Polis Meslek Yüksek Okulları Sınavı Giriş Yerleri İnternette - Son Dakika
Eğitim

Polis Meslek Yüksek Okulları Sınavı Giriş Yerleri İnternette

Polis Meslek Yüksek Okulları Sınavı Giriş Yerleri İnternette

29 Haziran'da yapılacak Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavına başvuran adayların sınava girecekleri yerler belirlendi.

21.06.2014 09:11  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 29 Haziran'da yapılacak 2014-PMYO'ya başvuran adaylara, sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren belgelerini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinecek.

Belgede adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Belgede fotoğrafın bulunması zorunlu olacak. Adayların, yazıcıdan dökümünü edinecekleri belgedeki fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi gerekiyor.

Adaylar, internetten edinecekleri belgelerinin renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulunduracak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi yazı, resim, işaret yer almayacak. Fotoğraf görünür şekilde sınava giriş belgesini yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesi'nin dışında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurması gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli olmayacak), tutuklu ve hükümlü adayların durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve kanuni mirasçılarına ait pembe ve mavi kartlar, özel kimlik belgesi kabul edilecek.

Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları kabul edilmeyecek

Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli sayılmayacak.

Nüfus cüzdanında soğuk damganın basılı bulunması, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel fotoğraf ve TC kimlik numarasının yer alması, pasaportun süresinin geçerli olması gerekiyor. Bunun dışındaki nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi biten pasaport kabul edilmeyecek.

Sınav görevlilerinin, fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceğinin göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Bu belgelerini eksiksiz yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak, sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, soğuk damga veya güncel fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekiyor.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Polis Meslek Yüksek Okulları Sınavı Giriş Yerleri İnternette - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement