Prematüre Bebek Ambulans Helikopterle Denizli'ye Sevk Edildi - Son Dakika
Yerel

Prematüre Bebek Ambulans Helikopterle Denizli'ye Sevk Edildi

Prematüre Bebek Ambulans Helikopterle Denizli\'ye Sevk Edildi

Bodrum’da 26 haftalık doğan prematüre bebek ambulans helikopterle Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

06.06.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da 26 haftalık doğan prematüre bebek ambulans helikopterle Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Ortakent Yahşi Mahallesinde bulunan özel bir hastanede 26 haftalıkken doğan bebek başta solunum yolu sıkıntıları nedeniyle Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı helikopter pistine inen Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans helikopter ile Denizli'ye sevk edildi. Dr. Tuna Gül Han, "26 Hafta prematüre acil sezaryen ile doğmak zorunda kalmış bir bebek. Solunum cihazında üçüncü basamak sağlık kuruluşunda takip edilmek zorundaydı. Doğum salonunda gerekli müdahaleleri yaptık ve bebeği stabilize ettik. Bebeği arkadaşlara teslim ettik ve inşallah sağlıklı büyür" dedi.

Ambulans helikopterdeki kuvöze konulan bebeğin son kontrolleri yapılıp bilgileri 112 acil ambulans helikopter doktoruna verildikten sonra ambulans helikopter Denizli'ye doğru hareket etmek için havalandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prematüre Bebek Ambulans Helikopterle Denizli'ye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement