Poşetli Dede Kendisine Para Verenlere Enayi Diyormuş - Son Dakika
Güncel

Poşetli Dede Kendisine Para Verenlere Enayi Diyormuş

Kazada ölümü sonrası 1 milyon 100 bin TL'si olduğu ortaya çıkan 'Poşetli Dede' lakaplı dilenci, para aldığı vatandaşlara "Enayilere acımayacaksın" dediği ortaya çıktı.

01.10.2014 09:33  Güncelleme: 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen cumartesi bir otobüsün altında kalarak feci şekilde can veren Mehmet Keleş'i (75) otogar çalışanı Yasin Tosuntaş anlattı. Tosuntaş, "Bize, Vanlı İsmail olduğunu söylerdi. Kışın burada yatardı. Yatmadan önce ise vatandaşlardan topladığı parayı bana getirir tümletirdi. Paraları alırken de 'Bu insanlar çok enayi. Enayilere acımayacaksın' derdi. Tek seferde yüklü para alamadığı zaman da 'bugün bir enayi denk getiremedik' şeklinde söylenirdi" dedi.

FAZLA SİMİTLERİ EVSİZLERE DAĞITIRDI

Otogar esnafı Cengiz Şeker ise, yıllardır tanıdığını söylediği "Poşetli Dede" için "Akşam 20.00'de buraya gelir, vatandaşların ısmarladığı yemekleri yedikten sonra peronlardaki oturaklarda uyurdu. Sabah da 07.00'de kalkar, yine para toplamaya giderdi" dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf da şu ifadelere yer verdi: "Bir günde, vatandaşlara 50 simit aldırdığını bilirim. İnsanlar acıyıp simit aldıklarında ise 'vay enayi, vay keriz' derdi. Fazla simitleri orada yatan evsizlere dağıtırdı."

"PARASINI EŞİT ŞEKİLDE PAYLAŞACAĞIZ"

Öte yandan Keleş'in cenazesini Konya'dan teslim alarak memleketi Çorum'a götüren yeğeni Hüseyin Yar, "Parasını eşit şekilde paylaşacağız. Bir miktarı hayır işlerinde kullanılacak. Köyümüzde morgumuz yok. Morg satın alacağız, adına Çeşme de yaptıracağız Eğer ki diğer akrabaları onay verirse Mevlana Vakfı'na bağış yapacağız" dedi.

KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ

Mehmet Keleş'in cenazesi, Çorum'un Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyünde defnedildi. Yakınları Keleş'in tabutu başında gözyaşı döktü. Keleş'in cenaze törenine Laçin Kaymakamı Mehmet Erhan, yakınları ve köylüler katıldı.

Poşetli Dede Kendisine Para Verenlere Enayi Diyormuş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Poşetli Dede Kendisine Para Verenlere Enayi Diyormuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • DAVUT ÖZKAYA: GERÇEK ENAYİYİ, GERÇEK ZİYANA UĞRAYANI YÜCE ALLAH (CC) ÇOK İYİ BİLİYOR. SAF VE TEMİZ DUYGULARLA YARDIM YAPAN İNSANLARA HİÇ BİR ŞEKİLDE HAKARET EDİLMEMELİ . . . 36 2 Yanıtla
  • GNLHKM: ADAM AKILLI OLSA ZATEN MALI MÜLKÜ VARKEN DIŞARDA KALMAZ DİLENMEZ. KAFA GİDİK ADAMIN BİLİNÇLİ DEMİYODUR ENAYİ DİYE. ÖLMÜŞ GİTMİŞ ALLAH RAHMET EYLESİN 30 6 Yanıtla
  • serdar: AH DEDE SONUNA BAK KİM ENAYİ OLDU ŞİMDİ 18 0 Yanıtla
  • hastayızzz dedeeee: öbür dünyada görüşürüz 15 0 Yanıtla
  • MEMUR TEOMAN: BU İŞİN POŞEKLİSİ POŞETSİZ YOK ARKADAŞ. . İHTİYACI OLMADAN DİLENMEK DİNİMİZCE Bİ KERE ZATEN CAİZ DEĞİL. . BU DİLENMEYİ BU TARZ İNSANLARA ALIŞTIRAN İNSANIMZIN DA HATASI VAR, BEN ŞAHSEN DİLİNCİLERE ASLA AMA ASLA PARA VERMİYORUM, BİR CAMİİ İÇİN (ALLAH RİYADAN SAKLASIN) HATRI SAYILIR ÇEKİNMEDEN VEREBİLİYORUM, BİR YARDIM KURULUŞLARINA GEREK NAKİT GEREKSE SMS OLARAK KATKIDA BULUNMAYA ÇALIŞIYORUM, AMA DİLENCİLERE GELİNCE 10 KURUŞ BİLE OLSA VERMİYORUM, ÇÜNKÜ HEM HAK ETMİYORLAR HEM DE İNSANLIĞIN İZZETİNİ AYAKLAR ALTINA ALIYORLAR. . BU KİŞİ ENAYİ DEMEMİŞ BİLE OLSA, ASLINDA BUNLARI BU DURUMA GETİREN BİZLERİZ. . AZ MİKTAR DÜŞÜNCESİ VE ANLAMSIZ İYİ NİYET DÜŞÜNCESİYLE, TEMBELLİĞE ALIŞTIRDIĞIMIZ BİNLERCE UYUŞUK KIŞ SİNEĞİ. . . ŞİMDİ MİLYONLARCA DİLENCİ SURİYELİMİZ DE OLDU, HAYIRLI OLSUN. . . İNANIN BİZ 3. DÜNYA ÜLKESİ BİLE OLAMAYIZ, CEHALET OLUK OLUK AKIYOR, KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL 13 2 Yanıtla
  • BATMANLİ KAYA: KARDEŞİM BAŞKA YAPACAK HABER KALMADIMI GÜNLERDİR POŞETLİ ŞÖYLE POŞETLİ DEDE BÖYLE BIRAKIN ADAM MEZARINDA RAHAT UYUSUN BARİ ONUNLA İLGİLİ HABER YAPMAYIN YAW YAZIK GÜNAHTIR yaw . . . . Günde binlerce kişi ölüyor yaptığınız habere bak olacak şeymi 8 6 Yanıtla
  • DİN: evet bu dedenin yaşadığı şehirde biraz enayilik vardır 99 2004 2007 2009 2011 2014. :)))) 6 7 Yanıtla
  • gonca: yakınları göz yaşı dökmüş peki bu yakınlar dede sağken nerdeymiş acaba ahh para ahhhh 13 0 Yanıtla
  • enayi olmayın!!!: evet evet dilencilere para veren enayidir. ben bir kuruş bile vermiyorum. çevremde gerçekten ihtiyacı olanların ihtiyacını karşılıyorum. birisinin erzağını alıyorum, öbürünün çocuğuna kırtasiye malzemeleri alıyorum. dilencilere bir kuruş vermedim. dede doğru söylemiş. enayimiyim ben? 10 0 Yanıtla
  • EGE: Aziz Nesin 'Türk Halkının yüzde altmışı aptaldır' demişti ve hepimiz buna tepki göstermiştik. İnsanın böyle durumlar karşısında Acaba öyle miyiz? diyesi geliyor. Fakat biz Türk insanları olarak çok vicdanlıyız. Dilenen insanlara balık tutmayı değil, balık yemeyi uygun görüyoruz. Oysa dilenen insanların çoğunun alın teri ile kazanabilecekleri bir çok iş alanı vardır. Poşetli dedeye gelince; Şimdi hesap verme zamanı, enayi kimmiş o da anlayacak? 9 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement