Prematüre Bebek Umuda Uçtu - Son Dakika
Yerel

Prematüre Bebek Umuda Uçtu

Bodrum'da, bir hastane 26 haftalık olarak dünyaya gelen ve solunum rahatsızlığı bulunan prematüre bebek, ambulans helikopterle Denizli'ye gönderildi.

06.06.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, bir hastane 26 haftalık olarak dünyaya gelen ve solunum rahatsızlığı bulunan prematüre bebek, ambulans helikopterle Denizli'ye gönderildi.

Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki özel bir hastanede 26 haftalık doğan erkek bebeğin, yaşadığı solunum yolu sıkıntısı nedeniyle ileri tetkik ve tedavisi için başka bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi.

Bebek, ambulansla Bodrum Jandarma Komutanlığı ait helikopter pistine getirildi. Burada hazır bekleyen Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikoptere alınan bebek, Denizli'ye sevk edildi.

Çocuk doktoru Tuna Gül Han, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeğin prematüre olduğu için sezaryenle dünyaya geldiğini belirterek, "Doğmak zorunda kalmış bir bebek. Solunum cihazında üçüncü basamak sağlık kuruluşunda takip edilmek zorundaydı. Doğum salonunda gerekli müdahaleleri yaptık ve bebeği stabilize ettik. Bebeği arkadaşlara teslim ettik ve inşallah sağlıklı büyür" diye konuştu.

Ambulans helikopterdeki kuvöze alınan bebeğin, Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Prematüre Bebek Umuda Uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement