Piknik tutkunları, fotoğrafçılar ve doğaseverlerin uğrak noktası olan plajda gün batımı eşliğinde sürat teknelerinin hız ve yetenekleriyle sergilediği manevralar havadan kaydedildi. Savcılı Plajı, doğa ve macera tutkunlarını buluşturarak bölgeye farklı bir renk katmayı hedefliyor.

  • Başkan Ahmet Akın, genç çiftin nikahını kıydı
    12:25 Başkan Ahmet Akın, genç çiftin nikahını kıydı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine şahit olmuş, Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftine, 'Nikahınızı kıyacağım' diyerek söz vermişti. Başkan Ahmet Akın, göreve gelmesinin ardından ilk Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftinin nikahını kıyarak sözünü tuttu.


Advertisement