Prof. Dr. Shahriari Dönemin Son Mesnevi'den Damlalar Dersini Verdi - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Shahriari Dönemin Son Mesnevi'den Damlalar Dersini Verdi

Prof. Dr. Shahriari Dönemin Son Mesnevi\'den Damlalar Dersini Verdi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohammad Shahriari Farsça sunduğu ve anlık çevirisini Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Kaplan’ın yaptığı “Mesnevi’den Damlalar” Bahar yarıyılı son dersini NEÜ İlahiyat Fakültesi’nde verdi.

23.05.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohammad Shahriari Farsça sunduğu ve anlık çevirisini Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Kaplan'ın yaptığı "Mesnevi'den Damlalar" Bahar yarıyılı son dersini NEÜ İlahiyat Fakültesi'nde verdi.

Prof. Dr. Mohammad Shahriari, Mesnevi'den hikayelerden Papağan ve Bakkal hikayesi üzerinden Hz. Mevlana'nın verdiği mesajları dinleyicilerle paylaştı. Prof. Dr. Shahriari önce hikayeyi sonrasında ise verilen mesajları anlatarak, "Çoğu insan birbirine benzer olayları gördüğünde kesin yargılarda bulunur ki, bu durum doğru bir tutum değildir. Misal verirsek iki çeşit toprak var diyelim. Her ikisi de topraktır ama birinin üzerinde ekinler yetişip ürün alınabilirken, diğer toprak verimsizdir, çoraktır. Oysa her ikisi de topraktır. Hz. Mevlana'ya göre önemli olan yüzeyde görünen değil içte derinde ne olduğudur. İnsanların, Allah dostları hakkında yanılgıya düşmeleri de aynı sebepledir. İnsanlar kendilerini ve nefislerini evliyalarla kıyas ederler. Acı suyla tatlı suyun görüntüsü aynıdır. İkisini ayırt etmek ancak tadına bakmakla mümkündür. Allahü Teala'nın dostlarını değerlendirebilmek için, o makam ve hali yaşamak ve Allah ile o derin bağı kurabilmek gerekir" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Shahriari Dönemin Son Mesnevi'den Damlalar Dersini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement