Polis, Mültecilere 2 Bin 500 Liraya "Ölüm Botu" Satan İmalathaneleri Bastı - Son Dakika
Ekonomi

Polis, Mültecilere 2 Bin 500 Liraya "Ölüm Botu" Satan İmalathaneleri Bastı

Polis, Mültecilere 2 Bin 500 Liraya "Ölüm Botu" Satan İmalathaneleri Bastı

İzmir polisi, umuda yolculuğa çıkmak isteyen sığınmacıların kullandığı ve olumsuz koşullarda hazırlanan botların üretildiği 3 ayrı imalathaneye operasyon düzenledi.

06.02.2016 09:40  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de polis, umuda yolculuğa çıkmak isteyen sığınmacıların kullandığı ve olumsuz koşullarda hazırlanan botların üretildiği 3 ayrı imalathaneye operasyon düzenledi. İşyerlerinde lisanssız ve mevzuata aykırı üretildiği tespit edilen 49 zodyak bot ele geçirildi. Botların 2- 5 bin TL'den satıldığı ortaya çıktı. Bu arada son 1 ayda düzenlenen operasyonlarda yakalanan insan kaçakçılarından 12'si yabancı 74'ünün tutuklandığı öğrenildi.

O BOTLARA BİNMEK ÇOK TEHLİKELİ

Ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyelilerin akın ettiği illerden İzmir'de, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği son operasyonun adresi zodyak bot imalathaneleri oldu. 30-40 liralık can yelekleriyle umuda yolculuğa çıkan sığınmacıların bu yeleklerden daha kötü koşullarda hazırlanan botlarla Yunan adalarına geçmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Menemen ve Bornova ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 3 ayrı imalathanede, lisanssız ve mevzuata aykırı üretildiği tespit edilen 49 bot ele geçirildi.


FACİAYLA SON BULUYOR

İzmir'den Yunan adalarına doğru çıkılan umut yolculuğu, standartlara uymayan botlar nedeniyle pek çok mülteciye mezar oluyor. Boyut, kalite ile standart dışı olan botların üretim aşamasında içine hava basılarak yine mevzuata uygun olmayan yollarla test edildiği de belirlendi. Liman Başkanlığı'na bağlı denetmenler eşliğinde yapılan kontrollerde, imalathanelerde gerekli belgelerin bulunmadığı anlaşıldı.

Vergi levhalarının bulunduğunu ve faturalı olarak botları sattıklarını belirten imalathane sahipleri ise ürettikleri botları kimin alacağını bilemeyeceklerini ileri sürdü. El konulan botların imha edileceği bildirilirken, imalathane sahipleri hakkında idari işlem başlatılacağı kaydedildi.


1 AYDA 74 İNSAN TACİRİ TUTUKLANDI

Göçmen kaçakçılığının önlenmesi için çalışmalarını hız kesmeden sürdüren polis tarafından 1- 31 Ocak tarihleri arasında 71 olayda, 2 bin 513 sığınmacı ile 145'i Türk toplam 160 insan taciri yakalandı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen insan tacirlerinden 62'si Türk toplam 74'ü tutuklandı. Emniyet yetkilileri göçmen kaçakçılığının önlenmesi için operasyonların süreceğini vurguladı.




Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Polis, Mültecilere 2 Bin 500 Liraya 'Ölüm Botu' Satan İmalathaneleri Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • İHA: BU İNSAN TÜCCARLARINA GÖZ AÇTIMAYIN..KATİL BUNLAR. 12 0 Yanıtla
  • memet demir: sisme bot üreten imalathane sahiplerine sesleniyorum: botlari Mültecilere ucretsiz vermelisiniz. hergun 3 bin 4 bin kisi gitsin bu ulkeden. ancak boyle kurtulabiliriz bu araplardan 2 4 Yanıtla
  • kısasa kısas: ASLINDA Bu botlara, imal edenleri aileleri ile birlikte bindirip suya bırakacaksın... 4 1 Yanıtla
  • ANTİ AKP: SİYASİ İKTİDAR SAYESİNDE MEMLEKETİN ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLDİ ORTALIĞI DÜZELTECEĞİZ DERKEN HEPTEN ÇORBAYA ÇEVİRDİLER MEMLEKETİN DÖRT BİR YANINI BEN YAPTIM OLDU ZİHNİYETİ İLE YÖNETTİĞİNİZİ DÜŞÜNMENİZDEN DOLAYIDIR Kİ İŞTE BÖYLE KAÇINILMAZ SONUÇLAR İLE KARŞI KARŞIYA GELİNMESİ MUHTEMELDİR HANGİ İŞİ YAPARSANIZ YAPINIZ FİKİR TEATİSİ İLE HAREKET ETMEDİĞİNİZ SÜRECE YAPILAN HİÇ BİR İŞTEN OLUMLU SONUÇLAR ELDE ETMENİZ İMKANSIZ HALE GELECEKTİR... 2 3 Yanıtla
  • tes: milletin canina kastetmek nasil hesap vereceksiniz ahirette 3 1 Yanıtla
  • Malatya: Her ölen müslümanın acısı bu botları veren, satan, onları ölüme götüren bu ahlaksızlarda, acaba vicdanları sızlıyormu, yazık, allah rahmet eylesin,, uygun şartlarda değil 2 1 Yanıtla
  • hulaku: adamlar savaştan zaten kaçmışlar canları pahasına türkiyeden kaçıyorlar. 2 0 Yanıtla
  • altug: bataklığı kurutmak nihayet akıllara gelebildi. ... 1 0 Yanıtla
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement