Polis Araçlarına Akıllı Tepe Lambaları Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Polis Araçlarına Akıllı Tepe Lambaları Geliyor

Polis Araçlarına Akıllı Tepe Lambaları Geliyor

Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinde 4 ilde polis arabalarının tepe lambalarına yerleştirilen cihazla diğer araçların hem hızları ölçülüyor hem de plakaları taranıyor.

17.11.2015 09:47  Güncelleme: 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet teşkilatının ihtiyaçlarına yönelik teknolojik cihazlar üreten şirketin yönetim kurulu başkanı Akif Ekin, yaptığı açıklamada, polis araçlarının tepe lambalarıyla ilgili plaka okumaya yönelik yaklaşık 6 yıl önce proje geliştirdiklerini söyledi.

TEPE LAMBASINDAN HIZ ÖLÇÜMÜ

Bu projeyi daha da geliştirdiklerini, polis araçlarının tepe lambalarının artık sadece ışık saçmadığını belirten Ekin, "Yerleştirdiğimiz yeni sistem, polis aracının etrafındaki araçların hızlarını ölçüp, plaka bilgilerinin dökümünün alınmasını sağlıyor" dedi.

"SİLAH SESİNİ ALGILAYACAK"

Ekin, araçların hareket halindeyken bile radar görevi yapmalarını sağlayan sistemin daha da geliştirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şu anda silah sesinin geldiği yönü bulan bir sistemi de bu cihaza entegre etmek için çalışıyoruz" diye konuştu. Toplumsal olaylarda söz konusu cihazın yüz tanıma sistemi olarak da kullanılabildiğini anlatan Ekin, bu bilgilerin 60 günden fazla hafızada kaldığını kaydetti.

"4 İLDE KULLANILIYOR"

Akıllı tepe lambası olan araçların, Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinde 4 şehirde kullanıldığını ifade eden Ekin, yakın bir zamanda Ankara ve İstanbul'da da kullanılmaya başlanacağını, polislerin ihtiyaçları doğrultusunda söz konusu cihaza yeni özellikler eklemek için çalıştıklarını dile getirdi.

YURT DIŞINDAN SİPARİŞ

Yurt dışından da akıllı tepe lambalarına yoğun ilgi olduğuna işaret eden Ekin, Birleşik Arap Emirlikleri'ne 250, Azerbaycan'a 400 cihaz satışı için anlaşma imzaladıklarını, Suudi Arabistan ve Katar'dan da sipariş aldıklarını kaydetti.

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Ekonomi Polis Araçlarına Akıllı Tepe Lambaları Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • mardin halkı: farketmez bi Molotof yeter 4 33 Yanıtla
  • Gokhann: Fotoda cekmesi lazım masıl iddaa edecek benim kaç la gittiğimi .mahkemeler bu dosyalarla dolacak sanırım 6 2 Yanıtla
  • Abuluk: Daha iyi kerkinmek için arkadaşlar. Bizim Güvenliğimiz için filan değil 2 2 Yanıtla
  • Elazığlı: Bu saatten sonra 240---260 km kadrana gerek olduğunu dünmüyorum azami 220 km kadran yeterli zaten kullanamadığın sürati cezalı kullanacaksın 0 0 Yanıtla
  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement