Polislerin Avukatlarından Ortak Açıklama - Son Dakika
Güncel

Polislerin Avukatlarından Ortak Açıklama

Polislerin Avukatlarından Ortak Açıklama

'bu dosyada casusluk yoktur.

30.07.2014 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'bu dosyada casusluk yoktur. Paralel örgüte dair tek kelime yoktur. Sahtecilik yoktur, hukuk yoktur, suçlu yoktur denildi.

Haber-Kamera Ümit TÜRK İSTANBUL DHA

Conrad Otel'de 19 avukatın katılımı ile saat 18.00'de başlayan toplantıda konuşan Av. Kemal Şimşek;

'Şu çok iyi bilinmelidir ki bu soruşturmalar hukuki soruşturmalar değildir. Tamamen yargı makamları dışında başka unsurların talimatlarıyla yönlendirilmiştir. Bizzat siyasi iktidar sahiplerinin verdiği talimatlarla yürütüldüğü, kendi beyanları ile kamuoyuna mal olmuş olup, izahtan da vareste bir durumdur. Siyasi iktidara mensup birçok bakan da müvekkillerimize yönelik bir soruşturma yapılacağını 8 aydan beri her mahfilde ifade etmektedirler. Kamuoyunda 'Büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonları' olarak bilinen 17 ve 25 Aralık 2013 tarihlerindeki operasyonlar içerisinde şüpheli olarak bulunan kişiler arasında mevcut siyasi iktidarda görev yapan 4 bakan ve 2 bakan çocuğu ile iktidara yakın birçok işadamı bulunmaktadır. Bu soruşturmalar siyasi iktidar tarafından anayasal sistem ihlal edilerek engellenmiş ve eşi benzeri görülmemiş hukuksuzluk ve kıyımlar yaşanmıştır. O tarihten sonra bu operasyonları yapanlar cezalandırılmalı, yasa dışı bir örgüt gibi kamuoyuna lanse edilmeliydi. Şu an yapılan da budur dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Av. Kemal Şimşek, 'Yapılan tüm hukuksuzlukların karşısında hem savunma makamında bulunan avukatlar olarak, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olarak sonuna kadar bulunacağımızı, ülkemizde yakın tarihte yaşanmış ve yaşanan olayların arkasında cereyan eden maddi gerçeklerin ortaya çıkması için tüm hukuki yolları kullanacağız.. Gerek ulusal mahkemeler, gerekse AİHM olmak üzere tüm uluslararası platformlar nezdinde gerekli tüm girişimleri yapacağız. Aralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, İstanbul Sulh Ceza Hakimi, TEM,Güvenlik Şube, Çevik Kuvvet, İstihbarat şubelerden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, görevli personel ve İstanbul Adliyesi'nde görevli özel güvenlik hakkında suç duyurusunda bulunacağız dedi.

SAYIN BAŞBAKAN BU DOSYA KAPSAMINDA DİNLENMEMİŞTİR

Açıklamanın ardından söz alan Av. Sıddık Filiz; 'Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu dosya kapsamında dinlenmemiştir. İddia edilen husus doğrudan olmayıp dolaylı dinlendiği hususudur. Türk hukukunda dolaylı dinleme diye bir kurum yoktur. Dinlenilen şahıslar üzerinden sayın başbakanımızın Kasım ve Aralık aylarında 3,4 veya 5 defa telefonunu kullanarak konuşma yaptığı görülmekte. Bunun bilgi ve belgeleri asla tarafımıza verilmemiştir. Bu dinleme yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır Buna ilişkin herhangi somut bilgi veya belge tarafımıza verilmemiştir diye konuştu.

SORGUDA PARALEL DEVLET KELİMESİ DAHİ GEÇMEDİ

Bir habercinin, Başbakan Erdoğan'ın polis fezlekelerinde geçtiğini söylediği 'dönemin başbakanı ifadesinin' yer aldığı bir belge size gösterildi mi Paralel devletle ilgili bir soru soruldu mu sorusuna Av. Ömer Turhanlı;

'Dönemin başbakanı iddiasıyla ilgili bize herhangi bir belge ya da bilgi verilmedi. Bize zaten dosyanın inceletilmesi de sağlanmadı dedi. Avukat Turhanlı paralel devlet sorusuna da; paralel devletle de ilgili ne emniyette ne savcılıkta ne mahkemede paralel devlet kelimesi bile geçmedi. Hiçbir avukat arkadaşımız buna rastlamadı. Sadece casusluk yaptınız, evrakta sahtecilik yaptınız, usulsüz dinleme yaptınız bu üç hususun cevaplandırılması isteniyor. Kesinlikle paralel devlet yok. Paralel devlet iddiası bir takım yayın kuruluşları tarafından köpürtülen, yanlış, yalan kamuoyunu yanıltmaya yönelik beyanlardır diye cevap verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polislerin Avukatlarından Ortak Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi
    12:10 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi

    Türkiye turizminin önemli merkezlerinden Antalya'da Ramazan Bayramı'nda her şey dahil oteller dolup taşarken, çevresinde bulunan antik kentlere de yoğun ilgi gösteriliyor. Antalya'nın antik limanlarından Olympos, Phaselis, Aspendos ve Side ise yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği antik kentler, doğa ve tarihi bir arada barındırdığı güzelliklerle turistleri cezbetmeye devam ediyor.

  • Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek
    12:10 Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan psikososyal destek ekipleri, Tokat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara gece boyunca destek sağladı. Ekipler, depremzedelere görüşmeler yaparak psikososyal destek verdi ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalanları misafirhanelere yönlendirdi. Çalışmaların bugün de devam edeceği belirtildi.

  • Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti
    12:10 Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde Yavuz Selim Mahallesi'nde kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük sonucu işçilerden Mehmet Sinan Kubat (33) toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kubat'ın cesedi ekipler tarafından çıkarıldıktan sonra hayatını kaybettiği belirlendi.

  • Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor
    12:09 Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atan Amedspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Iğdır FK maçına büyük bir kararlılıkla hazırlanıyor. Stadyumun kapasitesi olan 33 bin kişinin tamamının maça gelmesi beklenirken, taraftarlardan sahaya zarar verilmemesi ve stadyumu korumaları konusunda özellikle hassasiyet göstermeleri isteniyor.

  • Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
    12:09 Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

    Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Gaziantep'in halı sektörünün lokomotifi olduklarını belirterek, sektörün birlik ve beraberlik içinde hareket ederek yeni başarı öyküleri yazması gerektiğini söyledi. Genel kurulda, 2023 yılı yönetim kurulu ve denetim çalışma raporu oy birliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılı Türkiye geneli halı sektörü ihracatı içerisindeki payı yüzde 67,3 oldu. Halı ihracatının en fazla yapıldığı ülke ise Birleşik Devletler oldu.

  • İnegöl'deki Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:09 İnegöl'deki Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu
    12:08 İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu

    İzmir'de karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye giden 8 yaşındaki çocuğun sol yumurtalığında tümör tespit edildi. Robotik cerrahi teknolojisiyle gerçekleştirilen ameliyat sonucunda çocuğun vücudundaki tümör alındı ve sağlığına kavuştu. Robotik cerrahi teknolojisi, çocuklarda da kullanılan bir yöntemdir ve hassas bir şekilde çalışmayı sağlar.

  • TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor
    12:04 TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek olmak amacıyla kaynak anlaşmalarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Banka, deprem bölgelerindeki yeniden yapılanma çalışmalarını yerinde inceleyerek iş insanlarıyla temaslarda bulunuyor. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda iyileşebilmesi için çalışmaların kapsamını her geçen gün büyüttüklerini belirterek, depremden etkilenen illerin kalkınması ve bölge ekonomisinin dayanıklı hale getirilmesi için tüm faaliyet kollarıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.


Advertisement