Prof. Dr. Usluer Şoförler ile Vatandaşın Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Usluer Şoförler ile Vatandaşın Sorunlarını Dinledi

Prof. Dr. Usluer Şoförler ile Vatandaşın Sorunlarını Dinledi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer ve beşinci sıra milletvekili Adayı Metin Tomsuk, CHP Odunpazarı ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Odunpazarı bölgesindeki taksici esnafı ile buluştu.

21.04.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer ve beşinci sıra milletvekili Adayı Metin Tomsuk, CHP Odunpazarı ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Odunpazarı bölgesindeki taksici esnafı ile buluştu.

Odunpazarı bölgesini dolaşarak, vatandaşlarla ve esnafla tek tek konuşan Milletvekili Adayı Prof Dr. Gaye Usluer, vatandaşların sorunlarını dinleyerek, CHP'nin esnaf politikasını anlattı. Odunpazarı bölgesindeki fırınları, lokantaları, pastaneleri ve kahvehaneleri de dolaşan Prof. Dr. Usluer, vatandaşlarla sıcak diyaloglar kurdu. Prof Dr. Usluer, vatandaşların "CHP'yi böyle halkın içinde daha görmek istiyoruz" dileklerini "Yalnızca seçim döneminde değil, artık CHP olarak her zaman halkın daha çok içinde olacağız, onlara dokunup, sorunlarının takipçisi olacağız" şeklinde yanıtladı.

"MÜŞTERİLERİMİZE CHP'Yİ ANLATIYORUZ"

Esnaf ziyaretleri sonrasında taksi duraklarına giderek şoförlerin konuğu olan Prof. Dr. Gaye Usluer, "Taksi şoförleri çok önemli, şehrin nabzını tutuyorlar, onlarla konuşunca şehirde neler oluyor öğrenebiliyorsunuz" diye konuştu. Odunpazarı Taksi Durağı Sahibi Levent Çam, "Eskişehir'de siyasi hava iyi, Eskişehirli insanlar daha aydın, şehrin nabzı CHP'den yana atıyor, biz senelerdir CHP'liyiz. Müşterilerimizle de konuşuyoruz, onlara CHP'yi anlatıyoruz. Eskişehir'de CHP'nin üstün geleceğini düşünüyoruz. Ben Eskişehir'de 4 vekil diyorum" dedi.

Taksi şoförü Ali İhsan Çolak ise, Eskişehir Valiliği'nden emekli olduğunu ancak emekli maaşların yetersizliğinden çalışmaya devam ettiğini anlattı. Çolak, siyasi partilerde tabanın çok önemli olduğunu ifade ederek; "CHP'nin de halkla daha çok bir araya gelmesini onların hatırını sormasını istiyorum, tabanınızı lütfen unutmayın. Tabanı unutunca halk oy vermiyor. Bu insanların isteği çok basit, yalnızca 'nasılsınız' denmesini istiyorlar" dedi.

"OY VERİN GİTSİNLER"

Prof. Dr. Usluer de, "Halkın içine inerek ve sürekliliği sağlayarak, onları daha çok dinlememiz gerekiyor, hakça bölüşeceğiz ve refahı tabana yayacağız. İletişim çok önemli, CHP artık halkın içinde" ifadelerini kullandı. Milletvekili Adayı Metin Tomsuk da "En büyük hedefimiz halkın içine daha çok inmek, halkla olduğumuz sürece başarılı olacağız" şeklinde konuştu. CHP'nin programının ekonomi temelli olduğunu anlatan Milletvekili Adayı Prof. Dr. Usluer, şunları söyledi:

"Bugün gazete başlıklarına baktım hükümet taraftarı gazeteler, projelerimiz için 'Kaynağı nereden bulacaksın' diye yazmış, diğer gazeteler, 'İşte size kaynaklar' demiş, saraya harcanan 5 milyar dolar, Ankara'daki, İstanbul'daki saraylar, uçaklar, helikopterler, arabalar ayrı, örtülü ödenek ayrı. Bunlar kaynağın ta kendisi, bizim ekonomi hedeflerimiz çok düşünülmüş projelerdir, göz boyama için çıkmamıştır, hayata geçireceğimiz projelerdir, kaynaklar iyi araştırılmıştır ve mevcuttur. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Bunu yapın CHP'ye oy vereceğim' dedi genel başkanımız da "Gel oy ver seni de partiye alalım' dedi. Biz de diyoruz ki; CHP'ye oy verin gitsinler."

277 LİRA TAKSİTLE EV SAHİBİ OLUNACAK

Kadın taksi şoförü 50 yaşındaki Ayşen Şentürk'ü de ziyaret eden Prof. Dr. Usluer, burada da çalışanların sorunlarını dinledi. Taksi Şoförü Ayşen Şentürk, aynı zamanda kahve işlettiğini ve kadın kuaförlüğü de yaptığını ifade ederek, 3 işini de çok sevdiğini söyledi. Yeni evlendiğinde Odunpazarı'nda Uçkan apartmanında oturduğunu anlatan Prof. Dr. Gaye Usluer, "Odunpazarı bölgesinin benim için ayrı bir anlamı var, buraları severim ve tüm esnafı da bilirim. Bu mahalle bizim, burada uzun yıllar oturdum" dedi.

Taksicilik mesleğinin zor bir meslek olduğuna, kadınlar için daha da zor bir meslek olduğuna değinen Prof. Dr. Gaye Usluer, "Sizlerin de desteğinizi bekliyoruz, sizler şehrin nabzısınız, seçim bildirgemizi okuduysanız bilirsiniz, CHP iktidarında 277 lira taksitle ev sahibi olabileceksiniz, asgari ücret 1500 lira olacak" ifadelerini kullandı. Taksi Şoförü Ayşen Şentürk de "Günde en azından 50 kişiyle muhatap oluyoruz, müşterilere CHP'yi anlatacağız, sorunların tek çözümünün CHP olduğunu anlatacağız. Zamlardan şikayetimiz var, kiralar çok yüksek. Eşim de çalışıyor, geçinmek kolay değil" diye konuştu.

"PRİM SÜRESİNİ DOLDURANLAR EMEKLİ OLABİLECEK"

Bir başka taksi Şoförü Şahin Akay ise, 18 senedir çalıştığını, emeklilik için prim gününü doldurduğunu, ancak yaş sınırını beklediğini söyledi. CHP birinci sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Usler CHP'nin seçim beyannamesinde de yer aldığı gibi CHP iktidarında; prim süresi dolduğunda yaş sınırını beklemeyi kaldıracaklarını, prim günü dolunca emekli olunabileceğini söyledi. Prof. Dr. Usluer, "Emekli çalışanlar var, 900 lira maaş alıyorlar, geçinemiyorlar mecburen emeklilikte de çalışmak zorunda kalıyorlar" diye konuştu.

Şoför Akay, CHP'li milletvekili adaylarına, "Arkanızdayız, severek ve isteyerek sizi destekliyoruz" dedi. CHP'nin Eskişehir'de hedefinin 4 vekil çıkarmak olduğunu belirten Prof. Dr. Usluer, "Biz kaynakları insana aktaracağız, AKP uçağa, çeşmeye, banyoya veriyor, biz insana vereceğiz diyoruz, bunu herkese anlatmalıyız" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Usluer Şoförler ile Vatandaşın Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement